Wkino

Hvordan å kjøle katten ned i sommer

En katt som blir overopphetet om sommeren kan lider av dehydrering, grunne pust, og kan også få heteslag. Holde katten kult er en viktig del av å sikre at han / hun har en trygg og lykkelig sommer, spesielt hvis det er en hetebølge.

Trinn

Hvordan å kjøle katten ned i sommer. Lag en "tettsittende retrett".
Hvordan å kjøle katten ned i sommer. Lag en "tettsittende retrett".
 1. 1
  Holde katten rolig. En katt som kjører om for mye i løpet av en veldig varm dag eller i løpet av en pressekonferansen vil snart bli utmattet og dehydrert. Oppmuntre den til å roe ned ved å tilby en avslappet, innendørs sted som er både kul og mørke (se neste trinn). Bør du ikke starte spill når den er i en opphisset tilstand, du kan trenge å sitte med det, for en bit, for å hjelpe det selv-rolig.
 2. 2
  Lag en "tettsittende retrett". Dette er et sted der katten kan trekke seg tilbake til og slappe av og føle seg trygge. Det er enkelt å gjøre - plassere en pappeske på siden og legg den et sted som er stille og ut av veien for eksempel i et skap, bak en stol, eller i nærheten av et kjølig sted i huset. Linje den med en frotté håndkle eller annen bomull, pustende naturlig stoff som ikke er for varm. Stikke en ispose inne i en sokk og plassere den i tettsittende retrett under håndkle for ekstra kjølende effekt.
  • En annen god idé er å sted eller ark over flekker katten vanligvis liker å sitte, å lage en kul barriere mellom pelsen og de normalt varmere flater.
  • En varmeflaske kan være fylt med kaldt vann og utelatt for at det skal ligge på.
 3. 3
  Sørg for at din hage eller gårdsplass har noen skyggefulle stedene for utendørs katten å nyte. Det vil finne dem lett nok, forutsatt at du leverer dem. Hvis plantene er for ung til å kaste nok skygge ennå, eller du ikke har en hage, i det minste satt opp noen shadecloth over et behagelig sted der katten kan ligge; velge et sted som får en mild bris. Vann bør alltid være lett tilgjengelig og er tilgjengelige i utenfor området, så vel som innendørs.
  • Hvis du har en utendørs katt, være samvittighetsfull om å sjekke utendørs bygninger og før du slår dem etter bruk. Hvis du ved et uhell låser i katten din, kan bygningen overopphetes, hvis det er et skur eller andre uisolert eller uventilerte bygningen, og dette kan være dødelig.
 4. 4
  La katten din til å velge et kjølig sted. Katter er smart om komfort til enhver tid, også om varme. Katter elsker å krølle seg opp i badekaret eller vasken fordi porselen forblir kjølig selv når det er varmt ute. De vil også foretrekker flislagte områder av huset, slik som bad, vaskerom og kjøkken. Noen katter vil også finne fryseren og floppen seg over det. Ikke reprimande katten din for å plukke de kuleste stedet i huset - være takknemlig for at det fungerer ut hvordan å kjøle ned ved hjelp av eget initiativ.
 5. 5
  Kjøl katten ned med dempet håndklær. De fleste katter liker ikke å bli våt, men du kan i det minste bidra til å kjøle pelsen ned, litt, med dempet håndklær. Bare Fukt en klut eller papir håndkle og stryk katten med klut eller håndkle fra toppen av hodet og nedover ryggen. Gjør dette et par ganger om dagen hvis det er veldig varmt.
  • De stedene hvor kattene får den varmeste er buken, putene på potene, armhulene, under haken, og på utsiden av ørene. Konsentrer deg om å holde disse plassene kult.
  • En annen måte å bruke en liten er å suge den med vann og legg den i fryseren. Når håndkle blir kaldt nok, legge den ut på en glatt kjøkken eller bad gulvet for katten din å ligge på, hvis det er for kaldt for katten din, la den være der som det skal varme opp nok over tid. Ikke tving katten din på det - rett og slett introdusere katten til det, og hvis den liker det, kan det gjøre opp sin egen mening.
 6. 6
  Børste katten din daglig. Sammenfiltret pels feller varme, slik at pelsen ikke er sammenfiltret og gjør at luften kan strømme fritt gjennom det vil bidra til å holde katten kjølig. Dette er spesielt viktig for langhårede raser av katter.
  • Unngå barbering katten din til huden, da dette vil utsette katten for solen og kan føre til solbrenthet og risiko hudkreft.
 7. 7
  Bruk dine vanlige kjøling metoder for å holde katten din kult også. Hvis har air condition eller vifter, holde katten innendørs vil sikre at det er fordel fra kjøling, også. Mange av de tingene du gjør, vanligvis, for å holde huset kjølig selv, også nytte katten din, som for eksempel å holde persienner, gardiner, og de fleste dører lukket. Bare sørg for å tillate det valget å gå ut hvis det føles for kaldt, slik at den kan gå inn i et varmere rom når den behager, som air-condition og vifter kan gjøre ting for kaldt og irriterende for en katt, etter en stund. Og vær sikker på at katten din er faktisk inne og ikke stakk ut i varmen hvis du ikke har en katt dør!
  • Det anbefales å holde katten inne under den varmeste delen av sommerdager, nemlig mellom kl 10 og 15:00 (eller kl 11 og 16:00 for noen steder).
 8. 8
  Gi tilgang til en god, konstant tilførsel av vann til hydrering. Dehydrering er en reell risiko for katter i varmen av sommeren, så konstant tilgang til vann er viktig. Fylle vann bolle og sjekk at det er alltid fylt i varmt vær (ja, skal en katt ha tilgang til rent vann til alle tider av året).
  • Du kan prøve å legge isbiter til en annen bolle med vann. Ikke alle katter vil sette pris på dette, men det er verdt å prøve, og hvis den liker det, har katten tilgang til noen svært kjølig vann. Men ikke gjør dette den eneste kilden til vann, fordi hvis den finner det for kaldt, vil det bli dehydrert ved å unngå det. Du kan være i stand til å oppmuntre slikking av, og drikker fra, isbiter hvis du smaken dem med kylling eller biff lager.
 9. 9
  Lag kule spill. Selv i varmen er det mulig å finne en måte å kjøle ned gjennom lek. En virkelig morsomme spillet er å kaste et par isbiter på gulvet foran katten din. Se ham leke med dem som de sprer seg bort fra ham, og han jager dem. Pass på å gjøre dette på et kjølig innemiljø.
 10. 10
  Unngå heteslag forhold. Katter er svært utsatt for heteslag i overdreven varme forhold på grunn av sin lille kroppsvekt og forholdsvis høy areal. Heteslag er en feber forårsaket av svikt i kroppens normale temperatur regulering system grunn til å være i altfor høye temperaturer. Den vanligste årsaken til heteslag blir forlatt i en varm, dårlig ventilert område, vanligvis en bil eller et varmt rom. Ikke la en katt i en bil i varmen av sommeren uten ventilasjon og i bakervarer solen, og aldri la en katt i en bil uten tilsyn. For lange reiser i bilen (hvis du flytter huset, etc.), holde klimaanlegg på, eller vinduene åpne, for ventilasjon mens du reiser, og ikke dekke opp katteburet på en måte som hindrer luftstrømmen gjennom katten transportørens hull. Det er en god idé å inkludere et håndkle eller sokk-innpakket ice-pack i den operatøren for å bidra til å holde ham kjølig. Hvis du må stoppe kort, park i skyggen, ruller ned vinduene helt, og ikke la katten uten tilsyn. Hvis du trenger å gjøre en kort toalett-stop eller hvile-pause, sette transportøren ned under et tre, på gress, når du stopper under turen, og har alle holde et øye med ham, samt gi ham litt vann.
  • Symptomene på heteslag i en katt omfatter uro, ekstrem nød, strekke ut og andpustne, hud varmt å ta på, oppkast, glaserte øyne, siklende og svimlende. Ubehandlet, vil katten kollapse i koma og dø. Hvis du ser noen av disse symptomene, komme til veterinær klinikk umiddelbart.
  • Hvis du trenger å behandle katten raskt før du går til veterinæren, handle raskt:
   • Hvis han er mildt rammet, får ham til et kjølig innemiljø med en konstant strøm av kald luft, og holde ham rolig.
   • Hvis han er hardt rammet, bruk en fin misting spray fra en eller sprøyter, eller helle boller med vann over ham med forsiktighet. Pakk ham med våte håndklær bortsett fra nese og munn og holde legge kaldt vann eller isposer og få ham til dyrlegen. Spesielt må hodet holdes kjølig og våt fordi heteslag kan "koke" i hjernen og forårsake hjerne død. Men ikke dyppe katten i kaldt vann.
   • Tilby små mengder vann bare når katten er bevisst og er avkjølt; aldri gi væske til en bevisstløs dyr.

