Wkino

Hvordan svare på en stråling trussel

En radioaktiv forurensning trussel, fra slike kilder som en "skitten bombe", en "radiologisk spredning enhet (RDD)", eller radioaktive forurensningen lekkasjer fra et kjernekraftverk anlegget kan føre til stor bekymring, men reagerer rolig er ditt nummer én forsvar. I tilfelle av skitne bomber og RDDs, er et bevisst forsøk på å sette av vanlig sprengstoff som sprer radioaktivt materiale over et målrettet område, de er ikke en kjernefysisk eksplosjon fordi kraften fra eksplosjonen og radioaktiv forurensning vil være mer lokalisert. I tilfelle av et kjernekraftverk radioaktiv forurensning lekkasje, vil lekkasjen vanligvis bli utløst av en ulykke, og omfanget av lekkasjen vil være avhengig av den kraft bak brudd, været mønstre, plasseringen av anlegget, og annen faktorer.

Mens en eksplosjon vil være umiddelbart åpenbare, tilstedeværelse og omfanget av lekkasjer og stråling ikke være klart definert før utdannet personell med spesialisert utstyr er på scenen. Som med alle stråling, må du prøve å begrense eksponeringen umiddelbart. Spesielt er det viktig å unngå innånding av radiologisk støv som kan bli gitt ut i luften.

