Wkino

Hvordan å huske lister over ord med minnet trick

Minnet triks, som er lik den, er et 2500-år gamle måte å memorere lister av ord som er så mange som 10, 25 eller til og med 100 linjer lang. Det kan gjøres ganske enkelt ved å tilbringe ca 30 minutter memorere enkelte bilder. Etter det, vil du være i stand til å huske minst 25 ord forover, bakover, eller ute av drift.

Trinn

Hvordan å huske lister over ord med minnet trick. Nummer en - Visualiser en ensom, ensom fyr, en som står langt borte av seg selv.
Hvordan å huske lister over ord med minnet trick. Nummer en - Visualiser en ensom, ensom fyr, en som står langt borte av seg selv.

Metode 1

Tenk på tjuefem bilde-ord. Her er en idé for de første fem. Husk, de kan være alt du vil, eller kan lett huske:

 1. 1
  Nummer en - Visualiser en ensom, ensom fyr, en som står langt borte av seg selv. Det ser enda ut som en 1.
 2. 2
  Nummer to - Briller. Tenk på det som "to, to øyne, to briller for lesing."
 3. 3
  Nummer tre - Krakk. En krakk har vanligvis tre ben. Det er derfor det er et symbol for tre.
 4. 4
  Nummer fire - Window. Fire, fordi det er et rektangel med fire sider og fire hjørner. Det kan også ha fire ruter.
 5. 5
  Nummer fem - Hand. En hånd har fem fingre.
 6. 6

Metode 2

 1. 1
  Bruke omtrent en halv time memorere sine deler i listen. Gjenta dem i hodet ditt. Starte med å si "en" og avbildet fyret i hodet ditt. Deretter "to" og avbildet briller i hodet ditt, osv. Test deg selv ved å lage en liste over tilfeldige ord (25 av dem) og prøver å huske dem ved å sette hvert ord med bildet. Hvis nummer én på listen er en løve, prøver framstille en løve roaming rundt fyret. Hvis nummer fem er en bil, prøv å framstille en gigantisk hånd vinket ut på baksiden av bilen.
 2. 2
  Etter å sette ordene med bilder, sier listen til deg selv noen ganger. Be noen om å ringe ut tallene en gjennom 25 forover, bakover, og ikke i rekkefølge, slik at du kan si liste til dem.

Tips

 • Knytte bilder til noe humoristisk eller fysisk vondt hjelper med å huske din liste.
 • Den galere dine ord med bildene er, jo mer vil du være i stand til å huske dem. En katt (tilsvarende med nummer 9, for ni liv) sjamponering selv vil definitivt gjøre inntrykk. Du er mer sannsynlig å huske noe rart.
 • En annen lett minneverdig teknikk er å bruke et felles sett av ord-nummer parene, for eksempel: 1 = bun, 2 = sko, 3 = tre, fire = dører, 5 = Hive, 6 = pinner, 7 = himmelen, 8 = gate, 9 = vintreet, 10 = penn
 • De bilde-ord kan være noe som gjør at du tror av nummeret. Noe som ser ut som en en, eller høres ut ett eller selv er en del av en låt med en, kan brukes for en.
 • Alternativt, i stedet for å knytte bilder med tall (dvs. Lighthouse = 1, briller = 2, etc som foreslått her), kan det hjelpe om du huske bokstavene i alfabetet. Siden vi alle vokste opp med å si "A for Apple, B for Bell" osv., er foreningen av objekter med bokstaver betydelig lettere å lage enn objekter med tall. Ulempen er selvfølgelig at dette er begrenset til en liste med 26 eller færre elementer.
 • I stedet for å tenke disse fargerike bilder, bør du vurdere å hviske dem til deg selv.

Advarsler

 • Selv om denne metoden vil hjelpe deg å huske ting, er det alltid en bedre ide å lese materiale for å forstå det bedre.