Wkino

Hvordan du kan dekorere soverommet

Er du lei av å komme hjem til en kjedelig, gammel soverommet, eller har du hatt den samme stilen i mange år og ønsker å gi rommet et nytt utseende? Her er noen gode måter å gi soverommet ditt et nytt utseende uten å bruke altfor mye penger eller bruke det du allerede har.

Trinn

Hvordan du kan dekorere soverommet. Rydde rommet grundig.
Hvordan du kan dekorere soverommet. Rydde rommet grundig.

Innledende prosessen

Før du begynner å dekorere rommet ditt, er det et par ting du bør gjøre for å spare tid og mulig hodepine.

 1. 1
  Rydde rommet grundig. Når var siste gang du støvsugd under sengen din? Du kan selv ønsker å vurdere shampoo teppet. Følge, og du vil ha mye mer plass i rommet enn du realisert! Det vil se bedre ut med en gang.
 2. 2
  Bestemme et tema for rommet ditt. Mulighetene er nesten uendelige her. Noen ideer inkluderer girly-girl, guttejente, sport eller musikk entusiast og safari / jungelen. Du kan også mikse og matche temaer basert på dine preferanser.
 3. 3
  Bestem hva du vil beholde og bli kvitt. Du kan ha mange gode biter eller elementer som vil gjøre flott tillegg til rommet ditt. Hvis du ønsker å kvitte seg med noe, ikke kaste den ut med mindre det virkelig er søppel eller ikke lenger har bruk. Sett dem bort et sted hvor de ikke blir ødelagt eller ta dem til en Goodwill / veldedighet center.
 4. 4
  Ta ned gardiner og veggdekorasjoner. Dette inkluderer bilder og alt av spiker du har kjørt inn i veggen. Du kan alltid sette dem opp igjen, men det er godt å gi rommet et rent rulleblad først når du bestemmer hva du skal gjøre. Hvis du bestemmer deg for å gjøre noe nytt med dette området, vil du da trenger å fylle hullene med polyfiller eller noe lignende, og deretter sandpapir dem ned for å få en glatt overflate.
 5. 5
  Flytte alle møbler til midten av rommet. Selv om rommet er lite, prøv å tillate en meter gange plass mellom kanten av rommet og møblene i midten.

Gjør det meste av plassen

Hvis du soverommet er en standard størrelse, har du sannsynligvis ikke har massevis av plass til å arbeide med. Enkle justeringer i hvordan møblene er utnyttet eller elementer er omarrangert kan legge verdifull plass og la rommet vises mye større enn det faktisk er.

 1. 1
  Måle plass. Mål opp rommet og finne ut hvor mye plass du har å jobbe med. Dette vil diktere størrelsen på varer du kjøper etterpå hvis det er nødvendig. For eksempel vil størrelsen på nattbordslampe bestemmes av størrelsen på sengen.
 2. 2
  Plukk et høydepunkt av rommet. Hvis den er vinklet inn i rommet riktig, kan en fin møbel tjene som et samlingspunkt til rommet som alt annet dreier seg om.
 3. 3
  Få kunstverk. Kunst eller bilder er et flott tillegg til vegger og kan gjøre et rom skiller seg ut. Hvis du er på et budsjett, er dette en enkel gjør-det-selv prosjekt.
 4. 4
  Få elementer som kan festes til vegger. Nattbord og justerbare lamper kan festes til vegger, og er en fin måte å spare plass.
 5. 5
  Utnytte gulvet. En fargerike rug er en flott måte å lage et rom skiller seg ut. For de fleste rommene, er en 4x6 fot rug ideelt.
 6. 6
  Utpeke nye roller for møbler. For eksempel kan bokhandler tabeller doble som seng stands og bokhyller.

Gi rommet ditt en viss stil

Soverommet ditt er ofte en direkte refleksjon av hvem du er, så du vil stilen på soverommet for å være så moderne og polert som mulig. Heldigvis kan dette gjøres på en rekke enkle måter.

 1. 1
  Velg maling farge eller tapet. Pass på at det ikke er så lys at det gir deg hodepine eller så mørkt at det gjør rommet dystre. Male veggene.
 2. 2
  Sett mønstre for å arbeide. Et smakfullt trykt sengeteppe gjør et rom skiller seg ut og gir den litt ekstra flair. Du finner disse på nesten alle sengetøy butikken i landet.
 3. 3
  Dekorer med konsistens. Du kan ha gode elementer eller biter, men hvis de er feilaktige, vil det gjøre rommet ser rotete og uorganisert. Stick med tema gjennom hele dekorere prosessen.
 4. 4
  Legge til farger. Det er ikke en feil måte å gjøre dette på, men legge farge er avgjørende i å dekorere rommet ditt. Ønsker du å introdusere spretter av forskjellige farger i hele rommet ditt, eller har rommet blitt mettet med en bestemt farge?
 5. 5
  Legg varme med nøytrale toner. Soft taklamper eller et klipp-on overhead lampe er en fin måte å oppnå dette.
 6. 6
  Tilpasse din plass. Du ønsker ikke hele rommet for å se ut som du nettopp raidet Ikea-katalog. Finn et par merkverdige stykker på en bruktbutikk eller boutique møbelbutikken for å gi rommet et variert utseende.

