Wkino

Hvordan å stemple betong

Dekorative betong er et attraktivt og rimelig alternativ til naturlige rydder materialer eller vanlig strømmet betong. Du kan oppnå mange forskjellige utseender, og med videre planlegging, vil være i stand til å få det rette utseendet for prosjektet.

Trinn

Hvordan å stemple betong. Velg en farge og tekstur av betong som utfyller de naturlige omgivelsene og tilstøtende strukturer.
Hvordan å stemple betong. Velg en farge og tekstur av betong som utfyller de naturlige omgivelsene og tilstøtende strukturer.
 1. 1
  Velg en farge og tekstur av betong som utfyller de naturlige omgivelsene og tilstøtende strukturer. Spesielle hensyn bør tas hensyn til retningen på fugemasse linjene, spesielt i repeterende mønstre som løpende bånd, murstein, eller brostein. Vanligvis bør det område være stemplet slik at lange linjer av mønsteret løpe vinkelrett på lengden av prosjektet. Dette vil bidra til å redusere lineære feil og gi en mer behagelig og estetisk helhetsinntrykk. Vanligvis tekstur går i rette linjer, selv når turer eller stasjoner er buet. Utfør alltid en prøvetur, plassere matter i området før pour. Mannskapet bør vite på forhånd hvor den første matten vil bli plassert, samt klar over områder der en standard matte ikke vil passe, og i hvilken retning stempling vil fortsette. Alltid planlegge deretter å sikre best mulig resultat. Det er veldig viktig å huske på plasseringen av ekspansjon og kontroll leddene (de tynne linjene du ser i omtrent alt betong). Disse vil være nødvendig og kan forstyrre den visuelle mønster du hadde planlagt for. Installatøren kan henvise deg mer med alternativene.
 2. 2
  Plasser betong. Følg vanlige prosedyrer med en sub-klasse og betongfundament som oppfyller de planlagte spesifikasjoner og lokale krav til mix, dybde og forsterkning. En normal, eller retardert-set, vannreduserende tilsetningsstoff, kan brukes, men tilsetninger, må ikke inneholde kalsiumklorid. Likevel kan ikke-klorid akseleratorer og air-støttemurer tilsetningsstoffer fortsatt brukes. Referer til blandingen produsenten for anbefalinger på typen og mengden av blanding som skal brukes. (Merk: Enkelte tilsetningsstoffer kan påvirke fargen.) Betongen skal være ikke mindre enn fire inches i tykkelse.
 3. 3
  Fargelegge betong. Det er to grunnleggende teknikker:
  • Integral Color: Væske Color inn i ferdig mix lastebil. Denne prosedyren kombinerer fargen med blanding før pour og skive er farget hele, eller:
  • Broadcast Metode: Påfør farge herder pulver direkte til nytappet betongoverflate. Farge herder vil trenge inn i toppen av betongplaten 1/8 "og farge grundig.
 4. 4
  Husk etter første flytende og alt overflødig blø vann har blitt absorbert, bør du kringkaste farge herder ved hjelp av en bredt feiende arm bevegelse med den hensikt å dekke så mye konkret som mulig med hvert kast. Tillat den herder til å bli absorbert i flere minutter før den er fuktet tilstrekkelig til å arbeide i fargen med en tre-eller magnesium flottør. Ett drag med float bør være tilstrekkelig, ikke overarbeid betong. Om nødvendig, gjenta denne prosessen i områder der naturlig betong viser gjennom. Når du er fornøyd med fargen, avslutt med en Fresno eller stålsparkel.
 5. 5
  Påfør fargen utgivelsen agent. Tekstur-matter vil ikke virke uten anvendelse av et slippmiddel. Dette spesielt formulert pulver hindrer mattene fra stikke til nystekte plassert betong. Vanligvis £ 3,5. av materialet som kreves per 100 kvadratmeter. Som skive nærmer seg sitt optimale settet for teksturering, bør slippmiddel påføres. Det bør bli børstet på mattene og kringkaste på overflaten av betongen. Det bør være et ensartet lag av frigjøring mellom betong og teksturen matter; tykk nok til å hindre fuktig betong fra blødning gjennom til matten, men tynn nok for ikke å minske tekstur detalj.
 6. 6
  Velg en farge for utgivelsen agent for å utfylle fargen på betongen. En utgivelse agent med en mørkere tone enn fargestoffet vil gi dybde og skygge i det ferdige betong. Mesteparten av utgivelsen agent vil bli fjernet når den ferdige prosjektet er trykket vasket. Den primære betong farge vil dominere, og omtrent 20% av slippmiddelet vil feste seg til overflaten av betongen.
 7. 7
  Texture betongen. På den optimale tiden for teksturering, er stor kraft ikke nødvendig å trykke matten inn i betongen. Timing er avgjørende, så arbeidet skal fortsette uten forsinkelse når teksturering begynner. Likeledes, inspisere området med jevne mellomrom slik at nødvendig etterarbeid kan begynne så snart som mulig.
 8. 8
  Finn et team for å hjelpe deg med å legge mattene. Nedenfor er en oversikt over en fire-manns besetning som foreslått for den største anbefalte prosjektet pour, 400 kvadratmeter. Mer erfarne mannskaper kan være i stand til å farge og stemple så mye som 700 kvadratmeter per pour, men det anbefales å begynne med mindre områder. Denne prosessen kan tilpasses for å passe spesifikke prosjektet behov.
  • Worker 1: fluffs slipper agent gjennom hele søknadsprosessen. Sendinger slipper agent. Identifiserer områder som krever touch opp arbeidet. Fungerer som en generell helper.
  • Arbeideren 2: Les teksturen matter. Den første matte bør være nøye justert, plassert og stampet i ved utgangspunktet for prosjektet. Gjenta prosessen ved å plassere den andre matte siden av den første. Sted matter tett sammen for å unngå rotete fugemasse linjemønstre. Fortsett med matter på hånden, leapfrogging mattene som de er fjernet og erstattet i betongen. Minst tre matter bør brukes for mindre pours. Større prosjekter krever ekstra matter.
  • Arbeider 3: tamps mattene som de er plassert. Mattene bør være stampet rett ned i betongen med ikke mer kraft enn det er nødvendig for å trykke matten i plan med betong. Ikke over tamp!
  • Worker 4: Fjerner nøye tamped matter ved å løfte gradvis fra den ene siden først å bryte sugekraft. Passes matter arbeidervern en for utarbeidelse av neste emisjon.
 9. 9
  Bruk en kraftig høytrykksvasker (3000 PSI anbefales, men vær forsiktig, kan betong være skadet) omtrent 24 timer etter at betongen har oppnådd innledende settet. Dette er for å fjerne overskudd av slippmiddel fra overflaten av betongen. Variere avstanden av staven til overflaten av betongen, slik at utgivelsen er ujevnt fjernet. Prøv å spraye slik at noe av utgivelsen forblir i fugemasse linjer og dypere fordypninger. Dette vil resultere i en mer naturlig, alderen og skygget virkning.
 10. 10
  Tette betongen med en passende dekorative betong sealer i henhold til produsentens anvisninger. Når plata er helt tørt, bør klart Enhancer påføres med rulle. En gallon dekker ca 200 kvadratmeter. Et tynt lag bør påføres i en retning og et annet belegg bør påføres i en vinkelrett retning, for å unngå uønskede linjer. Vær forsiktig for å unngå en opphoping av sealer i hjørnene.
 11. 11
  Tredimensjonal stemplet betong er kjent som kunstig stein som kombinerer en stemplet betong teknikk med hånden skulptur av betong. Integrert farge brukes ikke til dette programmet, men i stedet en vannbasert maling prosess eller syre flekker brukes.

