Wkino

Hvordan å rengjøre rustfritt stål

Rustfritt stål er en av de mest motstandsdyktige materialer tilgjengelig for et bredt spekter av husholdning og industrielle formål. Dets krom film er ansvarlig for sin motstand mot rust og anløpe, og med riktig pleie denne filmen kan gi beskyttelse i mange år. Integriteten av filmen kan bli skadet av smuss og andre forurensninger, men slik at rustfritt stål må holdes ren. Følg disse retningslinjene for å holde rustfritt skinner.

Trinn

Hvordan å rengjøre rustfritt stål. Ivareta flekker så raskt som mulig.
Hvordan å rengjøre rustfritt stål. Ivareta flekker så raskt som mulig.
 1. 1
  Ivareta flekker så raskt som mulig. Rustfritt stål holder ikke flekker lett, men det er best å rydde opp søl og merker så raskt som mulig. Mens det vil trolig være mulig å fjerne en flekk etter at den setter, vil det kreve mer arbeid og potensielt skade eller skrape rengjøringsmidler.
 2. 2
  Fyll en vask eller bøtte med varmt såpevann eller en svak ammoniakk og vann. Rustfritt stål er holdbar, men kan være følsom for sterke rengjøringsmidler, så for rutinemessig rengjøring, bruk en mild såpe, for eksempel oppvaskmiddel. Fortynne vaskemiddel med veldig varmt vann. Det er bedre å ha for lite vaskemiddel enn for mye.
 3. 3
  Suge objektet som skal rengjøres i såpevann. Hvis du er renhold noe lite, som en rustfri gryte, kan du suge den til å fjerne fastbrent mat eller andre flekker hvis det er nødvendig. For virkelig tøffe jobber, bløt over natten. For større gjenstander eller lite skittent servise, hopper du over dette trinnet.
 4. 4
  Fukt en myk klut eller parabol klut i såpevann. Hvis du har dynket i rustfritt stål, vil du sannsynligvis trenger å endre vann nå, slik at det er rent og varm. Når det er mulig, unngå å bruke en myk klut på rustfritt stål. I stedet får en myk klut eller nylon svamp, dyppe den i vann-såpevann, og vri den ut grundig. Hvis du foretrekker å bruke en børste, velger du en med myk bust.
 5. 5
  Skrubb rustfritt stål. Ta din klut og mykt skrubbe overflaten. Det er vanligvis ikke nødvendig å trykke meget vanskelig. Hvis rustfritt stål har en polert overflate, skrubb med mål, ikke mot den, og unngå å skrubbe med en sirkulær bevegelse. Skyll og vri ut din klut ofte for å holde det fuktig, og for å unngå tilgrising potensielt slitende forurensninger på overflaten av stålet.
 6. 6
  Skyll grundig med varmt, rent vann. Ved hjelp av en ren klut eller svamp, våt og tørke ned rustfritt. Sørg for å fjerne alle rester av vaskemiddel - det kan etterlate striper og en regnbuefarget misfarging.
 7. 7
  Gjenta om nødvendig. Den milde rengjøring bør ta vare på mest skitt og forurensninger, men hvis flekker vedvarer, gjentar du prosessen. Vær tålmodig - vedvarende skrubbing vil vanligvis vinne over selv de vanskeligste flekker.
 8. 8
  Påfør en mild slipende rengjøringsmiddel. Bare gjelde en slipende produkt etter at du har brukt opp din tålmodighet (og armene) skrubbing. Start med å prøve en pasta av vann og natrium bikarbonat (bakepulver). Gni lime inn på rustfritt med en myk klut. Igjen, mosjon tålmodighet, skrubb godt og skyll grundig.
 9. 9
  Går alle ut. Dersom kombinasjonen av soaking, vaskemiddel og en mild slipende ikke fungerte, er du nødt til å bli alvorlig. Påfør en mer kaustisk slipende rensemiddel slik som de kommersielle merker av "Ajax" eller "Comet". For å gjøre dette kan fjernes med en klut eller svamp med varmt vann, setter den slipende på en side og, beveger seg i retning av rustfritt korn, gjelder det abrasive side av duken til den rustfrie.
 10. 10
  Vend håndkle over til siden uten slipemiddel, og fjerne den renere du nettopp påført (igjen i retning av korn). Hold denne håndkle varmt og fuktig, men ikke dryppende våt.
 11. 11
  Skyll godt og tørk. Umiddelbart etter å tørke av slipende rengjøringsmiddel, skyll godt med rent, varmt vann. Tørk det rustfrie ved hjelp av en andre duk, igjen å gni med fibrene.

Tips

 • Hvis du bare ikke kan få en flekk ut av soaking og skånsom rengjøring, kan du bare ønsker å forlate den. En isolert flekk eller misfarging er å foretrekke fremfor den potensielle skaden til mål som kan resultere fra å anvende en barsk kjemisk til rustfritt. Ovnsrens fungerer fint, spray på og vente en time, og tørk av.
 • Rengjør ofte. Du har sannsynligvis regelmessig rengjøre rustfritt stål retter, men de fleste la forurensninger bygge opp større gjenstander. Jo oftere du ren, vil den lettere rengjøring være og jo mindre sjanse har du for forurensninger skade i rustfritt stål beskyttende film.
 • Hvis du har en, bruker en oppvaskmaskin for rustfritt stål retter. Oppvaskmaskiner er perfekt for rengjøring små rustfritt stedene. De bruker veldig varmt vann, milde rengjøringsmidler, og er vedvarende og skånsom i deres "skrubbing."
 • For virkelig tøffe rustflekker eller varme misfarging, gjelder en 10% løsning av salpetersyre (aqua fortis). Dette er vanligvis kun for industriell bruk.

Advarsler

 • Vær forsiktig når du blander noen typer rengjøringsmidler. Ikke bland kommersielle rengjøringsmidler, som "Bar Keepers Friend", med eddik eller med andre merker.
 • Ikke bruk blekemiddel til rustfritt stål. Rustfritt er følsomme for klor, og kontakt med blekemiddel vil resultere i flekker og skader på beskyttende film.
 • Salpetersyre er en sterkt etsende kjemisk og bør ikke brukes hvis du ikke er kjent med riktig håndtering og avhending teknikker.

Ting du trenger

 • Varmt vann
 • Myke kluter eller svamper
 • Mildt rengjøringsmiddel eller ammoniakk løsning
 • "Bar Keepers Friend", "Comet", "Ajax" eller lignende slipende rengjøringsmidler
 • Solbriller (for å beundre rengjøring jobb)