Gjøre rommet comfy

Kanskje viktigst, bør soverommet være et fristed. Det bør være et sted hvor du går for å slappe av og koble av fra livet. Det er et par ting du kan gjøre i dekorere som vil gjøre soverommet ditt så behagelig som mulig.

 1. 1
  Haug på putene. Legge noen ekstra puter er en fin måte å gjøre sengen til et enda mer avslappende plass.
 2. 2
  Få luksuriøse dekker. Toppen din seng med deksler laget for golf som en dundyne.
 3. 3
  Få en komfortabel stol. Brette en stol i et hjørne av rommet for å opprette et hvilested. Noen silkedraperier omgir det vil slå rommet i en kokong.

Tips

 • Tenk på om du vil like ditt tema innen 3-9 år. Hvis du vil bo i huset ditt for en stund og kan ikke pusse opp ofte, vil du fortsatt liker temaet du har nå?
  • Alternativt, hvis du går gjennom stadier, faser, eller moter, velge et generelt tema (farger og mønstre du liker) og uttrykke din nåværende tvangstanker med mindre ting du kan enkelt og billig endres. Med andre ord, ikke male rommet fargene på din nåværende favoritt rockeband. Male rommet farger du liker og henge noen plakater av rockeband som du deretter kan jobbe med montering inn i budsjettet.
 • Prøv å gjenbruke elementer du har, spesielt hvis du er på et budsjett. Hvis du har en vanlig dresser du kan male det en annen farge, endre håndtaket maskinvare, eller plassere en duk eller løper over det å endre utseendet. Du kan bygge en enkel baldakin for en seng du allerede har.
 • Vær deg selv! Hvem bryr seg om vennene dine hater det? Det er ditt rom.
 • Hold det enkelt.
 • Soverommet ditt bør være et uttrykk for din egen stil, men hvis du bor i dine foreldres hjem, kan de ha det endelige ord. Nærme seg dem med en plan, inkludert et budsjett og en idé om hvor mye du vil betale og hvor mye du ønsker at de skal betale. Du bør være klar til å forhandle.
 • Bruke grunnleggende materialer som sarees og fargerike klut for å gjøre grasiøs gardiner på soverommet
 • Be om hjelp med noe av arbeidet. Noen av de tingene du kan bruke kan skade deg hvis du ikke bruker dem riktig.
 • Ikke umiddelbart betale store priser når dekorere rommet ditt. En overraskende mengde roms elementer kan kjøpes secondhand eller på handelen, big-box butikker.
  • Hvis du ikke har råd til hele prosjektet med en gang, kan du også gjøre litt om gangen. Det vil gjøre arbeidet lettere også. Legge til ting som sengetepper og tilbehør etter hvert som du har råd til dem.
 • Rommet ditt er noe som definerer din personlighet, om det er en zen hi eller et festlokale er opp til deg.
 • Hvis du ikke liker din vegg papir farge, legge til bilder og bilder for å trekke oppmerksomhet til ting på veggen i stedet for fargen på veggen.
 • Ikke alt må matche! Gjør den til din egen stil!
 • Være kunstnerisk, spesielt med ting du ikke kan endre. For eksempel, hvis du ønsker å male veggene, men dine foreldre (eller deres utleier) vil ikke tillate det, se om du kan henge noen dekorative stoff eller interessante bilder å legge til farge og tone ned det vidstrakte vanlig off-white.
 • Prøv noen DIY tips og videoer for å virkelig tilpasse din plass.
 • Ekstravagant er ikke alltid nescassary. Og ofte mye av hva du kan bruke som du kanskje allerede har.
 • Prøv å holde fast på noen wallstickers som matcher ditt tema og veggfargen.

Advarsler

 • Rom som er spesielt små, smale, eller klønete formet kan kreve tilpasset strategier for å dekorere.
 • Ikke legg så mye ting på rommet ditt som du ikke har plass til å gå.
 • Vær forsiktig. Du kan ikke liker hvordan rommet ditt ender opp som ser. Det kan være farger som kolliderer, eller for mye eller for lite av et bestemt element.
 • Hvis du bor på dine foreldres hus hjem, husk å spørre om lov først, fordi de kanskje ikke vil at du skal gjøre noe med soverommet ditt med en gang.