Wkino

Hvordan å bruke og vedlikeholde parafinlamper

Parafinlamper fungerer best når ren og uskadet. For at eksterne hytte eller makt blackouts de er tryggere og mer effektivt enn stearinlys. Her er hvordan du bruker nye og rydde opp gamle.

Trinn

Hvordan å bruke og vedlikeholde parafinlamper. Pass på veken passer elegant i brenneren ermet.
Hvordan å bruke og vedlikeholde parafinlamper. Pass på veken passer elegant i brenneren ermet.
 1. 1
  Pass på veken passer elegant i brenneren ermet. For stramt og veken kan ikke trekke nok drivstoff, for løs og flammen kan flimre eller brenne ned veken.
 2. 2
  Trim toppen av veken med skarpe, tunge saks slik at den er på nivå med toppen av brenneren hylsen. Klipp av løse tråder og kutte hjørnene av flate veker jevnt.
 3. 3
  Fyll lampe font til ikke mer enn syv åttendedeler kapasitet eller opp til en side filler. Bruk ren parafin og tørke opp søl.
 4. 4
  Sett brenneren med veke i lampen og la veken trekke i ti minutter, helst mer.
 5. 5
  Slå veken ned slik at det er like stolt av brenneren ermet.
 6. 6
  Pass på skorsteinen eller røykrøret er ren og tørr. Våte skorsteiner vil knuse.
 7. 7
  Tenn veken. Plasser pipen inn i brenneren og skru opp veken til flammen bare røyker. Nå slår ned veken til røyken stopper.
 8. 8
  Slå veken ned igjen hvis lampen begynner å røyke som det varmes. Dette er normalt, spesielt med rørformede veke lamper. Dette gir maksimal lys tilgjengelig.
 9. 9
  Slukke ved å skru veken ned og plassere en hånd rett bak toppen av en skorstein, vinklet ned. Blås over toppen av skorsteinen. Se å sikre at flammen er slukket.
 10. 10
  Tørke ut eller vaske skorsteinen etter hver bruk og fyll på lampen. Avisen er bra for en rask tørk.
 11. 11
  Hell ut drivstoff og ta veken fra brenneren, hvis du ikke forventer å bruke lampen for en god stund. Slippe veken i skrift eller drapere den rundt brenneren og erstatte skorsteinen. Oppbevar det utilgjengelig for barn.

Tips

 • Jo bredere veken jo mer lys og større drivstofforbruk.
 • Gamle brennere er effektive, men må være uskadet og ren. Hvis en gammel veke sitter fast i en brenner som er ellers uskadet, ikke prøv å trekke den ut, eller bruk tommelhjulet. Dette vil gjøre ubotelig skade. Plasser brenneren i en ren mat kan, dekk med vann og tilsett to sjenerøse ts av natriumkarbonat (vasking soda). Plasser kan i en større kjele, fylle dette med vann og koke den kan i 30 minutter. Hell av sodaløsning og skyll brenneren. Dette vil rense det og vil sannsynligvis løsne veken.
 • En høy flekk på en flamme kan være forårsaket av et høyt sted på en veke eller en liten uregelmessighet i en brenner ermet. Det kan være umulig å fjerne disse fullstendig hvis ikke brenneren og veken er meget høy kvalitet.
 • Fargede eller frostet skorsteiner og nyanser kaste bort mesteparten av lyset som produseres. Svakt frostet elementer med et klart mønster er de "minst verste".
 • Ulike brennere krever ulike skorsteiner. Flat veke brennere bruke det velkjente hevelse skorstein, rørformede veke brennere bruke smale skorsteiner. Tubular veke brennere med flamme spredere bruke smale skorsteiner med en bule nær bunnen.
 • Når drivstoffet blir svært lav flammen vil ha en tendens til å brenne veken snarere enn drivstoffet.

Advarsler

 • Tilsyn med barn til alle tider lamper brennende og informere og advare dem om disse klassiske lysanlegg.
 • Gi noen ventilasjon.
 • Plasser bordlamper i midten av et bord hvor de ikke kan velte.
 • Aldri bruke noe annet enn lampeolje eller fyringsparafin / parafin.
 • Tillate ca 450mm (18 inches) mellom toppen av skorsteinen.
 • Hold lamper god avstand fra gardiner og løse tekstiler.