Wkino

Hvordan kle koaksialkabel

Stripping coax (forkortelse for koaksial) kabelen er ikke veldig vanskelig, og kan mestres med litt øvelse. Mens verktøy utviklet spesielt for dette formålet er tilgjengelige for relativt lave kostnader, vil denne wikien forklare hvordan å kle RG6 coax (en svært populær kabel og satellitt-TV-kabel) med en vanlig barberhøvel kniv og kniver for å forberede en typisk "F" (kabel eller satellitt-TV) kontakt.

Trinn

Hvordan kle koaksialkabel. Hold kabelen i den ene hånden (som om det var en pinne som skal skrelles), med slutten skal strykes pekte bort fra kroppen.
Hvordan kle koaksialkabel. Hold kabelen i den ene hånden (som om det var en pinne som skal skrelles), med slutten skal strykes pekte bort fra kroppen.
 1. 1
  Hold kabelen i den ene hånden (som om det var en pinne som skal skrelles), med slutten skal strykes pekte bort fra kroppen.
 2. 2
  Hold barberhøvel kniv i din dominerende hånd og utvide bladet hvis ikke gjort det allerede.
 3. 3
  Trykk fast kanten av bladet (ikke punktet) inn i kabelen i rett vinkel (normalt på kabelaksen) omtrent en tomme fra enden. Hensikten med dette er å skjære kutt gjennom den ytre kappe, lag av folie og / eller fletninger og endelig det dielektriske skummet (vanligvis hvit i farge) som omslutter senterlederen. Det vil være en viss motstand mot bladet som det synker dypere inn i kabelen. Når skiven nærmer seg punktet halvveis gjennom kabelen, lette på trykket av bladet. Dette vil skje når bladet har nådd sentrum dirigent av kabelen, som er på halvveis punktet gjennom kabelen. Det er veldig viktig å ikke skade denne senterleder ved nicking det med bladet.
 4. 4
 5. 5
  Kjør bladet halvveis rundt kabelen ved å rotere verktøyet rundt kabelen. Ikke la bladet til nick senterlederen som du fortsetter å kutte rundt senterlederen.
 6. 6
  Føres på kabelen etter behov i den annen hånd, slik at bladet lett kan fortsette å dreie rundt kabelen for å fortsette skjæringen, mens de fortsatt blir holdt i en komfortabel stilling.
 7. 7
  Returner bladet til lagringsposisjonen i verktøyet og sette verktøyet ned. Ta tak i kabelen mellom slutten og frisk kuttet. Trekk bestemt enden av av kabelen og vri enden frem og tilbake.
 8. 8
  Kast kabelenden og plukke opp noen bortkommen ledninger fra "metallisk skjerm" eller flette.
 9. 9
  Klipp av eventuelle flette ledninger som strekker seg utover jakken slik at de er i flukt med jakke med kniv eller avbitertang.
 10. 10
  Nøye inspisere senterleder for kutt. Hvis det er hakket, vil det være nødvendig å gjenta trinnene ovenfor til du er i stand til å utføre trinnene uten å skade senterlederen. Det kan ta seks, ti eller flere forsøk før det kan gjøres med hell hvis aldri forsøkt før.
 11. 11
  Fjerne enhver film eller dielektrisk skum gjenværende fra lengden av senterlederen (hvis til stede) ved forsiktig skraping senterlederen med fingerneglen. Pass senterlederen er rent hele veien rundt over sin hele lengde.
 12. 12
  Hold kabelen igjen som tidligere for å forberede for fjerning av den ytre kappe. Det finnes ulike typer av "F" kontakter og måter å feste dem til kabelen. Vanligste "F" kontakter kan knyttes til kabler tilberedt med de dimensjonene som er brukt her, og bør brukes med mindre kontaktene du bruker angir en annen dimensjon.
 13. 13
  Hold barberhøvel som før, å justere bladet på jakken omtrent 5/16 tomme tilbake fra kutt gjort i det foregående trinnet. Hensikten med dette kutt er å trenge inn i jakken bare, og la den flettede intakt. Snittet vil bli vinkelrett på kabelen som det første kutt. Mange "F"-kontaktene spesifisere at flettingen ikke fjernes, mens andre foretrekker den fjernet. Har tenkt å la den på plass for nå, så det kan fjernes senere, hvis det er nødvendig. Flettene er vevd rundt lengden av det dielektriske skummet, og er like under den ytre kappen. De enkelte trådene som utgjør flette er tynnere enn et hår, og er lett å skjære. Trykk forsiktig bladet inn i jakken og kjøre den rundt kabelen, på samme måte som ble gjort i det første kuttet til senterlederen. Når bladet har skåret rundt omkretsen av kappen, trykker spissen av bladet mot kappen på dette snitt og forsiktig kuttet mot enden av kabelen. Igjen, prøv å ikke kutte flette.
 14. 14
  Returner bladet til lagringsposisjonen i verktøyet og sette verktøyet ned. Skrell 5/16 tommers jakken av kabelen, slik at bare flette dekker dielektriske.
 15. 15
  Brett flette tilbake, over den ytre jakke. Dette bør eksponere den dielektriske, som omgir senterlederen. Det er ingen bekymring dersom noen av de flette ledninger ble kuttet. Kontroller kravene (hvis noen) av de "F"-kontakten finner sted på enden av kabelen.
 16. 16
  Inspisere kabelenden. Det er svært viktig at det ikke er noen ledninger, registrering eller andre ledende biter mellom senterleder og flette. Den hvite dielektriske bør vise noe som bygger bro disse to delene lett. Fjern alt som finnes.
 17. 17
  Plasser "f"-kontakten på enden av kabelen. Gjør en sluttkontroll ved å se inn i kontakten. Pass på at ingen ledende rusk er mellom sentrum dirigent og "F"-kontakt før du fester til kabelen.
 18. 18
  "F"-kontakten sitter ordentlig på kabelen hvis den dielektriske er i flukt med "bunnen" av kontakten, sett fra slutten -. Ser i Det bør ikke strekke seg utover eller være innfelt mer enn 1/16 tommer fra bunnen av kontakten. Under ingen omstendigheter bør senterlederen være i kontakt med "F"-kontakt.
 19. 19
  Fest den "f"-kontakt til kabelen bare med verktøy utviklet for kontakten.
 20. 20
 21. 21
  Skjær senterlederen slik at den strekker seg utover "f"-kontakt 3/16 til 1/4 tommers.

