Wkino

Hvordan stoppe secondhand røyk kommer inn i leiligheten din

Bor i en leilighet blokk, kan det noen ganger være en prøvelse hvis du er plaget av effekten av passiv røyking siver inn i hjemmet ditt fra en annen bolig. Loven kan eller kan ikke, være på din side, og selv der det er, tiden det tar å innføre rettslige tiltak kan føre til passiv røyking fortsetter å gå utover din livskvalitet for en lang periode. Hvis du ikke kan flytte, er det noen proaktive skritt du kan ta for å beskytte kvaliteten på luften du puster i ditt hjem.

Trinn

Hvordan stoppe secondhand røyk kommer inn i leiligheten din. Prøv å finne inngangspunkt (e) av passiv røyking.
Hvordan stoppe secondhand røyk kommer inn i leiligheten din. Prøv å finne inngangspunkt (e) av passiv røyking.
 1. 1
  Prøv å finne inngangspunkt (e) av passiv røyking. Typiske steder for innsig av sigarettrøyk fra en leilighet til en annen inkluderer lufteventiler, rør (avløp), hull i isolasjon, takutstikk eller andre steder, stikkontakter, tak inventar, kabel eller telefon knekt, vinduer og dører. Ikke glem å vurdere balkonger og utendørs terrasser som en annen mulig kilde. Dessverre kan selv ventilasjonssystemet være en kilde (se "Advarsler" nedenfor).
 2. 2
  Se om det er mulig å finne kilden til sigarettrøyk. Hvis du har forståelse og samarbeid naboer, kan du være i stand til å arrangere med dem for å finne utganger i boligen sin og be dem om å håndtere disse utganger på samme måte som dine inngangen poeng.
 3. 3
  Forsegle hullene. Gaps skal fylles med egnet filler som isolerende skum for store hull eller silikon caulk for små. Tenk hullene rundt lysarmaturer, elektriske punkter, rundt lufteventiler, rundt avløp elementer etc.
 4. 4
  Eventuelle ventilene ikke lenger er i bruk (vanlig i gamle bygninger) kan forsegles ved å fjerne diffusoren / rist, kutte et plastisk ark litt større enn åpningen, og å feste arket til åpningen ved hjelp av silikon fugemasse som et klebemiddel.
 5. 5
  Monter døren utkast excluders henhold dører som åpnes i korridorer eller fellesareal. Dette vil bidra til å hindre oppføring av røyk og andre uønskede elementer som støv, pollen og insekter. Installer en terskel under døren hvis det er ingen, og fest weatherstripping på alle tre sider av jamb.
 6. 6
  Seal rundt vinduer med kittet eller weatherstripping. Ikke bare vil dette bidra til å hindre røyk fra inn av balkonger og hager etc., men det vil øke energieffektiviteten.
 7. 7
  Installer utvinningssektoren vindu fans. Disse vil bidra til å trekke røyk utenfor og kan bidra til å øke ventilasjonen. Søke profesjonell rådgivning om type og installasjon tiltak.
 8. 8
  Søke utbedring. Det er noen viktige oppfølging som du kan vurdere å forfølge samt de praktiske handlinger i trinnene ovenfor.
  • Varsle utleier, bygge ledelse eller andre relevante personer at du har problemet. Be om at det iverksettes tiltak for å hindre distribusjon av passiv røyking gjennom leiligheten bygningen. Sjekk leieavtalen eller boligblokk vedtektene for å se om du kan finne mer støtte.
  • Sjekk lokale lover å se om det er forbud mot røyking på offentlige steder, for eksempel hager og felles uteområder. Det kan bety at du kan be om eiendomsforvaltning til å håndheve lovene. Hvis det er for øyeblikket ikke lover på plass for å beskytte din familie og andre ikke-røykere, vurdere å ringe eller skrive til lokale lov beslutningstakere. Ikke vent for andre å beskytte deg og dine barn-iverksette tiltak for å endre lokale lover deg selv.
  • Be om erstatning fra en utleier, eiendomsforvaltning eller annen relevant fest for reparasjonen du har gjort. Hold alle kvitteringer og dokumentere alle reparasjoner gjort. Du kan ikke være vellykket, men det er verdt å prøve, og det er enda viktigere å beholde denne dokumentasjonen dersom saken blir til et juridisk problem senere.

Tips

 • Hvis du kan finne kilden til en nabo og at naboen synes uvillig, uinteressert eller aggressivt defensive om røyking problemet, vil det være på tide å få inn en utleier, de ansvarlige for generelt vedlikehold av leiligheten blokken (f.eks, vaktmestere, samarbeidsvillig styret, eiendomsforvalter etc.) og la disse menneskene ta over fra deg. Pass på at du presenterer godt dokumentert bevis på din bekymring og være forberedt på å vise dem i leiligheten for å demonstrere også.
 • Du kan kjøpe tetningslister for stikkontakter og lysbryter punkter. Spør på din lokale jernvarehandel.
 • En problematisk inngangspunkt er badekaret. Hvis du bor over en smoking bosted og deres elektrisk vifte på badet deres er å trekke røyken ut, kan det være tegning den rett opp i fordypningen under badekaret. Hvis dette er tilfelle, vil du trenge en profesjonell rørlegger til å komme og forsegle plass under badekaret.

Advarsler

 • Vær oppmerksom på at ventilasjonsanlegg og bærbare luftrensere ikke tilstrekkelig filtrere røykpartikler. De kan redusere lukt, men de har en tendens til å skyve røyken rundt i stedet for å stoppe det, og de helseskadelige effektene er fortsatt skjer.
 • Hvis du leier, eller under strenge regler om å gjøre endringer, alltid finne egnede godkjenninger før foretaket forebyggende arbeid. Ikke glem imidlertid at dette haster, og du skal trykke på saken haster når søker godkjenninger.
 • Passiv røyking er farlig for hver person utsatt for det. Kjemikalier fra røyk, slik som benzen, bosette seg på møbeltrekk, lakken, mat og sove områder, for å nevne noen få områder av bekymring. Være påståelig i å beskytte din families helse.
 • Tetting hull reduserer også luftstrømmen i ditt hjem. Dette kan resultere i dårlig inneluft og andre helse-relaterte problemer. For å unngå denne muligheten, søke faglige råd fra bygård ledelse eller fra energieffektivitet eksperter (ofte knyttet til kommunale eller lokale myndigheter).

Ting du trenger

 • Tube av 100% silikon caulk
 • Solid plastduk
 • Isolerende skum tetningsmasse (dvs. "Great Stuff")
 • Skum stikkontakt og bryterdekslets inserts (i weatherization delen av hjemmet depot)
 • Dørterskel og feie, hvis din i utilstrekkelig
 • Dør weatherstripping (gummi eller vinyl)
 • Utholdenhet til å kontakte de nødvendige myndigheter (utleier, lovgivere, advokater...)