Wkino

Hvordan vite om en katt er sterilisert

På grunn av den enorme mengden av villkatter og kattunger blir overgitt seg eller dumpet på dyr tilfluktsrom, er det en økende etterspørsel blant katteeiere, kommunale arbeidstakere, og veterinærer å ha alle kvinnelige kattedyr kastrert (desexed) før salg eller adopsjon. Dette inkluderer både renrasede og feral / huskatter. Å ha katten din desexed er ansvarlig ting å gjøre. Men hvis du adoptere en voksen katt, hvordan har du tenkt å vite om hun er kastrert? Vel, bare les videre!

Merk: Denne artikkelen gjelder bare for hunnkatter. Hvis katten din er en mann, se Hvordan finne ut om en katt er kastrert

Trinn

Hvordan vite om en katt er sterilisert. Se etter tatoveringer.
Hvordan vite om en katt er sterilisert. Se etter tatoveringer.
 1. 1
  Be om bevis. Hvis du kjøper eller vedta en katt eller kattunge, spør om det har blitt desexed. Det kan være et sertifikat eller brev fra en veterinær for å bevise at katten har blitt kastrert. Dette er den enkleste ting å gjøre, og vil spare deg for mye tid.
 2. 2
  Se etter tatoveringer. Hvis ingen informasjon er tilgjengelig, eller hvis du har funnet en bortkommen, sjekk kattens indre øret for tatoveringer. Et brev M betyr at katten har blitt micro chipped. Alle andre tatoveringer betyr at katten har blitt kastrert.
 3. 3
  Er katten din håret kort? Dersom katten din har nylig blitt kastrert, vil pelsen i underlivet området være kortere enn pelsen på resten av kroppen hennes, fordi veterinærer må barbere denne pels av før du utfører operasjonen.
 4. 4
  Se etter et arr. Dette er vanskelig, men det kan gjøres. Hold (eller har noen andre hold) katten slik at hun ligger på ryggen med magen opp. Del pelsen i underlivet området som best du kan. Når du ser kattens hud, sjekk hele området for et arr fra operasjonen. Dette kan være vanskelig å gjøre, fordi de verktøy som brukes til sterilisering i dag gitt en meget tynn arr, og noen ganger til og med ingen arr i det hele tatt.
 5. 5
  Er du i tvil, spør din lokale veterinær. De vil mest sannsynlig være i stand til å fortelle om katten din er sterilisert eller ikke. Å gå til en veterinær er en god idé fordi de er profesjonelle, så de vil vite sikkert om katten din har blitt kastrert eller ikke.

Tips

 • Hvis katten din er under fire måneder gamle, er det lite sannsynlig at hun er blitt sterilisert. Veterinærer vanligvis ikke kastrere en katt før hun er minst fire måneder gammel for kattens helsemessige årsaker. Men det betyr ikke at du ikke bør sjekke. Better safe than sorry!
 • Selv om du planlegger å holde katten inne 24/7, er det fortsatt en god idé å ha katten din sterilisert, i tilfelle hun unnslipper en dag.
 • Selv om katten er rasekatt, bør du ha det desexed med mindre du er forberedt på å holde det inne. Mange oppdrettere vil be om dette.