Wkino

Hvordan rengjøre pet spy fra teppe

Enhver hund eller katt eieren vet at på ett eller annet tidspunkt, vil de måtte rydde opp spy fra teppet. Når dette har skjedd, er det mulig å gjenopprette området til dens opprinnelige tilstand, eller i det minste renere enn det er nå.

Trinn

Hvordan rengjøre pet spy fra teppe. Plukk opp mesteparten av spy med et par tørre sammenklappet papirhåndklær.
Hvordan rengjøre pet spy fra teppe. Plukk opp mesteparten av spy med et par tørre sammenklappet papirhåndklær.

Handle umiddelbart eller så snart det pet kaster opp. Hvis du har gammel eller tørket oppkast, kan den fjernes ved å fukte teppet også, og deretter bruke metodene nedenfor.

Såpe og vann metoden

 1. 1
  Plukk opp mesteparten av spy med et par tørre sammenklappet papirhåndklær. Pass på ikke å ta knekken på den ned i teppet.
 2. 2
  Forsiktig og tungt utslette våte områder med mer tørt papir.
 3. 3
  Få en ren svamp veldig våt med varmt såpevann, og begynne forsiktig skrubbe flekken.
 4. 4
  Sjekk området for å sørge for at flekken er borte, skyll svampen, og gå tilbake til klatt såpevann og såpeskum som har holdt seg. Gjenta til alle såpeskum er borte.
 5. 5
  Trykk tørre håndklær eller papirhåndklær mot det våte området inntil så mye av vannet absorberes som mulig. La det tørke og deretter vakuum.

Stålbørste metode

 1. 1
  Spray området med vann. Sørg for at området er fuktig, men ikke dryppende våt.
 2. 2
  Ved hjelp av en wire pet børste, kam området. Kam først bort fra deg, så side til side til oppkastet er stort sett borte.
 3. 3
  Skyll børsten med vann og et papirhåndkle, deretter suge den i blekemiddel.
 4. 4
  Sett en gammel serviett over området til det meste tørr. Hvis du har gått glipp av en spot, gjenta.

Destillert vann metoden

 1. 1
  Plukk opp mesteparten med tørre sammenklappet papirhåndklær. Prøv å ikke squish det inn i teppet.
 2. 2
  DAB og skrubbe området med en vaskeklut dyppet i saltvann.
 3. 3
  Vaskeklut vil trekke opp de resterende rotet i en slags magnetisk måte.
 4. 4
  Trykk tørre tørkepapir for å tørke området.

Tips

 • Det er nok best at du gir din hund eller katt litt alene tid etter en kort episode av oppkast. Det vil ikke være grusom på dette tidspunkt å sette en hund i hans kasse eller begrense en katt til sitt eget rom. Holde dem rolig vil redusere sannsynligheten for at de vil kaste opp igjen i nær fremtid, og vil også gi dem noen sårt tiltrengte nedetid.
 • Denne teknikken er enkel, men tidkrevende og hardt arbeid. Ta høyde for om en halv time, avhengig av hvor grundig du ønsker å være, og hvor ille flekken er.
 • Ikke vær sint eller rope på kjæledyret ditt - det er ikke i stand til å forstå ting som kjører til et toalett når det føles syk.
 • Ikke sikker på om hvordan teppet vil ta prosessen? Stikkprøve på et hjørne eller et område som vanligvis skjult under noe.
 • Hvis du har en dyr eller spesialitet rug (f.eks en shag rug, orientalsk teppe, dyr hud rug), kan det være lurt å vurdere å holde hunden eller katten ut av det rommet. Gi dem masse å gjøre i et annet rom og holde dørene til det rommet lukket, hvis det er dører. Hvis ikke, kan du bruke en baby gate, eller noe tung og solid som kan støttet opp i dørkarmen fra utsiden av rommet, slik at kjæledyret ikke bare kan skyve den ned. Merk at gate / object metoder ikke vil fungere hvis du har en smidig katt, så planlegge deretter.
 • Damp renere maskiner er tilgjengelig for leie fra de fleste dagligvarebutikker for fornuftige priser - de er enkle å bruke og vil gjøre en god jobb på hele teppe eller pledd.
 • Ingen tid? Leie en profesjonell renere - du trenger for å få mer enn ett rom gjort, men tenk hvor fint det kan være. Du kan selv takke kjæledyret ditt etter at det er gjort!
 • Bruk en bred mat slikkepott (hamburger turner) til å skyfle opp det meste av rotet.
 • Væske (håndvask) oppvaskmiddel fungerer best - det er mild men god til å skjære gjennom mat-baserte skitt.
 • Du kan også bruke spray-on teppe rengjøringsmidler tilgjengelig i de fleste butikker - se etter de som har en børste på hetten toppen - vil du fortsatt trenger å gjøre noen scrub.
 • La det tørke. Høres rart ut, men dette ser ut til å fungere godt. Hvis du kan stå la det sitte noen dager, når det tørker, er det enkelt å støvsuge opp. Deretter kan du bruke vanlige rengjøringsmidler metoder for å fjerne resten av teppet ditt. Overraskende, det meste av tiden, blir teppet igjen i perfekt stand.

Advarsler

 • Hvis kjæledyret ditt er relativt syk, holde dem i et rom med parkett eller mørkere teppe hvis mulig.
 • Dersom teppet / teppe er sjeldent eller dyrt, bør du vurdere å ansette en profesjonell renere som spesialiserer seg på den type teppe du har.
 • Vær forsiktig med å trekke på dine rug fiber for hardt dersom oppkast er tørr, eller du kan skade teppet.