Tips

 • Fukte kattens poter med aloe vera gel eller vitamin E kapsler hver ukene. Dette vil hjelpe henne å holde potene i topp form og bidra til å hindre sprekkdannelser på varme fortau.
 • Hvis du går katten din, under det varme været bare gå henne i svært tidlig om morgenen eller om kvelden.
 • En fuktig klut eller håndkle ofte føles som en mors tungen til en yngre katt. I tillegg til å holde katter kult, det er en god måte å hjelpe unge katter holde rent og rolig.
 • Belønn katten regelmessig for lopper i løpet av sommeren som de pleier å forverres i de varmere månedene, og legger skrape elendighet for varme elendighet.
 • Bruk baby solkrem på utsatte områder av katten, slik som hennes nese og ører, hvis hun tilbringer tid utendørs i de varmeste delene av dagen. Det er bedre å oppmuntre henne til å holde seg innendørs skjønt.
 • Jo eldre katten din, jo mer omsorg du trenger å ta. Hvis katten din er overvektig, vil hun også føle varmen mer.

Advarsler

 • Alltid se en veterinær selv om du klarte å behandle heteslag; komplikasjoner tendens til å oppstå at du ikke kan se.
 • Ikke bli overrasket om katten din ikke liker den fuktige håndklær eller ark. Prøv ditt beste for å holde kjøle henne når hun er rolig. Minuttet hun prøver å komme seg bort fra deg, la henne gå. Holder henne nede og gjør hennes kamp for å komme unna vil bare gjøre henne varmere og mer frustrert, og det er i utgangspunktet meningsløst
 • Hvis du bor utenfor første etasje, sikre at alle åpne vinduer har skjermer over dem for å hindre katten din fra å falle fra et åpent vindu.
 • Sjekk at du ikke har et uhell låst katten din inn i varmere deler av huset, for eksempel sunroom.
 • Hvis du har vifter for kjøling, sørge for at katten din ikke kan stikke potene inn i de bevegelige delene.
 • Hvis katten din er pesende som en hund, katten din kan være overoppheting eller har et hjerte problem. Ring din lokale klinikken og spørre om veien. Hvis du må ta med katten til dyrlegen, slå på bilens air condition og linjen kattens carrier med en fuktig klut. Han liker det kanskje ikke, men dette er et nødstilfelle.

Ting du trenger

 • Ispose, isbiter
 • Kaldt vann
 • Cat vannskåler
 • Oppvaskklut, kluter, papirhåndklær
 • Vann spray flaske / slange mister
 • Kjølige deler av huset