Wkino

Hvordan å vokse en moringa tre

For spiselig landskapsforming, er en Moringa treet vanskelig å slå. Denne allsidige treet kan dyrkes året rundt i alle tropiske klima, og hell dyrkes som en årlig, i tempererte soner.

Raskt voksende, næringsrik og deilig å se, er Moringa stadig i popularitet daglig. Hva kan være enklere enn å gå inn i hagen din, og samle sunne greener å legge på bordet?

Trinn

Hvordan å vokse en moringa tre. Få noen moringa fra en av de mange kilder som selger dem.
Hvordan å vokse en moringa tre. Få noen moringa fra en av de mange kilder som selger dem.
 1. 1
  Få noen moringa fra en av de mange kilder som selger dem. Det finnes flere varianter, men frøene av Moringa oleifera og Moringa stenopetala er lettest å oppnå. På bildet er de Moringa oleifera frø er de brune, bevingede frø i bildet, på venstre side. De Moringa stenopetala frø er de tan de i bilde, på høyre side. Det er tydelig at de knapt ligner hverandre, men begge er Moringa frø.
  • For et raskt voksende tre som vil bære blader, blomster og frø pods - kalt trommestikker, det første året - velg Moringa Oleifera. Her er en veldig god illustrasjon på hvorfor det er best å holde Moringa trær på et håndterbart høyde, det gjør høste bladene og pods mye enklere å gjøre. Trommestikker vist, hengende fra Moringa treet, inneholder Moringa treets frø. De kan plantes så snart kapselen er tørr, eller lagres for senere planting.
  • Hvis du ønsker en rask voksende tre med mye større blader, noe som gjør oppgaven med å samle dem for et måltid enklere, opt for Moringa Stenopetala.
  • Blomster og frø pods ta lengre tid å utvikle seg på det afrikanske utvalg av Moringa - Moringa Stenopetala.
  • Frøene er svært forskjellige, men begge vokser Moringa trær. I virkeligheten, frøene er i utgangspunktet den samme størrelsen, men, kan du se de er ikke like i utseende. Moringa oleifera frø er rund, brun, og bevinget. Moringa Stenopetala frø, ut av skall deres, er mandelformede og lys brun i fargen.
 2. 2
  Bestem deg for hvor du ønsker å vokse moringa treet. Husk at Moringa trær kan vokse over 20 meter høye, sitt første år. Den gjennomsnittlige veksten er ca 15 meter, men under optimale forhold, kan de vokse mye høyere. Fordi grenene vil vokse, i gjennomsnitt, til om lag tre til fire meter bred det første året, må du vurdere om du ønsker å plante Moringa treet nær eksisterende strukturer. Moringas trenger mye, varme og vann, for å trives - så tenk på hvor treet vil få best mulig eksponering for solen.
 3. 3
  Få den beste organiske potting jord som du kan finne. Moringas liker ikke tung, leire-lignende jord eller vermikulitt. De vil vokse i skrinn jord, sandholdig jord, og utarmet jord, men de liker ikke sine røtter bli våt. Ha dette i bakhodet, og hvis nødvendig, kjøp sand for å legge til potting jord blanding, eller bruke hva jord er tilgjengelig i ditt område, og legge kokos kokos, torvmose, perlite, eller sand for å løsne den. Dette gir røttene av Moringa treet plass til å gå dypt, og la vannet renne godt. Moringa har et trykk rot, noe som betyr samme rot som går rett ned som en gulrot. Den har små mater røtter, men har ikke forgrening røtter. Plant hvor kranen roten har massevis av plass til å gå ned. Hvis du planter i en container, finne den dypeste du kan. Moringa kan vokse som et enslig tre, i rader, eller som en hekk.
  • Hvis du ønsker å dyrke den som en, plante frøene i bakken, om en fot fra hverandre. Knip tilbake annenhver nytt blad vekst, å tvinge treet til å vokse som en busk, og når de er ca 2 meter høy, klippe grenene i to på langs, og knip igjen det nye blad vekst som vil spire ut på toppen av Moringa treet.
  • Hvis du kommer til å vokse Moringas i rader, deretter plante frøene ca 3 meter fra hverandre, i rader som er minst 6 meter fra hverandre, for enkel luke fjerning og gå gjennom radene.
  • Hvis du kommer til å vokse Moringa som et enslig tre, bare husk å gi det god plass, slik at grenene kan spre seg. Jevne mellomrom, kutte tilbake toppen av treet, for å oppmuntre til ny vekst, og klippe grenene 'lengde tilbake, med halvparten. Dette vil sørge for at dine Moringas trives, og gir deg massevis av vakre blomster, spiselige blader og trommestikker - i årene som kommer.
 4. 4
  Lag et hull i jorda, og plante moringa frø om lag ¾ "til en" dyp, dekk med jord, og tamp den på plass. Noter når du plantet frøet eller frø, slik at du kan overvåke deres vekst. Når du har dekket frøene, vann grundig jorda. Enten du plante frøene i potter, eller rett i bakken, vil de trenge en grundig soaking hver dag, til du ser frøplante dukke opp fra jorda. Når de har spiret, kan de vannes en gang annenhver dag, til de er ca 18 inches høy. Deretter, en gang i uken vil være tilstrekkelig.
  • Noen mennesker suge frøene i vann før de spire, og deretter plante dem. Denne metoden fungerer også, men Moringa frø er svært hardfør, og ikke virkelig trenger dette ekstra trinnet.

