Wkino

Hvordan du rengjør peis eller vedovn glass

Rengjøring av glass på peisen din er ikke en vanskelig oppgave hvis du har de riktige husholdningskjemikalier. Det finnes en rekke metoder, med ulike resultater. Vanligvis er det to typer situasjoner som må håndteres. Svart vindu sot og tåkete vindu (vanskeligere å fjerne).

Trinn

Hvordan du rengjør peis eller vedovn glass. Sjekk brukerhåndboken for anbefalte prosedyrer.
Hvordan du rengjør peis eller vedovn glass. Sjekk brukerhåndboken for anbefalte prosedyrer.
 1. 1
  Sjekk brukerhåndboken for anbefalte prosedyrer. Ikke ugyldiggjøre garantien for moro skyld å få en god titt på ilden.
 2. 2
  Bestem deg for en metode:
 3. 3
  Vask med ammoniakk ** anbefales ** - Sørg for at peisen er kult å ta på. Fyll en sprayflaske med en litt fortynnet blanding av ammoniakk og vann. Vannet bidrar til å holde ammoniakk fordamper på glasset og gjør det enklere å bruke. Noen anbefaler også å bruke litt eddik i blandingen, men dette er ikke nødvendig. Grab noen papirhåndklær og spray glasset. Begynn å tørke den svarte eller tåkete glass rent. Det vil ta et par ganger for å få et klart vindu avhengig av hvor belagt glass er. Hvis det er noen usedvanlig vanskelige flekker la løsningen sitte og reagere. Du kan også bruke en skuresvamp å virkelig skrubbe. Ikke riper i glasset. Også ta ammoniakk og vann fuktet papirhåndkle og dunk den i asken i bunnen av ovnen. Ved hjelp av denne å skure glass som asken skal hjelpe til med kjemisk rengjøring av glasset. Tørk av med en tørr klut.
 4. 4
  Brenne den av - Mest svart eller mørk avleiringer på glasset er forårsaket av utilstrekkelig forbrenning av de tre partikler. En virkelig varm brann en gang vil ikke bare bidra til å rense glasset, men bidra til å holde pipa ren.
 5. 5
  Bruk vanlig rengjøringsmiddel-det finnes en rekke produkter på markedet som kan oppnå det samme som ammoniakk. Følg instruksjonene for uansett hva du velger, og sørge for at de ikke ugyldiggjøre ovner garanti.
 6. 6
  Skrubb med avis og vann (med aske) - Dette faktisk fungerer, selv om det tar mye mer albue fett enn noen av de ovennevnte alternativene. Dunk din avis i litt vann og frakk med aske. Finpuss før alle innskudd er fjernet. Tørk av med en tørr klut.
 7. 7
  Skrape den av - Noen ganger når alt annet svikter, er det ingen annen mulighet enn å ta en skrapende barberblad og fjerne avleiringer som ikke kan fjernes av en annen metode. (Se Advarsler)

Tips

 • Også for tåkete vinduer som trosser ammoniakk behandling, et program eller to av "Weiman Glass Cook Top" renere fungerer ganske bra.
 • Rengjør glasset med jevne mellomrom for å gjøre hver rengjøring enklere. Når innskuddene er på glasset for mange sykluser blir det mer og mer vanskelig å rengjøre den.
 • Hold glasset rent ved å brenne tørt rent trevirke. Det er ikke bare bra for glass, men holder pipen klar av pipebrann forårsaker avleiringer. Husk en varm brann er en ren brann.
 • Hvis du prøver alt annet med ikke mye flaks, kan den gammeldagse automotive krom renere gjør en utmerket jobb. Gjør det to ganger og deretter rydde opp med glass renere.
 • Når vinduet er ren, frakk glasset med et tynt lag av såpe. Det vil se "såpevann" før ovnen blir varm, men så viser det seg klart.
 • Prøv å bruke "Easy Off" ovnsrens. La den sitte på glasset i tre minutter, tørk deretter av brennmerker og sot rydde av.

Advarsler

 • Pass på at du ikke skader ovnen ved å spraye noen (spesielt kaldt) væske på veldig varmt glassflaten. Dette kan føre til at glasset knuses og annen skade på ovn og skade på din person.
 • Hvis du må ty til skraping, ikke riper i glasset. Det ser ikke bare fryktelig, men det kompromisser glasset, forårsaker et svakt punkt som ikke kan repareres. Glass og keramikk kuttere faktisk bruke en "scratch" å bryte (dvs. cut) glass.
 • "Easy Off" ovnsrens kan brenne huden og skade slimhinnene som den inneholder sterke kjemikalier (lut). Bruk lange gummihansker og sørge for at området er godt ventilert.