Wkino

Hvordan teste en transformator

Transformers er passive elektromekaniske komponenter som opererer på prinsippet om at alle elektriske feltet genererer et magnetfelt, og hver magnetfelt genererer et elektrisk felt. Dette tillater isolering av to elektriske kretser ved at den første elektriske krets skape et ikke elektrisk ledende magnetfelt. Den andre elektriske krets gjenvinner deretter energien fra den genererte magnetfelt. Bruk disse tipsene for å lære hvordan du kan teste en transformator.

Trinn

Hvordan teste en transformator. Inspisere transformator visuelt.
Hvordan teste en transformator. Inspisere transformator visuelt.
 1. 1
  Inspisere transformator visuelt. Overoppheting, noe som fører til intern kabling av transformatoren til å kjøre ved høye temperaturer, er en vanlig årsak til transformator svikt. Dersom transformatoren eksteriøret er bulte eller viser hva som synes å være brennmerker, ikke teste transformatoren.
 2. 2
  Bestem kabling av transformatoren. Transformatoren skal være tydelig merket. Imidlertid er det alltid viktig å oppnå en skjematisk av kretsen som inneholder transformator for å bestemme hvor transformatoren er koblet til. Skjematisk for kretsen vil være tilgjengelig i produktdokumentasjonen eller på nettstedet til kretsen produsenten.
 3. 3
  Identifiser transformator innganger og utganger. Den første elektriske krets, som genererer magnetfeltet, vil bli koblet til den primære av transformatoren. Den spenning som leveres til den primære bør være på både transformator etiketten og skjematisk. Den andre krets som mottar effekt fra det magnetiske feltet vil være koblet til sekundærviklingen til transformatoren. Spenningen som genereres av den sekundære bør være på både transformator etiketten og skjematisk.
 4. 4
  Bestem utgang filtrering. Det er vanlig å feste kondensatorer og dioder til transformatorens sekundær for å forme vekselstrøm fra utmatningen i likestrøm. Denne filtrering og forming vil ikke være tilgjengelige fra transformatoren etiketten. Filtreringen og forming vil bli vist på den skjematiske.
 5. 5
  Forbered deg på å måle krets spenninger. Fjern deksler og paneler som er nødvendige for å få tilgang til de kretser som inneholder transformator. Anskaffe en digital multimeter (DMM) for å ta spenningen målinger. DMM er tilgjengelig på elektriske forsyne butikkene og hobby butikker.
 6. 6
  Bekreft riktig inngang til transformatoren. Slå på strømmen til kretsen. Bruk DMM i AC-modus for å måle transformator primære. Hvis målingen er mindre enn 80 prosent av den forventede spenning, kan feilen ligge i enten transformator eller den krets som gir det primære med strøm. I dette tilfellet må det primære skilles fra inngangskretsen. Dersom tilført effekt (ikke frakoblet transformator primære) klatrer til forventet verdi, så den primære av transformatoren er dårlig. Hvis inngangen ikke strømmen stige til den forventede verdi, så problemet ligger ikke med transformatoren, men med inngangskretsen.
 7. 7
  Mål sekundærutgangen av transformatoren. Dersom du har fastslått at det ikke er noen filtrering eller forme blir utført av den sekundære krets, bruk AC-modus til DMM. Hvis det er filtrering og forme i den sekundære krets, bruker DC omfanget av DMM. Dersom den forventede spenning ikke er til stede på sekundærsiden, kan enten transformator eller en filtrering eller forme komponent er dårlig. Test filtrering og forme komponenter separat. Dersom testingen av filtrering og forme komponenter viser ingen problemer, så transformatoren er dårlig.

Tips

 • Ikke anta at primærsiden og sekundærsiden av transformatoren er referert til den samme elektriske bakken. Transformatoren primære og sekundære blir ofte referert til ulike grunnlag. Vær oppmerksom på dette split jording mens du tar målinger.
 • En summende eller sprukket lyden er ofte et tidlig tegn på at en transformator er i ferd med å utvikle en brenne.

Advarsler

 • Mens de kretser er utsatt og energisk for testing, kan utilsiktet kontakt med kretsen makt forårsake skade. Trykk kretsen bare med sonder i DMM.

Ting du trenger

 • Skjematisk av kretsen
 • Digital multimeter (DMM)