Wkino

Hvordan ta vare på en hund blind fra fødselen

Trinn

Hvordan ta vare på en hund blind fra fødselen. Forbered ditt miljø.
Hvordan ta vare på en hund blind fra fødselen. Forbered ditt miljø.
 1. 1
  Forbered ditt miljø. Hunder som er blind fra fødselen er svært tilpasningsdyktige og trenger ikke en helt ubevegelig miljøet, siden de utvikler gode mentale kart og justere, men de trenger å være borte fra trapper og skarpe gjenstander som de kan støte på.
 2. 2
  Huset trene dem normalt. Mest seende valper er avhengige av å føle og lukte så mye som en blind hund. Valper har ikke stor syn.
 3. 3
  Få din behandler klar. Kylling lår er svært billig og en stor luksus for hunder. Gourmet preparatet er ikke nødvendig, bare bake dem før de er ikke rosa, så kutt dem i små biter. Trening brikkene er ikke måltider.
 4. 4
  Tilstand dem for ord. Seende hunder kan se hvor glade eller lei du er, men blind hunder trenger å lære det ved berøring eller behandle.
  • Condition "bra!" (Flink gutt, flink jente, god valp, god Fido) med enten en myk kjæledyr eller en liten godbit. Den beste godbit er en liten bit av kylling for en liten hund.
  • Blinde hunder kan trenes for noen handlinger langt enklere enn seende hunder, fordi de ikke blir distrahert. Enkle ord og lett trening er enda lettere for en blind hund!
  • Tilstand noe negativt med en skarp lyd. Det kan være en susing, PST, "uh-uh", eller noe veldig kort. Lyden alene bør være tilstrekkelig til å avskrekke dårlig oppførsel, men styre dem bort fra oppførselen samtidig vil hjelpe.
 5. 5
  Bruk liberal rørende og hengivenhet. Seende hundene ser på ansiktet ditt for hengivenhet. Blinde hunder ikke kan. Rørende, klining, og gni er deres eneste tegn på at du er hengiven mot dem.
 6. 6
  Fortell dem hva du gjør. Du kan ikke tro at de kan forstå, men de vil utvikle en forståelse av hva du gjør med hva du forteller dem. Hvis du går bort, forteller dem i et enkelt ord om hva du gjør. "Klesvask", "Retter", "pyjamas", "potte" og mange flere daglige aktiviteter er alle ting de kan komme til å forstå.
  • Du kan også bruke vilkårlig ord for aktiviteter. "Hodeeho!" kan bety at du kommer til bilen og vil straks tilbake. Føl deg fri til å gjøre opp så mange ord som du vil. Dine seende hunder vil forstå disse også.
 7. 7
  Gå hunden. Blinde hunder (som aldri har hatt syn) er enda bedre i bånd enn seende hunder. De har ikke distraksjoner som seende hunder har. De vil lære, mye som en hest gjør, at en svak spenning på bånd betyr å snu. Holde dem på et nært bånd slik at du kan styre dem fra ting de kan støte på, men la dem kjøre hvis det er klart og de vil.
  • Være overbærende på dine turer. Blinde hunder ikke hæl også, siden de ikke kan se hvor hælen er.
  • Fordi blinde hunder nektes visuell stimulering av turer, la dem få god tid til å stoppe opp og lukte. Gjør dette enten på vei ut eller på vei tilbake, siden de skal ha noen god øvelse gangen også.
 8. 8
  Trinn trene hunden. Dette kan ta tid for en blind hund, så vær tålmodig. Sitter ved et skritt med hunden kan hjelpe. Si, "Step!" og deretter sette forlabbene på trinnet. De er naturlig (og rettmessig) redd for trapper og trinn. Aldri prøve å trapp-tog en blind hund. Desorientering kan føre dem til å riste og falle. Blinde hunder bør alltid bæres i trapper.
 9. 9
  Tren hunden til å sitte, opphold, riste, la den, og enhver annen kommando du synes er ønskelig. De kan kreve mer berøring og kylling godbiter enn en seende hund for å få det første gang, men vil belønne deg med langt mindre ulydighet når de forstår.
 10. 10
  Husk at hunder ikke tror eksistensielt. De har ingen anelse om blind fra fødselen, finnes det synet. De kan være uredd og salig.

Tips

 • Bruk samme dom for å bringe inn en annen hund som du ville gjort med en seende hund, men husk at noen hunder, ikke gjør øyekontakt er merkelig. De kan bli forvirret av din blind hund noen ganger.

Advarsler

 • Aldri fysisk refs en blind hund enn å styre den vekk fra fare. Uten øyekontakt, vil de ikke kunne stole på noen kontakt hvis det er ikke alltid positivt.