Wkino

Hvordan ta vare på nyfødte valper

Interessert i å oppdra et kull med søte små valper? Her er en rask nøtter-og-bolter av hva det innebærer, med spesiell vekt på krav til hånd-oppdra dem dersom mor ikke er på jobb.

Trinn

Hvordan ta vare på nyfødte valper. Forbered en valp reir en uke før kullet skyldes, og få moren vant til det.
Hvordan ta vare på nyfødte valper. Forbered en valp reir en uke før kullet skyldes, og få moren vant til det.
 1. 1
  Forbered en valp reir en uke før kullet skyldes, og få moren vant til det. Når mor går inn i arbeid, begrense henne til reiret. Hun foretrekker å gå ut og gjemme seg under en busk, men du egentlig ikke ønsker å la henne gjøre det.
 2. 2
  Mye plass som trengs for valpen hekker varierer etter rase. Det bør være omtrent dobbelt så mye plass som trengs for mor å legge seg ned. Det bør være vegger høye nok til å blokkere trekk, men lav nok for moren til å hoppe ut og lett. Nyfødte valper kan ikke regulere kroppstemperaturen og trenger en 90 graders miljø med mindre en kilde til varme er gitt. Det må være en kilde av mild varme samt et uoppvarmet område. Valpene vil krype til varmekilden hvis de føler seg kjølig, og krype bort fra det hvis de føler for varm. En varmepute på LAV, dekket av et håndkle, er en god varme-kilde. En god og erfaren mor hund vil ligge med henne nyfødte nonstop for sine første fire eller fem dager å gi dem varmen fra kroppen hennes, men dekket oppvarming pad vil tjene når hun ikke er sammen med dem.
 3. 3
  Veie de nyfødte (på en postal skala) hver dag de første tre ukene. Hvis det ikke er en jevn vektøkning, da de ikke får nok mat. Enten sin mors melk er utilstrekkelig, eller hvis du er flasken fôring, er du ikke gir dem nok.
 4. 4
  Hvis du må flaske fôr - ikke bruker kumelk. Bruk enten geitemelk (fersk eller hermetisk) eller en forberedt tispe melk erstatning. Når du blander hermetisert eller pulverisert melk med vann, sørg for å bruke destillert vann eller du vil gi valper diaré. De kan ikke tolerere den lille mengden av bugs i vann fra springen i løpet av de første ukene. Nyfødte valper trenger å være flaske matet hver 2 til 3 timer. Hvis det er mer enn ett vaktmester tilgjengelig, mating døgnet rundt. Hvis det er bare en av dere, ta en seks timers søvn bryte hver natt. (Heldig du.)
 5. 5
  Bruk en nyfødt menneske flaske / brystvorte, med mindre valpen er svært liten faktisk. Niplene på plastflasker ikke leverer melk godt nok. IKKE rør fôr eller fôr med en pipette med mindre du vet hva du gjør. Nyfødte valper har små mager og kan ikke lukke halsen, så hvis du fyller opp magen og spiserøret, vil melken bare strømme inn i lungene og drukne dem.
 6. 6
  Som valpen blir eldre og magen blir større, kan du begynne avstand feedings lengre fra hverandre. Ved tredje uke kan du mate hver 4. time og kan begynne å legge litt fast føde til kostholdet.
 7. 7
  Begynne å legge fast føde ved å legge en liten baby frokostblanding til sine flasker og bruker en brystvorte med et større hull. Hver dag, legg til litt mer babyen frokostblanding, og deretter begynne å blande i noen anstrengt babyen kjøtt. Hvis mor er fôring kullet tilstrekkelig, trenger du ikke å begynne å supplere dette tidlig og kan hoppe direkte til neste trinn.
 8. 8
  Ved fjerde uke, bland melk, frokostblandinger, og baby kjøtt som en tynn pudding og hell den i en liten skål. Hold valpen i den ene hånden og parabolen i den andre og oppmuntre valpen til å suge opp velling fra fatet. I løpet av noen dager, vil de finne ut hvordan du fanget deres mat i stedet for å suge det opp. Fortsett å holde valpen mens du spiser før han kan stå fast på bena.
 9. 9
  Babyen valper søvn dag og natt, og er bare våken i korte perioder rundt sine fôring ganger. De vil vekke mer enn en gang i løpet av natten forventer å bli matet. Hvis noen ikke er våken for å mate dem, vil de være veldig sulten på morgenen. De vil overleve det, men de vil få det bedre hvis noen kan håndtere natt feedings.
 10. 10
  Det er ikke nødvendig å vaske spedbarn valper, men det er nødvendig å tørke sine steiler med en fuktig vaskeklut etter hvert måltid. For å holde reiret rent, trenger spedbarn valper ikke eliminere mindre de føler sin mors tungen vaske sine rumper. Hvis mor ikke er på jobb, er din varm fuktig vaskeklut som trengs for å gjøre dem gjøre sin virksomhet. Når de begynner å gå, vil de "gå" på egen hånd og ikke trenger din hjelp lenger.
 11. 11
