Wkino

Hvordan bruke en woodgas eller røyk brenner komfyr

De avanserte Woodgas eller røyk brenner komfyr (ikke "vedovn") er ny teknologi i stand til å brukes uten en ovn rør eller pipe, brukt riktig. Disse er de mest effektive gode ovner fordi de kan forbrenne røyken. Det er lettere å velge og bruke ulike typer tilgjengelig biomasse, på en dag til dag basis.

Trinn

Hvordan bruke en woodgas eller røyk brenner komfyr. Woodgas eller røyk brenner komfyr.
Hvordan bruke en woodgas eller røyk brenner komfyr. Woodgas eller røyk brenner komfyr.
 1. 1
  Forstå hvordan røyken-brenner komfyr fungerer basert på utformingen av brennkammeret (dimensjoner, grunnskoler og videregående luft hull, og enten luft pumpes med en vifte eller bruke naturlig trekk uten vifte).
  • Hvis ovnen bruker en fan, så det kalles en tvungen-Air TLUD (Top lit updraft)
  • Hvis ovnen bruker bare tyngdekraften lufttrykk, det kalles en Natural Draft TLUD.
  • Følg instruksjonene for hver modell.
 2. 2
  Røyk: Det er en sjanse for at ovnen kan noen ganger skape for mye røyk, av følgende grunner
  • Chips av tre eller spon er våte.
   • En god vanninnhold varierer fra bare 10-12%.
  • Overskytende karbon (i røyken) 30-40% av støkiometrisk luft (4.7kg luft / kg biomasse)
  • Utilstrekkelig luft fra den primære luft kilde - blokkert av biomasse materiale eller materiale for tett, eller biomasse av forskjellige størrelser (store og små biter blandet), osv.
 3. 3
  Kjøkken miljø: Bruk alltid et godt ventilert kjøkken eller semi-ventilerte eller helt åpen områder. Hvis avtrekksvifter er tilgjengelige, holde dem på under og etter matlaging inntil alle kull har slått kaldt eller slått til aske.
 4. 4
  Friluftsliv: skjerme ovnen fra vinden ved hjelp av en frontrute.
 5. 5
  Fyll riktig med din valgte drivstoff: Det skal være contiguity mellom biter av drivstoff (ingen tomrom, men ikke for tett - det bør være mulighet for flyt av primær luft). Homogen størrelse på biomasse biter / spon, unngå våt biomasse og bark av visse trær i biomasse.
 6. 6
  Lyssetting av drivstoff: Bruk små biter av tre spon dynket (ikke for mye) i noen mild brann olje (parafin / diesel / vegetabilsk olje / etc.). Spre et lag med det jevnt på toppen av drivstoff kostnad, lys med en fyrstikk / lighter, og sett bollen / beholder for matlaging, og slå på viften.
 7. 7
  Multigrade drivstoff: Hvis du bruker multigrad drivstoff, sort / sil det og kunne klassifisere den i to karakterer for bruk. Sier en tommers størrelse drivstoff / 2-tommers størrelse drivstoff, etc.
  • Hvis du ønsker å bruke to graderinger av drivstoff samtidig bruke den store størrelsen klasse på bunnen og deretter den lille størrelsen drivstoff på toppen, ser at denne lille størrelsen drivstoff rett og slett ikke skli nedover mens du brenner. Hvis det er sant tre gasskomfyr, vil røye-masseproduserte har noen skjørhet / stivhet og finere biomasse vil ikke bevege seg nedover. I kvasi-tre gasskomfyr den lille størrelsen drivstoff kan få for mye luft og bli omdannet til aske fra glør som kan bevege seg nedover generere noen mengde overflødig røyk, som er uventet.
 8. 8
  Hvis en pott skjørt er tilgjengelig, kan du bruke den. Det vil forbedre effektiviteten av ovnen mellom 20% til 50%.
 9. 9
  Drepe brannen, når tilberedningen er ferdig, dersom ovnen står uten tilsyn, bør du tømme gjenværende drivstoff og kull inn i en balje med vann eller i en lufttett brann-og varmebestandig beholder for å unngå brannskader, røyk og karbonmonoksid forgiftning.
  • Unngå damp skade: dumpe det i en "stor mengde KALDT vann". Hvis du dumpe i varmt vann eller en liten mengde kaldt vann, kan en farlig mengde av varm damp bli produsert som kan forårsake alvorlige brannskader på hender eller armer.

Tips

 • Hva gjør du når plutselig er det mye røyk og ovnen ikke brenner på grunn av flere årsaker som (mer fuktighet / mangel på primær luft / ulike karakterer for drivstoff blir brukt / lekkasje av sekundær luft fra ovnen, etc.)
  • Slå av viften umiddelbart.
  • Hvis du kan se flammen stiger helt ut av ovnen før den er slukket og det er mye røyk, betyr det at det er for mye luft fra de primære hull og ikke nok luft fra de sekundære hull og røyk stiger raskere enn flammen hastighet. Hvis dette skjer nær slutten av den brenne så bør du enten redusere primære hull størrelsen på økningen sekundær hull størrelse eller redusere hastigheten stiger røyk.
  • Dersom den tunge røyk skjer nær slutten av brenningen, og mest veden er blitt forkullet, men det er fortsatt noen gjenværende tre, kan det være at plasseringen av den primære luft-hullet ikke gir tilstrekkelig luft for å nå den ubrente tre. Sette hele komfyren i en lufttett beholder (sette en omvendt container over komfyren) å slukke brennende røye. Når avkjølt, bruk en skje eller sleiv å sakte fjerne røye å identifisere hvor i ovnen det er ubrent tre. Enten legge primære luft til dette stedet eller plassere en ikke-brennbar gjenstand (f.eks et metall kjegle eller noen røye) på denne plasseringen for å fortrenge tre, neste gang.
  • Hvis ovnen brant fint og røyken oppstod etter at du har lagt mer trevirke, kan det være at den lave temperaturen og fuktigheten av den ekstra tre slukke flammen. Hvis det er tilfelle, så vente til røyken blir tyngre så lys røyken med en fyrstikk eller lighter.
 • Hvis flammen ble slukket av et vindkast, som regel kan du sette en fyrstikk eller lighter til røyken og flammen vil brenne igjen som før.
 • Hvis det er nok drivstoff, og du ønsker å prøve på nytt, bruker parafin gjennomvåt spon og tente den igjen. Fjerne det meste av forkullet tre på toppen av ubrent tre før legge til spon.
 • Det siste alternativet er å ha vann klar og deretter ta ildstedet ned et åpent område, dumpe alt drivstoff, og slukk med vann.

Advarsler

 • I de tvang Air Modeller fans blir brukt, kan det være gnister generert under kokeprosessen, så vennligst holde unna brennbare eller svært brannfarlig ting unna komfyren.
 • Vennligst holde ovnene borte fra barn, siden ovnen også noen ganger bli veldig varmt under prosessen med matlaging.
 • Røyken som genereres av disse ovner er lav, fortsatt la all røyken ut fra kjøkkenet, stue - mer viktig å huske på før du går i dvale i natt.