Tips

 • Bruk minst fem sekker sement per kubikkyard, grovt aggregat bør ikke overskride 3/8 ", må tilslaget være ikke-reaktiv, som praktisk mulig mengde vann som skal brukes, bør Slump ikke overstiger 4", og er ikke høyt frekvensområde vannreduserende tilsetningsstoffer.
 • Hvis du bruker flytende farge, flyte og ferdig etter normal etterbehandling prosedyrer. Ved bruk av herder, ferdig betong følgende vanlige prosedyrer, ved hjelp av en tamper, avrettingsmasse og tre eller magnesium float. Overflaten av betongen må forbli åpen. Ikke stålsparkel før etter siste påføring av farge herder.
 • Det skal ikke være noen stående vann på betongen når du bruker noen herder. Ikke no> løpet dupp eller sparkel. Dette vil trekke vann opp til overflaten og redusere fargeintensiteten. Ikke strø-eller tåkeform vann på betongen. Dette vil føre til variasjoner i fargeintensiteten. Ikke dekk med plast. Color Herder legger seg under transport. Før du begynner, lo innholdet i bøtta med hånden for å bryte opp klumper og gi en konsistent luftig følelse hele bøtta.
 • Alltid se etter været. Forsinke prosjektet hvis regn er mulig.
 • Nok matter for å dekke 1,5 x bredden på skive.
 • Samlet dekning krav variere i henhold til fargen valgt og den ønskede intensitet. Generelt, £ 60. per 100 kvadratmeter er tilstrekkelig, selv om lysere eller pastell farger kan kreve så mye som 100 kg. per 100 kvadratmeter. To tredjedeler av herder skal brukes på første og en tredjedel bør holdes tilbake for det andre programmet og siste finpussen opp.
 • Release agent legger seg under transport. Før du begynner, lo innholdet i bøtta med hånden for å bryte opp klumper og gi en konsistent luftig følelse hele bøtta.

Ting du trenger

 • Tilbehør VERKTØY: Mens teksturering, kan du merke områder eller fugemasse linjer som krever berøring opp for å gjøre en dypere inntrykk. Eller så kan du komme over vanskelige å nå områder som krever en annen type verktøy for å gjøre inntrykk. Utstyret listen nedenfor skisserer tilbehør verktøyene du trenger. Forutse dine behov før jobben begynner, og har alle de nødvendige verktøyene for hånden.
 • Texture Mats, Floppy Mats, slipper agent, herder eller Integral Color, retusjeringsverktøyene, modifisere, Bull Float, Canvas Resin Hånd Float, Etterbehandling sparkel, avretter