Wkino

Hvordan å reparere en pop up sprinkleranlegg hodet

Som pop-up plast sprinkleranlegg blir eldre, har de en tendens til å bli sittende fast i øvre posisjon, gjør dem sårbare for gressklippere. En hakket eller knust hodet vil resultere i en vann-sløse geysir, høye vannavgifter og til slutt dødt gress i hagen din. Bytte ut en pop-up sprinkleranlegg er enkelt, bare følg disse enkle trinnene og holde hagen din ser grønn.

Trinn

Hvordan å reparere en pop up sprinkleranlegg hodet. Vær spesielt oppmerksom for å unngå kutting slangen til denne siden innløpet.
Hvordan å reparere en pop up sprinkleranlegg hodet. Vær spesielt oppmerksom for å unngå kutting slangen til denne siden innløpet.
 1. 1
  Skjær gjennom plenen rundt sprinkleranlegg hodet, ca 6 inches hele veien rundt, med en taggete kniv eller skitt spade med et punkt på slutten. (Vær forsiktig med å grave for dypt for ikke å punktere vannlinjen.) Vennligst oppmerksom på at hvis du har en 6 tommers pop-up eller høyere, er det en god sjanse for at rørene har blitt kjørt til siden innløpet av hodet (bare noen få inches under bakken). Vær spesielt oppmerksom for å unngå kutting slangen til denne siden innløpet.
 2. 2
  Lirke opp den delen av torv med en hånd sparkel eller liten spade (ca 2-3 inches tykk) og sett torv til side for å erstatte senere.
 3. 3
  Nøye grave vekk skitt rundt sprinkleranlegg hodet. Sett skitt i en haug i nærområdet du trenger det senere for å fylle hullet. Grave forsiktig ned til du kommer til vannforsyning rør (ca 6-8 inches under gresset).
 4. 4
  Ta bort den gamle sprinkler kroppen og fjerne det. Vær forsiktig med å la for mye skitt faller i åpningen av stigerøret (koble den med et lite stykke tøy). Stigerøret kan bli skrudd løs fra tilførselsrøret mens gjenværende festet til sprinkleren. Bare skru den fra sprinkleranlegget være forsiktig for ikke å skade gjengene i hver ende. Det kan være nyttig å skubbe en skarp jaktkniv inn i enden av stigerøret, og vri for å fjerne stigerøret fra sprinkleranlegg. Kantene på kniven grave bare litt inn i stigerøret, slik at du nok kontakte for å vri og fjerne stigerøret.
 5. 5
  Ta den gamle sprinkler kroppen til butikken, og kjøpe en ny sprinkler kropp som er samme størrelse som den gamle. Den idiotsikre måten er å kjøpe akkurat samme merke og modell som den gamle. Hvis ikke, sørg for at den nye matcher den gamle på 2 måter: (1) samme diameter kvinnelig åpning i bunnen, og (2) samme lengde. Ulike merker er forskjellige lengder, og hvis du får en som er for lang, vil det stikke ut av gresset når du har installert det. En annen betraktning: Hvis mulig, kjøpe et sprinkleranlegg kropp som har en oransje flush-plugg toppen i stedet for et munnstykke, som vil gjøre det enkelt å spyle skitt fra linjen etter installasjon.
 6. 6
  Vikle et tynt lag av teflon tape rundt gjenget mannlige enden av stigerøret (teflon tape er tilgjengelig på VVS-del av ethvert hjem forbedring butikken). Skru inn det nye sprinkleranlegg kroppen før det er for hånd.
 7. 7
  Slå på sprinkler linje for bare et øyeblikk å blåse ut alle urenheter som kan ha falt inn i linjen.
 8. 8
  Slå av sprinkleranlegg, deretter bruke flush-plug ring, trekke opp stigerøret, skru av flush-plugg, satt i plast filter skjermen og skru på dysen.
 9. 9
  Vri dysen for å justere spray mønster så det spray på plenen, ikke det omkringliggende området.
 10. 10
  Erstatte skitt tilbake i hullet, pakker det ned rundt sprinkler kroppen.
 11. 11
  Erstatte torv og skyv den ned rundt sprinkleranlegg hodet.
 12. 12
  Slå på sprinkleranlegg for å sjekke at alt er sprøyting riktig. Du må kanskje vri munnstykket litt for å justere mønsteret

Tips

 • Hvis du oppdager misting eller dugg, kan det hende at vanntrykket være for høy. Prøv å bruke en trykk-regulering spray hodet sprinkleranlegg i stedet.
 • De fleste spray dyser kan justeres for avstand ved å slå et lite senter skruen med en flat skrutrekker.
 • Sett skitt og gress på en liten presenning som du reparere for å gjøre det enklere å rydde opp plenen din når du er ferdig.
 • De fleste pop-up sprinkleranlegg har en 1/2 "innvendige gjenger bunnen innløpet. Du trenger en 1/2" gjenget riser å installere den. Du kan være i stand til å gjenbruke stigerøret fra den gamle sprinkleranlegg.
 • En gammel taggete biff kniv er stor for å kutte gjennom torv. Alternativt kan du bare bruke en skarp spiss sparkel.
 • Torven vil vokse tilbake pent i løpet av få uker, og du vil neppe merke reparasjon.
 • Hold en frotté håndkle hendig å hjelpe deg vri hodet på plass.

Advarsler

 • Ikke bytt ut skitt i hullet før du har skylt sprinkleranlegg. Du må kanskje justere sprinkleranlegg og ønsker ikke å bli sittende fast grave den ut igjen.
 • Hvis du legger merke til mye vann bobler opp rundt sprinkler, kan du ha en sprukket sprinkler linjen eller sprinkler kanskje ikke blitt skrudd i godt nok.
 • Vær forsiktig når du grave rundt hodet, trenger du ikke ønsker å bryte den omkringliggende PVC-rør.