Tips

 • Forstå deler av kabelen. Fra utsiden, som arbeider i til sentrum: ytterkappen (vanligvis svart eller hvitt), fletninger / folie eller begge (noen har ennå et andre sett av og folie, også), dielektriske (vanligvis hvit) og endelig av senterleder kobber eller kobber-kledd stål. Noen kabler har også en "messenger wire" også. Dette er vanligvis en kobber-kledd stål massiv tråd som er festet kontinuerlig på den ytre kappen. Denne messenger-kabel brukes nesten utelukkende for å støtte kabelen mellom en pol og tilknytningspunktet i hjemmet. Messenger-kabelen er koblet til bakken blokk av mange profesjonelle installatører.
 • Skjær nok av enden som skal bearbeides slik at det ikke er knekk, bend, bevis for korrosjon, etc i kabelen. Arbeid med rette, rene kabelen når det er mulig.
 • Øv med skrap coax stykker før du prøver.
 • Forskjellige kabler og kontakter benytter mange av de samme trinnene for forberedelse. Dimensjoner og hvordan flettingen er håndtert er vanligvis de eneste variablene. Den RG6QS (QS = Quad Shield) Kontakter krever ofte den ytre og folie kan fjernes, og den indre og folie forblir intakt.
 • Bare installere kontakter beregnet for kabel brukes. Mange kontakter se like ut, men har dimensjoner som vil gjøre sikring nesten umulig eller ikke gi kvalitet tilkoblinger.
 • La så mye flette intakt som mulig. Dette vil gi din koaksialkabel en vei til bakken i tilfelle elektrisk feil. Kabel-TV ledningen er vanligvis jordet på det punktet av inntreden i hjemmet og vil beskytte andre enheter fra å bli stekt hvis noe skjer med kort i ditt utstyr.

Advarsler

 • Bruke ekstrem forsiktighet arbeider med barberhøvel kniv, av åpenbare grunner. Arbeidet er liten skala, og det kan være vanskelig å holde alle delene komfortabelt.
 • Ikke forsøk å holde kabelen ved mekanisk utstyr som en skrustikke. Coax er robust, men kan mislykkes når knust eller bøyd i skarpe vinkler. Den "tommelfingerregel" for bøying kabler er radius av bendet bør ikke være mindre enn fire ganger kabeldiameteren.

Ting du trenger

 • Barberhøvel kniv (eller lik)
 • Trådkuttere