Wkino

Hvordan teste et relé

Releer er diskrete enheter (i motsetning til integrerte kretser) som brukes til å tillate en lav strøm logikk-signal for å styre en mye høyere strømkrets. Releet gir isolasjon av den høye strøm krets fra laveffekt logiske krets for å beskytte den lave strømkrets. Releet oppnår dette ved å tilveiebringe en liten elektromagnetisk spole for den logiske krets til å styre. Når den elektromagnetiske spolen er påvirket, det fører til en høy effekt kapasitet magnetisert bryter for å aktivere high strømkrets. Et eksempel på dette er et relé som gir en stor mengde strøm til lyset fra en bil når releet styrer lyktene er aktivert av laveffekt logiske kretser i dashbordet i bilen. Bruk disse tipsene for å lære å teste et relé.

Trinn

Hvordan teste et relé. Bestem spiral kravene i stafetten.
Hvordan teste et relé. Bestem spiral kravene i stafetten.

Finne egenskapene til relé som skal testes

 1. 1
  Bestem spiral kravene i stafetten. Produsentens delenummer bør være oppført på saken av stafetten. Slå opp gjeldende databladet og bestemme spenning og strøm krav til kontroll coil. Dette kan også skrives på saken av større releer.
 2. 2
  Finn ut om kontroll spole diode protesterte. En diode rundt polen er ofte brukt for å beskytte logikk krets fra skade på grunn av støy pigger. Dioden vises på tegningene som en trekant med en bar over en hjørne av trekanten. Bar vil være koblet til inngangen, eller positiv forbindelse, av styre-spolen.
 3. 3
  Vurdere kontakt konfigurasjonen av stafetten. Dette vil også være tilgjengelig fra produsentens datablad, eller kan skrives på saken av større releer. Releer kan ha en eller flere stolper, angitt i tegninger av en enkelt linje bryter som er koblet til en nål av stafetten. Hver pol kan ha en normalt åpen (NO) og eller normalt lukket (NC) kontakt. Tegningene vil indikere disse kontaktene som forbindelser med en pin på stafetten. Releet tegningene viser hver pol som enten berøre pinnen, som indikerer en NC kontakt, eller ikke berøre pinnen, som indikerer en NO kontakt.

Test stafetten

 1. 1
  Fjern releet fra enhver kontakt med kretsen. De fleste større releene fatninger, og kan lett fjernes.
 2. 2
  Test deaktivert tilstand relekontakter. Bruk et digitalt multimeter (DMM) for å teste motstand mellom hver pol på stafetten og tilsvarende NC og NO kontakter for at pol. Alle NC kontakter bør lese 0 ohm til den tilsvarende polen. Alle slutare bør lese uendelig motstand mot den tilsvarende polen.
 3. 3
  Styrk stafetten. Bruk i uavhengig spenningskilde aktuelle for vurdering av reléspole. Hvis reléspole er diode beskyttet, sørg for at den uavhengige spenningskilden er koblet med riktig polaritet. Lytt etter et klikk når tilføres energi.
 4. 4
  Kontroller energized tilstand relekontaktene. Bruk et digitalt multimeter (DMM) for å teste motstand mellom hver pol på stafetten og tilsvarende NC og NO kontakter for at pol. Alle NC-kontaktene skal lese uendelig motstand til den tilsvarende pol. Alle slutare bør lese 0 ohm til den tilsvarende polen.

Ting du trenger

 • Spenningskilde
 • Digital multimeter (DMM)