Wkino

Hvordan erstatte et kjøkken eller bad tappekran

Er det tid for en oppdatering for kranen din? Hvis det bare drypper, kan du vanligvis bare erstatte en vaskemaskin eller annen forsegling. Hvis du ønsker å bytte ut hele greia, men ikke fortvil. Prosedyren er ganske grei, spesielt hvis du har de riktige verktøyene.

Trinn

Hvordan erstatte et kjøkken eller bad tappekran. Gjennomgå instruksjonene som følger med kranen.
Hvordan erstatte et kjøkken eller bad tappekran. Gjennomgå instruksjonene som følger med kranen.
 1. 1
  Se på vasken din. Sjekk for å se hvor mange åpninger det er og hvor langt fra hverandre de er. Du må kanskje se under for å være sikker. For bad kraner, spesielt, kan de to håndtak være en enkelt enhet med tuten, eller de kan spres fra hverandre fra den. Du trenger denne informasjonen for å velge riktig erstatning.
 2. 2
  Skaff en ny kran. Du vil sannsynligvis være å bruke denne kranen i lang tid, så det er verdt å investere i en god kvalitet kranen.
  • Det er mulig å bruke alt fra ca 15€ til 375€ og opp på en kran. Les vurderinger og bestemmer selv hvor mye av hva du betaler er for kvalitet og hvor mye er for designer navn / styling og fancy funksjoner.
 3. 3
  Gjennomgå instruksjonene som følger med kranen. De kan variere fra detaljert og nyttig for minimal og frustrerende. Når du er i tvil, utsette til produsentens instruksjoner heller enn de du finner andre steder.
 4. 4
  Vurder å kjøpe et basseng skiftenøkkel for under 15€. Det er et verktøy utviklet for å nå helt opp bak vasken og fjern de to store muttere på hver side av kranen som holder kranen tett mot vasken. Hvis du ikke kan lett løsne mutterne for hånd eller med de verktøyene du har for hånden, kan et basseng skiftenøkkel gjøre jobben lettere.
 5. 5
  Fjern alt fra under vasken og lagre det godt ute av veien.
 6. 6
  Få nok lys under vasken, slik at du kan se hva du gjør der oppe. Ordne alle bærbare lampe eller bruke en dråpe lys hvis du har en.
 7. 7
  Slå av vannet til kranen. Under vasken, vil du se to forsyningslinjer kommer ut av veggen og går opp til kranen din. Det bør være en ventil på hver av dem, en for varm og en for kald. Slå begge disse ventilene off ved å vri dem med klokken som om de var kraner.
 8. 8
  Løsne røret mutter som er like over ventilen på hvert rør og løfte rørene ut av ventilene. Vann vil komme ut av hvert rør nå som de renne tilbake fra kranen slik at du trenger et håndkle for å suge opp dette vannet.
  • Det er en god idé å erstatte forsyningslinjene når du bytter kranen, hvis de er gamle, spesielt hvis de var den fleksible typen. Hvis du har solid slange, er det vanligvis ikke nødvendig med mindre det ikke nå den nye kranen. Hvis du ikke erstatter forsyningslinjene, kan du bare å koble dem på toppen. En flettet, rustfritt stål armert tilførselsledning praktisk talt eliminerer muligheten for oversvømmelse fra linjen sprengning.
 9. 9
  Fjern de store mutterne som holder kranen på plass. Det er der du ønsker å bruke et basseng skiftenøkkel hvis du har en. Du kan ha en, to, eller tre nøtter. Vasken kan se annerledes ut fordi de kan være hard plast, messing, eller sølvfarget metall. Dette kan være den vanskeligste delen av jobben, siden trådene er ofte ganske lang, og de kan være korrodert slik at nøtter er vanskelig å slå. Hang in there! Det blir lettere herfra.
 10. 10
  Løft den gamle kranen opp, rør og alt, rett ut av vasken.
 11. 11
  Nå undersøke rørene nøye. Hvis de er skadet på noen måte, ta med deg til butikken der du kjøpte skiftenøkkel og kjøpe to, nye, grå plastrør samme lengde. De kommer med nye nøtter og end beslag.
 12. 12
  Før du installerer den nye kranen, gir vasken et godt renhold der den gamle kranen var montert. Du må kanskje skrape og skuring å fjerne hardt vann innskudd, men avhengig av den nye kranen, kan noen av området skal dekkes. Prøv eddik eller en syre renere å hjelpe oppløse hardt vann innskudd.
 13. 13
  Sjekk din nye kranen base og se om de inkluderte en myk plast pakning. Du trenger noe som dette for å forsegle rundt basen for å holde vannet fra å komme under den. Hvis ikke, kjøpe noen rørleggere 'kitt. Det er grå i fargen og er noe som tyggegummi. Stikke en perle av det rundt basen før du monterer den nye kranen. Når du strammer ned de to store nøtter, vil det presse litt av dette kitt ut, men det er lett å rydde opp med isopropanol.
 14. 14
  Fest de nye rørene til den nye kranen før du installerer den i vasken.
 15. 15
  Monter den nye kranen. Noen ganger er det en egen flens eller plate som glir over bunnen. Hvis du vil at denne flensen installert, eller hvis det er noen ekstra slanger å montere, gjøre det nå.
 16. 16
  Sett den nye kranen gjennom hullet (e) i vasken.
 17. 17
  Stram den nye mutteren (e) fra under vasken, men stopp når du kommer nær.
 18. 18
  Før du får disse to store nøtter stramt, ta en titt på den nye kranen, se om det er rett eller vinklet ene eller den andre, deretter ferdig stramme opp nøtter.
 19. 19
  Sett rørene inn i ventilene under vasken og skru opp røret nøtter.
 20. 20
  Skru på vannet og se etter lekkasjer. Vent ti minutter og sjekk for lekkasjer igjen. Hvis alt er i orden, du er ferdig, hvis ikke, stram utrustning litt mer og se etter lekkasjer igjen.