Trinn

Hvordan svare på en stråling trussel. Forstå fra begynnelsen at å begrense mengden av stråling du blir utsatt for, må du fokusere på tre ting - Tid, avstand og skjerming.
Hvordan svare på en stråling trussel. Forstå fra begynnelsen at å begrense mengden av stråling du blir utsatt for, må du fokusere på tre ting - Tid, avstand og skjerming.
 1. 1
  Forstå fra begynnelsen at å begrense mengden av stråling du blir utsatt for, må du fokusere på tre ting - Tid, avstand og skjerming. Effekten av stråling er kumulative, så jo lenger du bor i det berørte området, jo mer eksponering du får. Å sette i verk begrense eksponeringen, kan du prøve å gjøre følgende:
  • Tid: Minimer tiden utsatt for å redusere risikoen.
  • Avstand: Kom deg vekk fra kilden. Jo lenger unna du er borte fra eksplosjonen og nedfall, jo lavere eksponering. Hvis du kan komme unna, så la så snart som mulig.
  • Skjerming: Hvis du har en tykk skjold mellom deg selv og de ​​radioaktive materialene mer av strålingen vil bli absorbert, og du vil bli utsatt for mindre.
  • I tilfelle av en kjernefysisk reaktor ulykke, er tid ikke så presserende som med innstillingen av en skitten bombe eller RDD, men hvis du bor innenfor en 10 kilometer radius av kraftverket, bør du allerede være klar over hvordan de skal reagere hvis det er en ulykke ved anlegget.
 2. 2
  Hvis du er i et større geografisk område som har blitt utsatt for stråling, må komme bort fra det forurensede området skje raskt, ellers må du ta andre forebyggende tiltak. Etter en eksplosjon eller en lekkasje, hvis du ikke kan komme unna raskt (og trygt), kan du prøve følgende:
  • Hvis du er ute og det er en eksplosjon eller myndigheter advarer mot en stråling utgivelsen i nærheten, dekke nese og munn og raskt gå inne i en bygning som ikke har blitt skadet. Dekk til nese og munn med et lommetørkle, hånden din, eller noe annet du har på deg (som en genser). En uskadet bygningen er en som vises strukturelt lyd til deg fra en rask observasjon, nemlig ingen skjeve vegger, ikke ødelagt eller fallende deler osv.
  • Lukk vinduer og dører. Slå av klimaanlegg, ovner eller andre ventilasjonssystemer.
 3. 3
  Hvis du allerede er inne, sjekk for å se om bygningen har blitt skadet, men ly på plass. Hvis bygningen er stabil, bli der du er.
  • Hvis du er inne, og det er en i nærheten av der du er eller du blir varslet av en stråling utgivelsen inni veldig bygningen, dekke nese og munn og gå utenfor umiddelbart. Se etter en bygning eller annet ly som ikke har blitt skadet og raskt komme inn.
  • Når du er inne, lukke vinduer og dører. Slå av klimaanlegg, ovner eller andre ventilasjonssystemer. Prøv å gjøre det lufttett ved å stappe klær eller andre gjenstander langs alle åpne områder. Ikke slå på ventilasjonssystemer av noe slag som trekker luft fra utsiden, slik som air-condition, tørketromler etc.
  • Ikke la innsiden sted å overopphetes eller sårbare personer er ansvarlig for heteslag, mulig kvelning, og andre komplikasjoner. Hvis du har kort skal slå på air-condition, kan dette være bedre enn å dø av overoppheting.
  • Hvis du er inne i en bil når det oppstår en eksplosjon, rulle opp alle vinduene og parkere bilen. Gå inn i en uskadet bygningen. Hvis det ikke er mulig å la bilen stå, holde vinduene lukket, og ikke bruke air-condition.
 4. 4
  Rydde opp raskt. Hvis du tror du har blitt utsatt for stråling, ta av deg klærne og vaske dem så snart som mulig. Armin Ansari forteller at det er best å tenke på decontaminating radioaktivt materiale på samme måte som å bli kvitt gjørme - være forsiktig med å tenke på ikke traipsing det innendørs, ikke får det over alt, og ikke vaske det dypere inn i deg selv. Merk at synlige tegn på radioaktivt støv, partikler eller materialet vil bare være sannsynlig med en skitten bombe, forurensning fra en kjernefysisk reaktor ulykken er usynlig. Trinnene som tilbys neste er aktuelle for begge scenarier, bare at du ikke vil "se" noen radioaktive partikler med en stråling lekkasje fra en reaktor. Å rense, gjør du følgende:
  • Fjern den ytre lag av klær. Plasser denne i en plastpose og sikre vesken lukket. La denne posen et sted som din garasje eller bil bagasjerommet for myndighetene å teste senere hvis nødvendig.
  • Fjern en gang hjemme eller på et krisesenter, og alle andre klær. Plassere disse i en plastpose og forsegle. Hvis du klarer å gjøre dette utenfor hjemmet ditt, er det beste, så det vil spare spore stråling inne i huset eller husly. Ikke klem på posen lukket eller radioaktivt støv kan flyte ut.
  • Unngå å ta av noen klær over hodet. Hvis du har ikke noe valg, så hold kjeft og ikke puste slik at du ikke inhalerer støv fra klærne. Hvis du må klippe dem, gjør det av hensyn til din helse. Og noen eller kutt på kroppen din skal dekkes før klærne fjernes, for å hindre muligheten for støv å angi dem.
  • Ta en lunken. Unngå varmt vann og skrubbing som kan bidra til å øke opptaket av radioaktivt materiale. Vask håret, men bare bruke shampoo fordi conditioners kan faktisk hjelpe binde radioaktivt materiale til håret ditt.
  • Vask ovenfra og ned ved hjelp av mild såpe, eller bare vann. Gni ører, øyne og ansikt rene.
  • Hvis du ikke har tilgang til en dusj, bruke en vask og vask som best du kan. Selv fuktige kluter kan vaske deg ned.
  • For barn, foretrekker dusjen, men hvis de ikke liker det, ikke dyppe dem som vannet kan være forurenset, noe som gjør dusjing det beste alternativet, eller tørke dem ned hvis de ikke vil dusje.
 5. 5
  Spis mat og drikke væske som dekkes. Noe mat eller drikke som har stått ute i det fri har potensielt vært utsatt for stråling og kan ikke være trygge. Mat rett fra kjøleskapet eller skap skal være tryggere, samt mat fra lukkede beholdere.
 6. 6
  Bo hvor du er og holde informert. Se på TV, høre på radio eller se på Internett etter offisielle nyhetene når den blir tilgjengelig.
  • Innendørs ly tid for en skitten bombe er relativt kort, ca 30 minutter til noen timer, avhengig av lokale værforhold og andre faktorer myndigheter vil informere deg om.
 7. 7
  Utvis stor forsiktighet ved evakuering. En av de store bekymringene er panikk og når det er trafikk og lang line-ups for drivstoff, vil du ikke finne evakuere easy going. Det vil ikke hjelpe deg noe hvis du har en bil ulykke og bli skadet eller drept, så vær veldig forsiktig ved flytting og holde det ryddig.
  • Følg med på myndighetenes råd.
  • Beware møllen. Det vil være overhånd og de fleste vil det være helt feil, ikke basere noen av dine beslutninger på rykter fra noen rundt deg. Se etter radio, TV eller online råd fra myndighetene.

