Wkino

Hvordan å unngå å kjøpe falske produkter

Piratkopiering har lenge vært anerkjent som et alvorlig problem for bedrifter - det er blitt anslått at forfalskning av merkevarer koster den amerikanske økonomien om 150€ milliarder per år - men nyere tilfeller av skjemt tannkrem og eksploderende mobiltelefon batterier har vist at falske produkter kan utgjøre en reell fare for forbrukerne, også. Selv om det er nesten umulig å sikre at alle de produktene du kjøper er ekte artikler, kan noen få enkle trinn kan hjelpe deg å redusere sjansene for å bli lurt.

Trinn

Hvordan å unngå å kjøpe falske produkter. Lær å oppdage en forfalskning.
Hvordan å unngå å kjøpe falske produkter. Lær å oppdage en forfalskning.
 1. 1
  Lær å oppdage en forfalskning. Ikke stol på forhandlere eller regjeringen til å beskytte deg mot falske produkter. Selve mengden av disse produktene gjør dette nesten umulig. Det viktigste tipset? Hvis en avtale er for godt til å være sant, er produktet sannsynligvis falske. Sjekk ut den relaterte Google for flere tips om hvordan å få øye på en falsk.
 2. 2
  Handle på anerkjente forhandlere. Kopivarer gjør veien til hyllene i selv de største, mest etablerte butikker, men mindre anerkjente forhandlere er langt mer sannsynlig å selge piratkopierte produkter. Rabatt detaljister, som for eksempel "dollar butikker," er enkle mål for leverandører av piratkopierte varer fordi disse butikkene ofte selger et stadig skiftende utvalg av lavere kvalitet elementer og prøver å tilfredsstille kunder som er svært prisbevisste. Små butikker som selger et svimlende utvalg av (stort sett) junk er også prime uttak for forfalskninger, spesielt de butikkene som ikke har vært i bransjen i svært lang.
  • Handle på autoriserte forhandlere. Mange bedrifter, spesielt de som selger hvitevarer, elektronikk og luksusvarer, selger kun gjennom autoriserte forhandlere. Du kan finne ut om en forhandler er autorisert til å selge et bestemt merke ved å ringe produsenten eller sjekke sin nettside.
  • Sparsommelighet butikker, messer og loppemarkeder er gode steder å bli brukt og håndlaget elementer, men du bør være svært skeptisk til nye merkevare-navnet varer på disse typer arenaer. Selv om du kan finne legitime kupp på brukte varer, er det også en god idé å nøye undersøke hvilken som helst brukte produkt, for eksempel verktøy eller elektronikk, som kan medføre en sikkerhetsrisiko.
  • Vær spesielt forsiktig når du kjøper online. Online auksjonssider er florerer med etterligninger, og siden du ikke kan kontrollere varene først, er det vanskelig å si hva du kjøper. Se etter selgere med mange gode tilbakemeldinger, og stille spørsmål om hvor de fikk varene. Også be om selgerens adresse og telefonnummer, hvis de ikke vil gi det til deg, kan det være noe galt. Spammeldingene vil nesten alltid henvise deg til illegitime nettsteder. Hvis du bestiller fra ett av disse områdene, er sjansen stor for at du får falske varer - hvis du får noe i det hele tatt. Igjen, enten du handler på nettet eller i butikken på hjørnet, være skeptisk til dype rabatter.
 3. 3
  Vær forsiktig når du handler i utlandet. Du kan finne piratkopierte produkter omtrent hvor som helst, men i enkelte utviklingsland og i populære over hele verden turistmål, kan du være nesten sikker på at varene du kjøper er forfalsket. Igjen, hvis en avtale er for godt til å være sant, er produktet trolig en forfalskning.
 4. 4
  Hold deg oppdatert med tilbakekallinger. I mange utviklede land, hvis en gruppe av produkter er funnet å være falske, vil det bli tilbakekalt. Tilbakekallinger er også utstedt for feil eller potensielt farlige produkter. Du vil ofte høre om tilbakekallinger i nyhetene, men hvis du ønsker å holde seg oppdatert på den nyeste informasjonen, kan det hende at regjeringen tilbyr en tjeneste for å hjelpe deg å gjøre det. I USA kan du sjekke Recalls.gov for tilbakekalling informasjon, og du kan selv registrere deg for e-varsler om nye tilbakekallinger.
 5. 5
  Rapportere mistenkte forfalskninger. Hvis du ser eller har kjøpt et produkt du tror kan være en forfalskning, kontakt myndigheter slik at de kan undersøke. Dersom den mistenkte falske produktet kan utgjøre en fare for andre, ta kontakt med lokale politimyndigheter eller politiet som FBI (i USA) eller RCMP (i Canada). Ellers ta kontakt med merkevare-navnet produsenten hvis produktet er blitt forfalsket, eller rapportere mistanke om forfalsket til en av organisasjonene som er oppført i Eksterne lenker nedenfor.

Tips

 • Lagre kvitteringer, spesielt for høy dollar elementer. Hvis et produkt er forfalsket eller på annen måte defekt, må du kanskje din kvittering for å få en tilbakebetaling.
 • Ikke sikker på om en butikk er på nivå? Be om kvittering. Hvis det er moms i din jurisdiksjon, sørg forhandleren lader den - hvis ikke, er de ikke opererer lovlig. Hvis de ikke vil gi deg en kvittering, det er et stort rødt flagg. Selvfølgelig, bare fordi de gir en kvittering og lade omsetningsavgift ikke bety at de ikke selge falske varer. Dette er bare én måte å teste vannet.
 • Kjøp lokalt. Det er ikke mulig for folk flest å kjøpe bare produkter som er laget i sine hjembyer eller i sine hjemland. Når det er mulig, men vurdere å kjøpe lokal mat og produkter. Jo mer du vet om hvor et produkt kommer fra, og jo mindre avstanden et produkt må reise for å komme til deg, jo lavere er sjansen for at produktet vil være forfalsket.

Advarsler

 • Forfalskninger kan gjøre veien inn i hvilken som helst butikk, og som bedrifter fortsette å skure verden for billige produkter, vil problemet sannsynligvis bli forverret. Big-box forhandlere er ikke trygt fra piratkopiering, og shopping på mindre butikker kan være så trygg eller tryggere enn shopping på megastores.