Wkino

Hvordan avskrekke huset Wrens fra nestboxes

Gråspurver og europeiske stær er ikke den eneste arten som vil skade fuglene hekker i dine nestboxes. Huset Wren (Troglodytes aedon) kan være en veldig aggressiv fugl når det kommer til reiret konkurranse, og vil fjerne eller hakke eggene og ødelegge reir av andre hulrom nesters. De kan være en plage, og like skadelig som spurver. Bruk denne how-to og holde sangfugler trygt.

Trinn

Hvordan avskrekke huset Wrens fra nestboxes. Plasser nestboxes bort fra Wren habitat.
Hvordan avskrekke huset Wrens fra nestboxes. Plasser nestboxes bort fra Wren habitat.
 1. 1
  Plasser nestboxes bort fra Wren habitat. Hus Wrens foretrekker skogområder som hekkende habitater. Hold bokser minst, selv helst mer, 50 fot (ca 15 meter) unna trær og kratt. Også, som du bør med alle nestboxes, hus Wrens eller ikke, holde feeders at minimum avstand også. Dette vil holde reiret tryggere og redusere konkurransen foreldrene vil stå overfor.
 2. 2
  Vær observant og klar til å fjerne kvist dummy reir. Du kan finne en rare ser reir av kvister i en av boksene. Denne "dummy reir" kan eller ikke kan brukes, da den mannlige Wren bygger dette å tilby sin make et valg for hekking. Fjern eventuelle kvist reir når du ser dem. Selv om huset Wrens kan være vedvarende, vil gjøre dette hjelpe.
 3. 3
  Plugg opp inngangen hullet. Selv om dette kan kjøre Bluebirds jakt etter en potensiell nettsted, kan de Wrens slutt mister interessen. Vær oppmerksom på denne metoden kan ikke være 100 prosent effektiv.
 4. 4
  Bruk en Wren vakt. Disse kan være effektive, og vanligvis vil ikke påvirke de hekkende fuglene. Du kan sette opp vakt før hekkesesongen, men dette kan føre fuglene å bestemme seg for ikke å hekke i esken. Hvis du setter den opp når hekkesesongen har allerede begynt, i det minste vente til fuglene har egg. Dette er svært viktig, ettersom fuglene er generelt mer opptatt av å bli satt når de har lagt egg eller har unger.
 5. 5
  Hus Wrens kan være sta, og noen ganger er litt for vanskelig å bli kvitt. Et alternativ er å sette opp andre nestboxes for Wrens - i motsetning spurver som vil ignorere nye bokser, kan The Wrens velger å bruke den nye. Men dette er ikke et veldig godt alternativ, da Wren befolkningen kan eksplodere. Denne metoden vanligvis gjør mer skade enn godt, så tenk deg nøye om før trialing det.

Tips

 • Ved hjelp av en lilla martin huset er en god idé. Det vil ikke få Bluebirds, men Wrens en tendens til å ikke bruke den.
 • Selv om falske gresskar kan tiltrekke nesters, Wrens foretrekker å hekke i disse. Ikke bruk dem.
  • I motsetning til huset spurver og stær, Wrens er innfødt til Nord-Europa, og forbruker enorme mengder insekter (i hvert fall for størrelsen). De spiser ikke frø eller hyppige fuglebrett, og bør vurderes gunstig av gartnere og bønder.

Advarsler

 • I Nord-Europa, hus Wrens er innfødte fugler! Å skade dem er ulovlig. Fjern aldri aktive reir, egg eller unge. Du trenger ikke å såre dem til å stoppe deres ødeleggelse.

Ting du trenger

 • Wren vakt