Wkino

Hvordan å plante blomster

Hvordan å plante en - det er veldig lett! Det er også veldig morsomt å gjøre med familien din! La oss starte og ha det gøy! Gå utenfor, kjøpe noen blomster, og få plante!

Trinn

Hvordan å plante blomster. Kjøp en potteplante!
Hvordan å plante blomster. Kjøp en potteplante!
 1. 1
  Kjøp en potteplante! Du kan få det på en butikk eller et drivhus - det er opp til deg. Se over anlegget godt før du kjøper den, men å sørge for at det ikke har skadedyr og at det er sunn og sprek. Hvis en plante er visnet og har mye av gulnede blader, er det best å passere på den og se etter et bedre eksemplar. Også sjekke etiketten for å sikre at du kjøper et anlegg som vil overleve i din klimasone.
 2. 2
  Velg ditt planting område i henhold til sol / skygge krav av anlegget du har kjøpt. Hvis du valgte å ha det inne kan du sette den ved et vindu eller bruke en plante lyspære. Arbeid jorden til en dybde på minst 12-18 inches hele plante-området. Hvis jorda er for hard eller tørr, kan du endre det med torvmose, kommersielt pose jord, og / eller kompost for å forbedre teksturen. Pulveraktig eller ekstremt sandholdig jord kan også fine eller porøs til å holde vann. Den andre ytterligheten er tung leire som holder for mye vann og kan kvele røttene. Du ønsker jord som er smuldrete og myke og som kan pakkes tett rundt roten ballen.
 3. 3
  Du kan legge til hvis du vil at planten blomstre mer kraftig. De fleste planter har imidlertid gjødsel krystaller eller perler allerede i jorda når du kjøper dem. Det er produkter som øker rotvekst som du kan legge på tidspunktet for planting. Les etiketten nøye for riktig dose. Pass på å ikke overfertilize, som kan brenne planterøttene.
 4. 4
  Grave et hull, omtrent dobbelt så stor som diameteren av blomsten er potten. Hvis planten er rootbound (røttene er tett pakket rundt roten ball), ta en skarp hage kniv og slit siden av roten ballen fra topp til bunn på minst fire sider, også ha klippet av bunnen av rotklumpen hvis det også, er vaset med røtter. Plassere anlegget i sentrum av hullet. Dersom røttene er løs, spre røttene forsiktig under og rundt planten.
 5. 5
  Spre et lag med løs skitt rundt bunnen av roten ballen. Med hageslange eller bøtte, tilsett nok vann til å dekke skitt. Legg et lag av skitt i hullet og mer vann til å dekke. Gjenta til nok jord har blitt lagt til hullet å fullstendig dekke roten ballen. Jordsmonnet kan være myk og gjørmete. La den sitte i litt før vannet renner ned, og trykk deretter ned rundt kanten av rotklumpen med knyttneve eller foten inntil anlegget er tett holdt i hullet. Deretter legger skitt opp til det punktet på stammen av anlegget hvor det er naturlig jord linjen ville være (du kan vanligvis fortelle fordi stammen bli formørket med skitt opp til det punktet og deretter rense over det). Ikke legg skitt over jorda linje eller plantens røtter kan ikke overleve. Trykk ned igjen rundt roten ballen.
 6. 6
  Mulch anlegget til en dybde på ca to inches med en god tett mulch, ca to inches ut fra stammen til kanten av de ytre bladene eller grener. Ikke mulch rett ved siden av stammen for å redusere muligheten for insekt eller gnager aktivitet. Trykk ned igjen rundt roten ballen. For å teste om anlegget er godt i hullet, ta tak i det på sin base og forsiktig napp. Hvis planten løsner eller Wiggles rundt, har du ikke pakket jorda tett nok. Hvis den holder fast, er anlegget plassert riktig.
 7. 7
  Vann anlegget ditt en gang til gjennom mulch og deretter periodisk hvert tre eller fire dager eller så hvis du finner ut at jorda blir tørr. Ikke over vann. Som kan drukne røttene.
 8. 8
  Sol og varme og anleggets egen energi vil gjøre arbeidet fra her på ut med bare litt hjelp fra deg. Enjoy, fordi hagen din er ditt fristed!

Tips

 • Når du kjøper planter, bære et hvitt papirark med deg og plassere den under bladene. Rist anlegg og dersom mange bug rester eller råte faller av, ikke kjøpe anlegget fordi det vil infisere andre planter i hagen din.
 • Hvis du har kjæledyr, setter planting området med en barriere som vil hindre dem fra å tråkke de nyplantede blomster.
 • Når du ser på tallene på gjødsel, er det vanligvis 5-10-5 som er en god kombinasjon for å feste med. Det første tallet er% nitrogen som er bra for grønne blader og gress. Det andre tallet er for% Fosfor og det tredje tallet er for% Potash. Den Fosfor og Potash er veldig bra for blomster og frukter planter. Husdyrgjødsel tar flere måneder å bryte ned, og hvis du har det travelt, kjøpe noen av kunstgjødsel i stedet.
 • Selv om jord ser bra ut (svart, wormy, med konsistens ikke for sand eller leire), skader det aldri å legge litt kompost til planting området for å spare vann og gi næring til plantene.
 • Ikke bruk gress gjødsel på blomstrende planter og busker fordi det vil gjøre bladverket altfor grønt, men Retard blomstene. Gress gjødsel har den samme andelen av nitrogen som fosfor, så unngå 10-10-5 eller 14-14-5 for blomster.
 • Det kan være lurt å kjøpe en jord testing kit fra et hagesenter for å finne ut hvilke endringer din jord kan trenge, men generelt som ikke er nødvendig.

Advarsler

 • Noen blomster er giftige for mennesker og dyr, så med mindre du er sikker på, holde barn og dyr borte fra anlegget.
 • Følg instruksjonene på litt plast markør. Spesielt, sørg for at blomsten er plantet i sol eller skygge, avhengig av hva den trenger.

Ting du trenger

 • Et par hage hansker, med mindre du ikke har noe imot å få hendene skitne
 • Anlegget ditt
 • Gjødsel (valgfritt)
 • En hage spade
 • Cultivator
 • En vannkilde (for eksempel en slange, en vannkanne eller flaske)