Wkino

Slik ser dyreliv

Enten du lider av en eksistensiell krise, eller du bare ønsker å lære mer om den naturlige verden, kan noen aktiviteter gjør at du føler deg "i kontakt" med naturen som å se dyreliv. Dyreliv observasjon er en morsom lærerik opplevelse for folk i alle aldre, og du kan gjøre det uansett hvor du bor eller reiser. Best av alt, ikke se dyreliv ikke krever et stort budsjett eller mye utstyr. Faktisk kan observere dyrene i ditt eget nabolag være like givende som å reise dypt inn i jungelen. Uansett hvor du går, her er hva du bør vite.

Trinn

Slik ser dyreliv. Bestem deg for hvor du skal observere dyrelivet.
Slik ser dyreliv. Bestem deg for hvor du skal observere dyrelivet.
 1. 1
  Bestem deg for hvor du skal observere dyrelivet. Selvfølgelig hvis du ønsker å observere en bestemt type dyr, må du gå hvor den animalske liv. Hvis du er mer fleksibel, men du kan finne dyreliv omtrent hvor som helst, selv midt i byen. Vurdere budsjettet og hvor mye ledig tid du har tilgjengelig, og deretter gå ut og møte naturen.
 2. 2
  Forskning dyrelivet i din valgte plassering. Finn ut hva skapninger du kan forvente å se, og finne ut litt om dem. Vær spesielt oppmerksom på informasjon om deres daglige liv og atferd, deres fôring, sove, og avl vaner, for eksempel-og hvilke miljøer de foretrekker slik at du vet hvor og når du er mest sannsynlig å se dem. Et lite forskning vil også hjelpe deg å finne ut hva dyrene gjør når du ser dem. Slå opp spesifikke dyr på internett, lese om dem på ditt lokale bibliotek, eller gå til din lokale natur-senter eller dyreliv-watching klubb for mer informasjon.
 3. 3
  Forbered deg på din ekspedisjon. Forberedelsene og utstyr du trenger vil variere avhengig av hvor du skal. Sørg for å ta med passende klær for klimaet, og kjole i lag. La noen vite hvor du vil og når du forventer å være tilbake. Forskning på området hvis du ikke er kjent med det, og få et kart og kompass eller GPS-enhet hvis det er hensiktsmessig. Husk å ta med en pute, penn og kamera for å registrere dine observasjoner. Du kan også være lurt å ta med kikkert.
 4. 4
  Gli inn i omgivelsene dine. Bruk kamuflasje klær som passer for innstillingen, eller rett og slett bruke jord-tone eller trist klær-unngå prangende, lyse antrekk som vil ringe oppmerksomhet til deg. Ikke ha parfymene, parfymer, parfymerte kremer eller hårprodukter. Fremfor alt, være stille. Fortsett å snakke til et minimum (bruk håndsignaler når du kan), og gå lett, være forsiktig med å bryte kvister under føttene. Slå av mobiltelefon eller personsøker, og bruke klær som ikke gjør for mye støy (bomull er vanligvis et godt valg i varmt tørt vær, ull eller polyester fleece for bukser og gensere er smart for trygg, behagelig å se på kalde eller våte forhold).
 5. 5
  Vær stille og vente. Kanskje den beste måten å få en sjanse til å observere dyrelivet, spesielt på et dyreliv visning område, er å bare vente for dyr til å dukke opp. Finn et komfortabelt, delvis skjult sted for å observere dyrelivet. Du kan bruke et konstruert redskap, for eksempel en duck blind, eller kan rett og slett seg lavt til bakken eller gjemme seg bak steiner eller trær. Vær tålmodig. Dyr kan høre deg komme og gå i dekning, eller de rett og slett ikke vil dukke opp hvis de føler ditt nærvær, men hvis du venter lenge nok og stille nok, sjansene er de vil heller ikke legge merke til deg eller ikke føler seg truet av deg.
 6. 6
  Nærmer dyreliv nøye. Vanligvis det beste alternativet er å sitte stille på ett sted (et sted der du vet at du har en god sjanse til å fange dyreliv), men noen ganger vil du se et dyr på avstand, og ønsker å få en nærmere titt. Husk å tie og prøver å holde vindretningen fra dyret. Bevege seg sakte, og bruke cover av trær, steiner og andre naturlige funksjoner til din fordel. Hvis dyret er potensielt farlig, er du bedre å holde avstand og betrakte det med kikkert eller kameraets telelinse. Selv om dyret er ufarlig, respektere sin plass og ikke forstyrre den.
 7. 7
  Bruk ørene. Enten du søker etter dyreliv eller observerer det, vil du bli mer vellykket dersom du er avhengig av mer enn bare øynene. Lytt etter sprengning kvister eller grener, dyr anrop eller den flagre av fuglenes vinger for å hjelpe deg med å finne dyr. Mens du ser dyrene, lytte til lydene de lager. Snart vil du være i stand til å skille mellom forskjellige typer dyr med lyd alene. Å forsterke lyder, kopp hendene bak ørene.
 8. 8
  Finne ut hva dyr gjør. Hvis du har gjort din forskning bør du vite litt om oppførselen til dyrelivet du ser på. Prøv å identifisere visse atferd som du observerer dem i naturen, og lage et notat av atferd som du ikke er kjent med.
 9. 9
  Spill inn dine observasjoner. Hvis du virkelig ønsker å få alvorlige om dyreliv å se, bør du holde en journal av dine observasjoner. Legg merke til hvilke typer skapninger du ser og deres egenskaper, og notere ned hva de gjør og hvor. Lage skisser eller ta bilder og lime dem inn i dagboken din.
 10. 10
  Lære mer om dyrene du observerer. Når du kommer tilbake fra feltet, gjennom din journal og gjøre noe mer forskning for å svare på eventuelle spørsmål som kom opp under dine observasjoner.