Tips

 • Noen kjøkken kraner har en egen sprayer slange på siden. Hvis du ønsker å fjerne en side spray slange, fjerne den gamle sprøyten fra den gamle kranen og ta ut hardware rundt hullet i vasken at den kom ut av. Vaske av oppbygging av hardt vann rundt dette hullet og sette inn en krom knapp som smekker på plass. De fleste VVS forsyne butikkene bære disse knappene i en rekke størrelser. Du vil legge til en perle av rørleggere 'kitt under den slik at den holder vann.
  • Et alternativ er å montere en annen enhet, for eksempel en umiddelbar varmt vann kran eller en innebygd pumpe såpe.
 • Du kan gjøre jobben litt mer behagelig ved å sette ned noen gamle håndklær eller papp som polstring for å legge på.

Advarsler

 • Avhengig av bygningens alder og vannet pH-nivåer, vannrør i veggen kan være korrodert, tynn og derfor svært svak og lett skadet. Være forberedt på dette ved å vite hvor de viktigste stengeventilen er før du begynner.
 • Noen ganger de gamle stengeventiler under vasken er så korrodert eller gummiert opp med innskudd som de ikke lenger fungerer, eller de lekker. Hvis du opplever dette, må du slå av alt vannet på de viktigste utkobling og erstatte dem. Hvis du gjør det, er det vel verdt pengene å tilbringe en ekstra par dollar for en kuleventil. Ikke bare er de enklere å bruke, krever bare en kvart omdreining for å slå av og på, men de er langt mindre sannsynlighet for å forårsake problemer ned linjen når du virkelig trenger ventilen til å fungere. Også, hvis det er lite plass under vasken, kan du få kuleventiler med utsalgssteder som kommer ut i forskjellige vinkler.
 • Bruk vernebriller. Selv om det er ganske usannsynlig at mye av noe vil fly av, vil det beskytte øynene mot fallende gjenstander og eventuelle løse rusk som chips av og faller.

Ting du trenger

 • Utskifting tappekran
 • Utskifting forsyningslinjer med armatur (vanligvis inkludert)
 • Rørleggere 'kitt (med mindre pakning følger med ny kran)
 • Basin skiftenøkkel
 • Justerbar fastnøkkel
 • Lampe eller lommelykt
 • Rag håndklær
 • Maling skrape for fjerning av gammel kitt og andre buildup