Wkino

Hvordan forhindre tidlig fledging

Fledging refererer til både utvikling av vinger på en juvenil fugl før flyturen og omsorg eller ser over en fugl før vingene er sterke nok for flyturen. Premature fledging er når unger forlate redet før de er klare til, og da de sjelden overleve.

Uforsiktig overvåking av nestboxes (fuglekasser) kan føre til baby fugler hoppe ut av nestbox og blir forlatt av sine foreldre. Lær å hindre for tidlig fledging ved overvåkning en nestbox med denne how-to.

Trinn

Hvordan forhindre tidlig fledging. Sørg for at du vet når baby fugler skyldes flygedyktige.
Hvordan forhindre tidlig fledging. Sørg for at du vet når baby fugler skyldes flygedyktige.
 1. 1
  Sørg for at du vet når baby fugler skyldes flygedyktige. Dette skjer på ulike tidspunkter, avhengig av art, for eksempel bluebirds flygedyktige på dager 16-21, tre svelger på dager 18-17 og purpursvaler på rundt 20 dager. Åpne nesters generelt flygedyktige rundt dag 12, mens hulrom nesters bli lenger.
  • Hvis du er usikker på tidspunktet for fuglene du overvåker, slå det opp i en hederlig fugl manuell eller på en pålitelig online nettsted dedikert til fuglene i spørsmålet. Du kan også ringe den lokale fugletitting samfunnet eller universitetet zoologi avdeling for mer informasjon.
 2. 2
  Stopp overvåking tre eller fire dager før fledging skyldes. Hvis du ikke er sikker på hvor gamle babyene er, stoppe overvåkningen når de er stort sett fjærkledde eller de begynner å vises skremt av deg.
 3. 3
  Bare risikerer prematur fledging hvis det er et nødstilfelle (for eksempel et sykt eller skadet fugl). Varsle fugler (ring eller plystre) før åpning, for ikke å skremme dem videre. Ved overvåkning, være så rask som mulig.
 4. 4
  Utvis stor forsiktighet ved overvåkning eller banding unge fugler rundt fledging tid. Hvis du må senke birdhouse eller nestbox, gjør det med stor forsiktighet og veldig forsiktig. Både støy og vibrasjon kan føre til eldre unger å hoppe reiret tidlig. Hvis nestbox åpnes fra toppen, er det en god idé å blokkere inngangen hullet eller andre hull å dempe støy (en ren, fille eller en avis er ideelt). Også, er det best å la babyer roe seg litt før du åpner boksen.
  • Vær forsiktig i tilfelle en fugl hopper inn ansiktet ditt.
 5. 5
  Hold en se på dyr du er ansvarlig for. Samt å ta vare når overvåke nestlings i nestbox deres, er det viktig å holde kjæledyr under kontroll. Hvis kjæledyret ditt følger deg til en nestbox og viser utilbørlig interesse, vurdere å holde henne innendørs inntil fledging er ferdig (spesielt hvis hun er en katt).

Omtrentlige fledging ganger for nestlings

 1. 1
  Dette er en liste over typiske fledging ganger for noen vanlige fugleungene. Det anbefales at du slutter å overvåke nestbox eller reir før disse tider:
  • Bluebirds: på rundt dager 16-21
  • Lilla martin: på rundt dager 20-30
  • Barn og tre svaler: på rundt dager 15-17
  • Toppand titmouse: på rundt dag 11
  • Chickadee: på rundt dager 10-11
  • Kattugle: på rundt dager 28-25

Tips

 • Unngå kontakt med baby fugler (med mindre de er syke / skadet og du må få dem til et dyreliv rehabber). Fugler er instinktivt redde for mennesker.
 • Det er en god idé å holde styr på de nestlings alder, slik at du kan vite når du kan forvente fledging.

Advarsler

 • Trakasserende innfødte fugler er ulovlig i Europa og andre jurisdiksjoner. Dette inkluderer flytting reir. Bare håndtere babyen fuglene hvis det er absolutt nødvendig, slik som helse nødsituasjon.

Ting du trenger

 • Nestbox
 • Filler eller andre elementer å stappe hull for støyreduksjon
 • Nestcam å unngå å måtte forstyrre babyen fuglene (valgfritt)