Tips

 • En privatperson i Florida har hatt god suksess, spre Moringa trær med stiklinger av ulike størrelser, ved å sette grener - trimmet som beskrevet ovenfor, i en stor potting container fylt med jord. Borekakset må vannes hver dag, og vannet tillates å renne av fritt. Innen ca to uker, vil spirende blader bli produsert langs skjæring, og ofte frøplanter vil sprette opp fra bunnen.
 • Et alternativ er formering med stammen borekaks. Velg ut grener med omkring 2 til 2,5 tommers diameter og kutte den samme i en lengde på ca 2 til 2,5 meter. Bunnen av grenen kan bli kuttet på en 45 graders vinkel, blottlegger mer overflateareal til jord. Da skjæring kan være plantet i jorda med, om 8 til 9 inches av stammen begravd i bakken. Periodisk vanne dem og friske blader vil dukke opp fra stammen. Fordelen med å bruke en stilk kutte for planting er at den er rask voksende og kommer til blomstring raskere enn anlegget hevet fra frø. Moringa trær vokst fra borekaks beholde alle kvaliteter av morplanten.
 • Blomstene knopper og blomster kan tilberedes litt og spist, som en nærende grønnsak.
 • Bladene, pods, blomster knopper, blomster, og frø kan alle bli spist. Blomsterknopper og blomster skal tilberedes, kan frøene spises rå eller kokt, og bladene kan spises som nevnt ovenfor.
 • Hold dem beskjæringssakser hendig, som jo mer du beskjære dem, jo ​​raskere vil de vokse.
 • Bladene er spiselige, og det er mange steder på nettet, som vil fortelle deg hvordan du kan innlemme dem i kostholdet ditt. De er spiselige rå, tatt rett fra treet og spist på stedet, eller de kan legges til salater eller oppslag. Mange mennesker i land over hele verden spiser dem med kylling, fisk, svin, storfe, lam eller annet kjøtt, eller de kan rett og slett være lett sautert, og spises som en siderett. Moringa blader effektivt kan legges til supper, stuinger, ris, korn eller bakevarer. Når det legges til en hovedrett, er det mest gunstig å legge bladene mot slutten av steketiden, for å bevare så mange næringsstoffer som mulig.

Advarsler

 • Fordi Moringa trær vokser så raskt, er en av de enkleste måtene å holde dem på et håndterbart høyde, å klype tilbake annenhver toppen vekst, og klippe grenene i to, lengde-messig. Dette vil oppmuntre Moringa treet å armen ut, langs stammen og hindre deg fra å ha en 30 fot høyt tre, med knopper, blomster, blader og pods som er vanskelige å nå.
 • Moringa er tørke-resistent, men er ikke kaldt tolerant. Fryser vil føre til at det å dø tilbake.
 • Opprettholde Moringa treet i en høyde av ca 8 til 12 meter maks, hvis du ønsker å være i stand til å nå sitt innhøsting. Hvis du ikke gjør det, vil du til slutt ha en veldig høy, veldig tynn tre med grener helt på toppen, utilgjengelige, og lite tiltrekkende.
 • Stadig trimme Moringa, fra toppen. Dette oppmuntrer treet til å sette ut flere grener, lenger ned langs stammen. Du kan også klippe grenene 'bladene i to, tvinger nye blader til å vokse i skrittet av lemmer. Ikke kast tilbehør. Kaste dem ned, under trærne, for noen av de fineste weed-trosse mulch som er tilgjengelig.
 • Worldwide, noen mennesker spiser roten. Ikke spis roten. Det smaker som pepperrot, men roten bark inneholder en kraftig nervegift. I store nok mengder, kan det være dødelig. La røttene alene.

Ting du trenger

 • Moringa frø
 • Loose pottejord
 • En solrik plassering for Moringas
 • Vann
 • Beskjæringssakser eller saks