Tips

 • Følg instruksjonene fra myndighetene nøye.
 • Som med alle nødsituasjon, kan lokale myndigheter ikke være i stand til umiddelbart å gi informasjon om hva som skjer og hva du bør gjøre. Men du bør se på TV, høre på radio eller se på Internett ofte for offisielle nyheter og informasjon når den blir tilgjengelig.
 • Den eldre og kronisk syke vil være mer sårbare for stress, kulde og mangel på mat, etc. Ta spesielt vare på deres behov.
 • Forstå at etter den første hendelsen som skapte den utilsiktede stråling (dvs. detonasjon av kjernefysiske våpen, containment svikt i et kjernekraftverk-kilde), ambient stråling i luften umiddelbart begynner å slippe, og den viktigste kilden til faren er radioaktivt materiale (i Ved detonasjon av en kjernefysisk våpen, radioaktive "nedfall"), derav de fleste matvarer / gjenstander som ble effektivt forseglet fra kontakt med potensielt forurenset luft er trygt å ha kontakt med.
 • Unngå å berøre noen eller munnen, nesen og øynene til du blir rengjort.
 • Hvis du har en gård i nærheten av en atomulykke eller skitten bombe, kan dyrene være begrenset på ubestemt tid hvis de har vært utsatt for stråling, særlig meieri dyr. Hvis du kan gjøre det trygt, prøv å skjerme dine husdyr så raskt som mulig, plassere dem i en låve og stenge alle vinduer, dører osv. og dekker deres mat kilde med en presenning, samt beskytte deres vannforsyning.
 • Ammende mødre kan fortsatt ammer sine barn selv om mødrene har blitt eksternt bestrålt, som melk ikke blir forurenset. Imidlertid bør både mor og baby har hud rengjøres før fôring for å hindre enhver mulighet for overføring av radioaktiv forurensning av huden til munn. Hvis mor har blitt bestrålt internt, vil morsmelk være forurenset, i så fall, bytte til morsmelkerstatning.
 • Ufødte babyer er tryggere i livmoren enn ut av det. Gravide kvinner bør få prioritert trygg mat og vann.
 • Hvis du må evakuere, prøv å ta kjæledyr med deg. Dyr etterlatt ha en høy sjanse for fortapt på grunn av sult og vanskjøtsel. Prøv å rense forurenset kjæledyr, ellers er noen nødt til å ta på kjæledyr og overføre smitte. Hvis du ikke får renset kjæledyr, plasser den inne et trygt sted for eksempel en garasje. Dyr vil plukke opp din angst, så prøv å holde deg rolig rundt dem.
 • Stråling er målt i en enhet kalt millisieverts (MSV) og absorbert dose i et legeme måles i milligrays. Små kontrollerte doser er trygge, mens store doser rundt 5000 mSv i hele kroppen kan føre til døden og 6000 mSv eksponering er dødelig med mindre behandlet umiddelbart. Hvilke typer stråling sykdom som kan oppstå inkluderer leukemi, lunge, skjoldbruskkjertel, og tykktarm kreft.
 • Doser av kalium jod piller kan hjelpe til å gi kroppens kvote daglig og hindre opptak av radioaktivt jod. Men det er viktig å søke administrasjon fra medisinske myndigheter, som ledes av myndighetene.

Advarsler

 • Da dekker munn og nese av barn og eldre, tar seg ikke å begrense deres puste.
 • Hvis du må gå utendørs mens stråling er fortsatt trolig rundt, dekke til munn og nese til enhver tid, ved hjelp av et lommetørkle, skjorte hale, kjøkken papir håndkle eller toalettpapir brettet over, etc.
 • Angst og panikk går hånd i hånd med frykt om stråling. Gjør ditt beste for å opptre rolig, rasjonelt, og med stor forsiktighet, etter forslagene ovenfor. Innse at sjansene for å overleve radioaktivt nedfall er langt større enn de historiene du kanskje har hørt.

Ting du trenger

 • Cover og skjerming
 • Kommunikasjon tilgang
 • Batteri eller solcelledrevet radio