  Mate valper så mye mat som de vil spise. Du kan ikke over-mate en valp så lenge han er å spise på egen hånd, og du er ikke tvangsfore ham. Som nevnt ovenfor, er det første fast føde en kombinasjon av babyen kornblanding og baby anstrengt kjøtt. Ved 5 uker, tilsett økende mengder av en god kvalitet tørrfor. Bløtlegg tørrfor i geitemelk, og deretter male den opp i en food prosessor, og deretter legge til blandingen. Hver dag gjør blandingen mindre og mindre slurvete og mer og mer fast. Av seks uker, kan du begynne å gi noen crunchy tørrfor i tillegg til "valp pytt". Ved 8 uker, kan valpen ha tørrfor som hans stift diett og ikke lenger trenger en blanding av geitemelk eller babyen frokostblanding.
 12. 12
  Renslighet krav. Moren skal losse i flere dager etter fødselen, så du må endre sengetøy i reiret boksen hver dag i denne perioden. Deretter får du ca 2 uker der valpen-reir forblir ren - men når valpene er å stå og gå, vil de bli "gå" på egen hånd og sengetøy vil nok en gang behovet endrer seg hver dag. Med mindre du har en rett og slett enormt antall håndklær eller (best) gamle sykehus seng pads, vil du gjøre daglig "valp vaskeri" for ukene som kommer.
 13. 13
  Utøve krav. For de første fire ukene vil valpene bo i reiret området. På fire uker om de skal gå godt, og de må komme seg ut og trene. De er fortsatt for liten og delikat å gå utendørs, men med mindre det er høy om sommeren, og de kan også være beskyttet mot plyndrende hauker etc. Best å partisjonere utenfor kjøkkenet eller et stort bad og la valpene løpe og leke i den. Ta opp noen tepper fordi du ikke ønsker å lære valpene å tisse på tepper. Du kan legge ned et lag av avisen, men ulempen er at blekket vil få over valpene, må du endre avisene flere ganger per dag, og kast et fjell av skitne aviser. Beste er å bare plukke opp poops og vaske gulvet to eller tre ganger per dag.
 14. 14
  Menneskelige / hjørnetann interaksjon krav. Valper skal håndteres og kost daglig fra fødselen og framover, av milde voksne ikke barn. De bør være hånd-matet fra det tidspunkt de begynner å eksperimentere med fast føde, og spilte med så snart de går. Valpen bør tenke på mennesker som sin surrogatmor av den tiden øynene åpne. Dette fører til det beste personlighet i voksen hund. Valpen bør også ha en annen hund til å samhandle med i uke 5 til 8. Minimumskravet er sin mor eller en annen godmodig voksen hund, beste er hvis det har også sine søppel-mates. Fra den voksne hunden valpen vil lære å overholde regler (ikke røre min middag! Ikke bite øret mitt!) Og fra andre valper vil lære å bli trygg i doggy samfunnet. Valper bør ikke skilles fra sine mødre og søsken før de er åtte uker gamle, MINIMUM. Uker 5 til 8 er svært viktig i å lære hvordan å være en "flink hund".
 15. 15
  Immunisering krav. Valper starter sitt liv med immunitet arvet fra sin mor. (Merk: derfor sørge for at deres mor er fullt vaksinert før avl henne) Et sted mellom seks uker og 12 uker gammel, slitt at immunitet off og valpen blir utsatt for sykdom. Du begynner å gi "valp skudd" på seks uker og fortsetter til 12 uker fordi du ikke kan vite når han mister sin immunitet. Før han mister sin immunitet, skuddene gjøre noe godt. Etter at han mister sin immunitet, er han i fare til neste skudd. Derav skudd hver uke til to uker. De endelige bildene (inkludert rabies) er gitt ved 16 uker, og han er så trygg fra sykdommen. "Puppy shots" er ikke fullstendig beskyttelse, og derfor bør du holde VALPER karantene fra 6 til 12 uker gamle. Ikke ta dem ut i offentligheten, ikke la fremmede hunder kommer i kontakt med dem, og hvis du eller noen av dine familiemedlemmer har vært håndtering fremmede hunder, vask hendene før du håndterer valpene

Tips

 • Når sliping gjennomvåt tørrfor for "valp slop", legg en liten baby frokostblanding til mix. Dens lim-lignende kvaliteter hindre våt tørrfor fra fossende ut av food prosessor og gjør et rot.
 • En kull med valper er så søte, men gjør ingen feil, oppdra et kull er veldig hardt arbeid og svært krevende på din tid.

Advarsler

 • Sunt, lykkelig nyfødte valper er stille med unntak av små grynt når de dier. Hvis det nyfødte søppel knirker eller gråter hele tiden, er det noe galt. Kanskje mor har mastitt. Kanskje moren ikke produserer nok melk og valpene er sulten. Kanskje valpene ikke er varm nok. Eller, hvis det er en varm sommerdag, og det er ingen A / C, kanskje de føler for varmt. Ikke mye du kan gjøre med det ene, men generelt, hvis valpene gråte hele tiden en dyrlege besøk kalles for. Hvis en enkelt valp gråter, har han trolig blitt tapt bak morens rygg og prøver å finne sin vei til melken bar. Gå hjelpe ham ut og han vil holde kjeft.