Wkino

Slik finner du riktig høyde for en pendellampe

Anheng belysning er en ideell måte å legge lys til omgivelsene samt å legge noe dekorativt og estetisk tiltalende for øyet. I disse dager, med så mange funky og dekorative anheng belysning design tilgjengelig, er det lett å se hvorfor flere og flere huseiere velger å legge anheng lys til deres innredning.

Hvis du er en av dem, tenker du kanskje nummer én spørsmålet som mange mennesker har når de kjøper en pendellampe: Hvor høyt henger jeg det? Her er en god guide for å velge riktig høyde for din lampe.

Trinn

Slik finner du riktig høyde for en pendellampe. Hva slags effekt vil jeg fra denne lampen?
Slik finner du riktig høyde for en pendellampe. Hva slags effekt vil jeg fra denne lampen?

Del én: spør deg selv de riktige spørsmålene

 1. 1
  Hva slags effekt vil jeg fra denne lampen?
  • Tenk på hva du ønsker fra anheng lys. Er det ment å gi et sterkt lys for arbeid eller en myk stemning lys? En lysekrone kan overvelde en liten plass mens en mer utilitaristisk lampe kunne se for tøffe for din stue.
  • Bestem om lampen formål og design vil matche rommets innredning. En armatur laget av krom eller rustfritt stål vil se elegant og moderne. Blåst glass har en tendens til å gi et kunstnerisk preg. Lysekroner er mer romantisk og elegant.
 2. 2
  Hvor ønsker jeg at lampen skal henge?
  • Vurdere størrelsen på ditt lys. Som en generell tommelfingerregel kan en større lys flyttes høyere mens en mindre lys kan flyttes lavere.
  • Vurdere størrelsen på rommet. Hvor høy er taket? Rom med uvanlig høye tak krever lysene som er større og henge lavere.
  • Hvis du henger lys over et bord eller et kjøkken øy, tenke på størrelsen av det også. Hvis du har et stort bord, kan du komme unna med hengende din lampe litt høyere opp. Også se på formen på bordet. Er det runde, kvadratiske eller rektangulære? Hvis du har et rektangulært bord, en øy, eller en teller, vil du sannsynligvis trenger mer enn en hengende anheng lys.

Del to: måle riktig høyde

 1. 1
  Henge en lampe over kjøkkenbord eller øy.
  • Begynn med en avstand på 28-34 inches, måler fra bunnen av den hengende lys og overflaten av bordet. Denne serien vil være din base måling. Bruk den som en grov rettesnor når du planlegger plassering av ditt lys.
  • Når henger en lys over et bord, sørg for å planlegge for høyden på folk som kan bruke denne plassen. Ingen vil ha en lys skjærende i øynene eller slå dem i hodet mens de er hakke grønnsaker.
 2. 2
  Henger en lampe over gulvet.
  • Plan til en avstand på omkring 84-96 inches fra bunnen av lyset til gulvet. Du bør gi minst 1 cm klaring for person går under.
  • Beregn etter høyden av taket. For en 8-fots taket, bør en pendellampe henge ca 12-20 inches nedenfor. For hver ekstra foten av takhøyde, tilsett 3 inches.

Del tre: få en second opinion

 1. 1
  Har en annen person til å hjelpe deg å bestemme høyden. En av de beste måtene å avgjøre den perfekte høyden på anheng lys er å få noen andre til å senke eller heve lyset mens du står et stykke unna for å se hvordan det hele ser ut.
 2. 2
  Øv vandre på tvers av rommet eller sitte ned ved bordet mens partneren holder lyset på plass. Dette vil tillate deg å sørge for at lampen ikke blokkerer visningen, banket inn i hodet ditt, eller forstyrre på noen måte med rutinen.

Tips

 • Vurdere en uttrekkbar ledning for å feste din som gjør at du kan variere mengden lys det gir.
 • Når hengende anheng lys over en kjøkkenøy eller mot, plan for omtrent en lampe for hver to føtter counter plass. Dette vil gi nok lys for en skikkelig arbeidsplass.
 • Gi rikelig med klaring for høyere familiemedlemmer og venner. Selv om det er teknisk nok rom, har fortsatt en tendens til å dukke sine hoder hvis en lys føles altfor lav.

Advarsler

 • Anheng belysning skal kun installeres av en autorisert elektriker som det innebærer ledninger elektriske apparater. I tillegg kan noen typer lysekrone belysning være svært tung.