Wkino

Hvordan å bleke klærne

Hvite klær har en tendens til å komme snusket og miste sin lysstyrke etter en stund, selv når regelmessig vasket. Bleking dine hvite kan bidra til å opprettholde eller bringe tilbake en lysere hvitt. Her er en rask tutorial på hvordan du bruker blekemiddel i vask din.

Trinn

Hvordan å bleke klærne. Legg blekemiddel til vaskemaskin.
Hvordan å bleke klærne. Legg blekemiddel til vaskemaskin.

I vaskemaskinen

 1. 1
  Separat klær. Bleach bare all-hvite klær og sengetøy. Bare inkluderer elementer som trygt kan vaskes i maskin med varmt vann. Hvis et element er delikat (som en lisse kjole) eller kanskje krympe (som en all-bomull kjole skjorte), se alternative metoder under.
 2. 2
  Mål blekemiddel. Hell ut 3/4 kopp (175 ml) av blekemiddel for en jevn belastning av vask.
 3. 3
  Legg blekemiddel til vaskemaskin. Bleach bør legges til varmt vaskevann etter å ha lagt vaskemiddel, men før du legger klærne.
  • For vaskemaskiner med en innebygd blekemiddel dispenser, tilsett 3/4 kopp (175 ml) av blekemiddel til dispenser.
  • For maskiner uten et blekemiddel dispenser, hell blekemiddel direkte inn i vaskevannet etter vask syklusen har begynt, men før du legger klærne. For best resultat anbefales det å la vaskeprogrammet gå noen minutter før du legger klær. Dette vil gi blekemiddel for å bli skylt fullstendig ut i vannet.
 4. 4
  Legg klær å vaske. Klor er mest effektive i varmt vann, så husker å sette vasketemperatur til dens varmeste innstilling for best resultat.

Vaske for hånd

 1. 1
  Separat klær. Trekk ut dine delikate hvite som ikke kan vaskes i maskin eller bør ikke vaskes med veldig varmt vann. Sjekk din plagg vaskeanvisning hvis du er usikker.
 2. 2
  Håndvask med grunnleggende vaskemiddel først hvis nødvendig. Dette vil fjerne skitt eller smuss fra klær før bleking. Vask i en vask vask eller vaske kar som deretter kan brukes til bleking.
 3. 3
  Bland et blekemiddel løsning atskilt fra klær. Forholdet bør være en del blekemiddel til 30 vektdeler vann. For enkel måling, tilsvarer dette omtrent 1/2 kopp blekemiddel per gallon av vann (125 ml blekemiddel til 3,7 liter vann). Bruk en passende vanntemperatur for varen blir vasket, med tanke på at blekemiddel vil være mer effektive i varmere vann.
 4. 4
  Legg blekemiddel vann blandingen til klær. Tillat klær for å suge i minst 15 minutter.
 5. 5
  Skyll klær og la tørke.

Spot behandling

 1. 1
  Identifisere typen flekker. Bleach vil ikke være effektiv på hver flekken type. For eksempel vil blekemiddel fungere godt på flekker som kaffe, juice eller gress, men er ikke effektive på oljebaserte flekker som fett.
 2. 2
  Pad en arbeidsflate med en ren klut eller tørkepapir. Plasser fargede området på toppen.
 3. 3
  Bland et blekemiddel løsning. Forholdet vil være en del blekemiddel til 30 vektdeler vann. For en liten mengde løsning, kan dette være en spiseskje blekemiddel til 30 spiseskjeer med vann, eller i underkant av 2 kopper (15 ml blekemiddel til 236 ml vann).
 4. 4
  Fukt en ren hvit klut med løsningen. Klapp baksiden av flekken med klut i lette strøk mot midten for å holde flekken sprer seg. Flekken bør begynne å overføre til stoff under.
 5. 5
  Fortsett snyltende området til flekken er fjernet. Blot overflødig oppløsning fra stoffet ved hjelp av et tørt område av kluten.
 6. 6
  Vask elementet som per vaskeanvisningen. Sjekk for å se om flekken er helt fjernet før tørking i en tørketrommel eller legge varme, noe som kan føre til en flekk å stille.

Farge-safe bleking

 1. 1
  Egne poster til rengjøres med en farge-safe blekemiddel. Dette kan inkludere en hvit element med fargede striper eller design eller full-color elementer. Ikke ta med solide hvite å unngå alle farger overføring.
 2. 2
  Velg et blekemiddel alternativ. De fleste farge-sikre blekemidler er oksygen blekemidler som virker som en hydrogenperoksid-løsning. De er tilgjengelige i flytende eller pulverisert form.
 3. 3
  Vask elementer i henhold til vaskeanvisningen. Legg anbefalte mengde oksygen blekemiddel i vaske syklusen. Disse bleker trenger ikke å være fortynnet med vann først. Men, som klor, er oksygen-blekemiddel mest effektive i varmt vann.

Tips

 • Hvis du er usikker på om et element kan være trygt bleket, gjøre en stikkprøve. Sette en dråpe av en fortynnet løsning blekemiddel i et skjult område, for eksempel på innsiden av en søm. Vent fem minutter, og skyll og lufttørke. Hvis det ikke er noen ugunstig fargeendring, elementene kan være sikker måte bleket.
 • Klor har en begrenset holdbarhet. Blekemiddel som er mer enn 6 måneder gamle vil begynne å miste sin effektivitet.
 • For spot behandling, mange typer "bleike penner" er tilgjengelig for enkel påføring av en pre-laget løsning.
 • Regelmessig bleking av klær svekker fiber. Bleach kun etter behov.
 • I stedet for oksygen blekemiddel, kan 1/2 kopp av natron legges til vask din. Imidlertid vil effektivitet variere.
 • Hvis du søler blekemiddel, sørg for å rydde opp, du vil ikke ha de røde boksere å være rosa.

Advarsler

 • Hell aldri blekemiddel direkte på klær.
 • Alltid holde blekemiddel utilgjengelig for barn. Følg all sikkerhetsinformasjon på flasken.
 • Ikke bland blekemiddel med ammoniakk. Dette skaper etsende damp som kan drepe ved innånding.
 • Ikke bruk blekemiddel på ull, silke, mohair, spandex eller skinn.
 • Hvis du vil vaske for hånd med klor, bør hansker brukes for å beskytte huden.
 • Vær forsiktig når du helle flytende blekemiddel som det kunne sprute og blekemidler utilsiktede områder.
 • Bare bruke klor blekemiddel i en godt ventillated områder.