Wkino

Hvordan å dyrke sitrusfrukter

Det blir ikke noe ferskere enn dette! trær er relativt lett å vokse, forutsatt at du har en varm nok klima. Selv om forholdene ikke er ideelle, kan det fortsatt være en sitrus treet for deg.

Trinn

Hvordan å dyrke sitrusfrukter. Velg en plassering for treet.
Hvordan å dyrke sitrusfrukter. Velg en plassering for treet.
 1. 1
  Velg en plassering for treet. En varm, solrik, sørlig eller vestlig eksponering er best. Shelter er en stor hjelp, også, hvis kulden er en bekymring. Velg eller opprett et sted med godt drenert, og unngå å sette en sitrus treet direkte inn i en plen. En nærliggende reflekterende vegg, gjerde, eller uteplass kan gi både ly og litt ekstra varme, også.
 2. 2
  Velg og få en.
  - Velg type sitrus du ønsker å prøve voksende ( appelsiner,, grapefrukt, etc.).
  - Spør barnehagen om klima at spesielt tre er egnet for.
  - Spør om eller ser opp sesongen for treet (e) du ønsker å få. Citrus modner generelt i vinter, men forskjellige frukter modnes gjennom hele året, også.
  -Hvis du bor et sted som er litt kaldere enn en strengt middelhavsklima, se inn sortar avlet for kaldt motstand.
  - Smak, hvis du har mulighet. Ikke alle appelsiner er like. Hvis du kan smake frukt dyrket på et tre i ditt område, kanskje fra en nabo, enda bedre.
  - Finn ut om det produserte har mange frø, eller ikke.
  - Be om sertifisering av helse, eller spør noen som er erfarne med sitrustrær å inspisere den. Se advarsler.
 3. 3
  Velg en størrelse på tre som passer for din innstilling. Spør i barnehage eller slå opp på nettet hvor stor den modne vil få.
  • Prøv dverg sitrustrær hvis du er kort på plass. Du kan selv dyrke dem i store potter, og de ​​åpner opp muligheten for å dekke hele treet på et krisesenter i løpet av de delikate vintermånedene eller selv å bringe de tre innendørs. Selv om de er små, kan dverg sitrustrær produsere en svært rimelig innhøsting.
  • På den andre enden av spekteret, kan et par store sitrontrær danne en god størrelse hekk. Det hele avhenger av hvor mye sitrus du ønsker.
 4. 4
  Grav et stort hull. Det sies at du bør grave minst 45€ hull for 15€. Som en praktisk sak, sørg for at du vet hvor du vil plassere treet, deretter grave et hull som er ca tre fot (en meter) i diameter og så dypt som beholderen. Ikke begrave roten krone, overgangen fra bagasjerommet til røttene, da dette vil føre til problemer nedover veien. Plant treet litt høyere enn omkringliggende jord for å tillate noen settling, har de fleste container vokst barnehage lager høyt innhold av organisk materiale som vil brytes forårsaker anlegget for å bosette seg i plantehullet slippe roten krone under klasse hvis ikke plantet litt høy.
  • Hvis du har noen bekymringer om drenering, slik som i tung leirjord, fylle hullet med vann og se hvor lang tid det tar å renne ut. Hvis du har drenering problemer (det vil si, hvis vannet ikke blir borte ved neste morgen), grave hullet enda dypere og plante treet opp høyere.
  • For en dverg sitrus treet, velger en stor gryte. Prøv for to meter i diameter eller en halv-fat, minst.
 5. 5
  Delvis fylle hullet med god, godt drenerende jord. Avhengig av kvaliteten på det du tok ut av hullet, kan du prøve en halv og halv blanding av kompost og det nå løsnet jord. Opprett en haug av jord i midten av hullet som støtter rotklumpen med kronen (bunnen av trestammen hvor røttene begynner) litt over det.
  • Bland i litt sitrus med jord, om du vil.
  • Hvis du plante en dverg sitrus i en pott, bruk rett potting jord og fyll det ut til et tilsvarende nivå. Plasser potten opp på blokker og være sikker på at det er nok av dreneringshull i bunnen. Ikke la potten sitte direkte i en skål eller dam av vann.
 6. 6
  Fjern treet fra potten og fjern eventuelle burlap rundt røttene. Plasser treet på haugen av jord. Legge til eller fjerne jord på undersiden for å justere høyden slik at kronen er i nivå med jord eller til og med noe over den.
 7. 7
  'Fyll ut de resterende hullet med en blanding av kompost eller potting jord og jord fra hagen din.
  • Hvis du bruker en gryte, fyll med rett potting jord. La det være minst to inches på toppen til å gi plass til vann grundig.
 8. 8
  Ikke påfør mulch.
  • Hold deg unna organisk, som det øker sannsynligheten for fotråte sykdom.
  • Et sikkert kort er at røttene er minst like bred som grenene, så gjør mulch området minst dette store. Du kan selv legge til en kant av mulch rundt omkretsen av sirkelen til hjelp i vanning.
  • Ikke mulch helt opp til bunnen av bagasjerommet. Legg igjen en liten margin, slik at kronen har pusterom og holder seg ikke våt når du vann.
 9. 9
  Vann treet minst ukentlig inntil det er etablert, med mindre du får nok regn til å gjøre jobben. Vann selv modne sitrustrær regelmessig. Sitrustrær har relativt grunne, brede rotsystemer. Når etablert, trærne kan tolerere noen tørke, men de vil ikke produsere frukt som er like bra.
 10. 10
  Befrukte treet med en passende gjødsel. Gjødsel er tilgjengelig i sitrus eller sitrus-og avocado formuleringer. Anvende dem i henhold til pakken instruksjoner, vanligvis tre til fire ganger i året for slow-release typer.
 11. 11
  Beskjær sitrustrær og til. De krever ikke tung eller regelmessig beskjæring.
  • Fjern eventuelle "suckers", eller skyter vokser fra roten lager. Sitrustrær er podet, noe som betyr at et tre med ønskelig frukt er kuttet og festet til en kraftigere root lager. Du ønsker ikke roten lager overtar.
  • Fjern eventuelle "ville" skudd som vokser utover den generelle formen på treet. Disse vil ofte være lange, rette, raskt voksende grener som ikke følger den generelle form eller formen på treet.
  • Moderat tynn bladverket hvis den vokser svært tett, for å fremme luftsirkulasjon og tilgjengeligheten av lys.
  • Vanligvis trener sitrustrær som busker eller hekker. Hvis du ønsker å fjerne noen nederste greinene for å gi det mer av et tre form, gå videre, men ikke overdriv.
 12. 12
  Høste frukt når det er fullt moden. Appelsiner, sitroner og grapefrukt bør alle være helt fri for grønn konditorfarge. De vil ikke modnes av treet. Limes er vanligvis plukket grønne, så gå etter størrelse og sesong. Se eksterne lenker for flere detaljer om limes.

