Wkino

Hvordan forberede en smijern gjerde for å male

Dekorative smijern gjerder er vakker og solid, og kan legge en aura av eleganse til huset eller hagen. Imidlertid kan konstant eksponering for vær og gjøre ganske mye skade på jern overflaten. Anvende et nytt strøk med maling, etter behov, vil redusere forekomsten av rust og holde gjerdet ser vakker. For å kunne male en smijern gjerde, må du ikke klargjør metalloverflaten og området rundt. Les artikkelen nedenfor for å få instruksjoner om hvordan å forberede en smijern gjerde for maling.

Trinn

Hvordan forberede en smijern gjerde for å male. Skrubb gjerdet forsiktig med en stålbørste til å fjerne alle spor av rust.
Hvordan forberede en smijern gjerde for å male. Skrubb gjerdet forsiktig med en stålbørste til å fjerne alle spor av rust.
 1. 1
  Skrubb gjerdet forsiktig med en stålbørste til å fjerne alle spor av rust. Du kan velge å bruke en wire hjulinnfesting på din oppladbar drill for å fremskynde prosessen.
 2. 2
  Sand smijern overflaten med medium-sandpapir. Dette vil fjerne noe sprukket eller avskallet maling og vil gi en grov overflate for maling til å følge. Det vil også fjerne eventuelle forverrede maling hvis du brukte en drill og wire hjulinnfesting for forrige trinn.
 3. 3
  Tørk av smijern med en ren, tørr klut.
 4. 4
  Dekk elementer i området med en presenning eller duk for å beskytte dem fra grunning og maling. Vær spesielt nøye med å beskytte trinn, vinduer og planter. Fukt grøntområder i blomsterbed eller landskap hager med en lys tåke av vann før du dekker dem.
 5. 5
  Påfør en rust-hemmende primer på hele smijern overflaten. Made-for-metall primere kommer i flytende og aerosol form og kan finnes i de fleste jernvareforretninger. En aerosol primer er et bedre valg for grundig dekning hvis gjerdet har intrikate bla arbeid.
 6. 6
  La primeren tørke helt etter produsentens anvisninger. Vanligvis vil de fleste direkte-til-metall-primere kreve en-til-tre timers herdetid.
 7. 7
  Påfør en utvendig rust-hemmende emalje maling over herdet primer. Igjen, vil malingen kommer i enten flytende eller aerosol form, så velg den typen som passer for ditt prosjekt. Hvis du bruker aerosol maling, hold kan omtrent tre til fire inches bort fra gjerdet for å redusere drypper.

Tips

 • Sørg for at den direkte-til-metall grunning og toppstrøk er kompatible for optimal maling dekning og lang levetid.

Ting du trenger

 • Stålbørste
 • Oppladbar drill
 • Wire drill vedlegg
 • Rag
 • Sandpapir
 • Primer
 • Paint
 • Maleri materialer
 • Drop klut