Tips

 • Hvis du ønsker å fotografere dyrelivet, er det vanligvis best å ha et godt teleobjektiv (minst 210 mm, og helst 400 mm eller mer), slik at du kan gjøre det på avstand. Hvis du observerer svært små skapninger, for eksempel insekter, får et makroobjektiv for nærbilder.
 • Du trenger mye tålmodighet: Hvis dyr se, høre, eller på annen måte vet du er der, vil det ta en stund for dem å komme ut. Noen ganger vil du ikke kunne se det dyret du leter etter. Ikke mist motet, benytte anledningen til å observere andre dyr, og prøve igjen en annen dag.
 • Et bredt utvalg av guidede ser opplevelser er tilgjengelig, fra turer i naturen i byens parker til villmarksturer i fjerne land. En naturalist eller erfaren lokal guide kan hjelpe deg å se mer dyreliv og lære mer om livet til de skapningene du ser.
 • Setter pris på de små tingene. Mange tenker på dyreliv som bare store dyr eller fugler, men verden er bokstavelig summende med andre skapninger. Fra bier og maur til mus og øgler, små dyr tilbyr svært gode muligheter til å lære og til å være overrasket. De kan også bli funnet omtrent overalt, slik at du kan se dyreliv selv i "asfaltjungelen" av byen.

Advarsler

 • Hvis du observerer i skogen, utvise forsiktighet under jakttider. Unngå områder der du vet er jegere plassert, og slitasje lyse oransje klær.
 • Aldri erte, kjæledyr, eller kommer for nær dyrene under den tørre sesongen (uansett hvor søte de ser ut, eller hvor rolig de er i regntiden). Dette er en tid med stress for dyrene, og selv den roligste eller dyr kan skade deg.
 • Aldri kommer for nær en baby dyr! De er ikke sannsynlig å angripe deg, men hvor det er en baby, det er en sint mamma.
 • Du kan ta bilder, men ikke bruk en flash! Selv om de ikke synes å legge merke til deg i starten, kan et kamera flash skremme dem og føre dem til å skade deg!
 • Mange dyr, som bjørn, hvalross, og avl hjorter (mannlige hjort), kan være farlig. Hold avstand fra disse dyrene.
 • Hold deg av privat eiendom eller innhente tillatelse fra grunneier før du går inn.
 • Aldri mate dyr eller prøve å lokke dem med agn.
 • Ikke forstyrre naturen. Det kan noen ganger være fristende å forsøke å redde en kanin fra klørne til en rev, for eksempel, men det er viktig å forstå at slike interferenser kaste av naturlige balanse og er skadelige for minst ett av dyrene som er involvert. Du kan også bli skadet mens forstyrrende.
 • Selv små og ufarlige utseende dyr kan bite eller på annen måte skade deg i forsvar. Aldri jage ville dyr eller prøve å ta dem eller komme for nær dem, uansett hva deres størrelse. Selv om du unnslippe uskadd, vil møtet slik at dyret unødig stress. Hvis du prøver å nærme seg en baby dyr, risikerer du opplever en voldsom foreldre-ikke nærme babyer eller få mellom babyer og deres mødre.

Ting du trenger

 • Kikkert og / eller kamera med telelinse
 • Notebook (helst vanntett) og penn
 • Lommelykt for tidlig morgen eller sen kveld reise
 • Tålmodighet
 • Wildlife identifikasjon bok
 • Passende klær
 • Vann