Tips

 • Prøv noen av de søtere sitroner, for eksempel Meyer sitroner.
 • De fleste sitrustrær blomstre fragrantly starter tidlig i vinter og utvikling gjennom våren, deretter produsere små, grønne frukter som modnes gjennom sommeren og høsten, men det er noen stadig bærende varianter, spesielt for sitroner. De kan ikke virkelig produsere hele året, men deres sesongen blir lengre, minst.
 • Å gi nye sitrustrær et forsprang på livet, kan det være lurt å fjerne det første året er frukt (dvs. "klemme" det som det begynner å danne). Det vil la anlegget satt sitt første år av energi til å etablere sunne røtter og grener i stedet for inn i fruktdyrking, og det vil være mer sannsynlig å produsere frukt (mye av det) i de følgende årene.
 • Ikke nøl med å vokse sitrustrær fordi du tror de vil ta lang tid å produsere frukt. Det er ikke nødvendigvis slik. Du kan også finne trær i barnehagen med noen frukt allerede på dem. Hvis du ikke får frukt det første året eller to, ikke gi opp.
 • Slå opp på "fruktsalat tree" eller, hvis du er virkelig eventyrlysten, lage din egen. Det er mulig å ta en sitrus treet og pode på grener av ulike andre sitrusfrukter. Den resulterende treet kan være mer delikat og mindre produktiv, men hvis du virkelig vil, kan du få appelsiner, sitroner og lime fra det samme treet.
 • Ikke glem de mindre vanlige sitrusfrukter. Økende egen hånd kan være en fin måte å få noen uvanlige frukter. Hvis du ønsker, kan du prøve voksende kumquats, blod appelsiner, mandariner, mandarin appelsiner, eller pomelos.
  • Enkelte mer eksotiske typer sitrus krever mer spesialisert omsorg. Sitroner, lime, grapefrukt og appelsiner har alle blitt dyrket i mange varianter, så vil du sannsynligvis være i stand til å finne noe tilpasset dine forutsetninger og behov. For de ulike andre former, er det verdt å lese opp på den spesifikke frukt av interesse. Prøv et nettsøk på variasjon eller sorten.
  • Ikke la dette sette deg av voksende disse andre frukter; leser opp litt før du planter dem.

Advarsler

 • WLD (Winter Leaf Drop) er et fenomen som vises når røttene og bladene arbeid asynkron. Spesielt i kaldere områder røttene jobber tregere på grunn av den "kalde" jorden, mens bladene er skinte av solen og jobbe skikkelig. Et bevis på at anlegget ditt (e) begynner å lide av WLD kan være misfarging av bladene.
 • Vær forsiktig når du håndterer frukt som sitronsyre kan forårsake øye-irritasjon.
 • Full størrelse sitrontrær kan gjøre en masse sitroner. Tenk på hva du vil gjøre med at mange før du planter dem.
 • I sitrus produserende områder og andre deler av USA, hvis det er en "epidemi" av noen smittsomme sykdommer eller skadedyr, kan Dept. of Agriculture komme på en persons eiendom, rive ut trærne, og dra dem bort for å bli brent. Det er derfor det er viktig å sikre helsen til et tre før du kjøper den.
 • Se opp for torner. Noen sitrustrær vokse lange, skarpe torner, og får sitrus juice i kuttene fra disse torner er helt smertefullt. Se nøye, og bruke hansker eller bruke en lang håndteres frukt fargevelgeren.
 • For mye av en god ting, inkludert gjødsel, er ikke lenger en god ting. Gjødsle henhold til pakken instruksjoner og ikke overdriv. Overflødig gjødsel (enten for mye eller for ofte) kan føre en plante å vokse for fort og svekke planten og igle i grunnvannet eller kjøre ut i omgivelsene.
 • Ikke plante tre i nærheten av septiktank linjer, eller røttene kan til slutt føre til problemer med tilstopping.