Wkino

Hvordan ta vare på en leopard skilpadde

The Leopard Tortoise, offisielt kjent som afrikansk Leopard Tortoise (Geochelone pardalis) kan vokse til ca 2 meter lang og kan veie opp til £ 70 med riktig pleie (og gode gener). De gjør fantastiske kjæledyr og kan leve opp til 80 år hvis de oppbevares sunt hele livet. Her er hvordan å holde en leopard skilpadde healthy.You kan få en for rundt 150€ 0,00

Trinn

Hvordan ta vare på en leopard skilpadde. Kjøp en sunn skilpadde - Hvis du vet om en pålitelig, hederlig dyrebutikk som spesialiserer seg på reptiler, kan de ha en for deg.
Hvordan ta vare på en leopard skilpadde. Kjøp en sunn skilpadde - Hvis du vet om en pålitelig, hederlig dyrebutikk som spesialiserer seg på reptiler, kan de ha en for deg.
 1. 1
  Kjøp en sunn skilpadde - Hvis du vet om en pålitelig, hederlig dyrebutikk som spesialiserer seg på reptiler, kan de ha en for deg. Bedre ennå, ta kontakt med en skilpadde oppdretter og få en direkte fra dem. Du kan også få en på en reptil expo. I begge tilfeller, undersøke din nye kjæledyr nøye før du kjøper den. Sørg for at øynene er rene og blanke (ikke regn eller filmy) og at dets fecal avføring ikke er for rennende. Ikke plukke opp fra veien.
 2. 2
  Skape en naturlig habitat - The leopard skilpadde er funnet problemfritt hele sør og øst-afrika. De finnes vanligvis i områder med tørt eller semiarid klima. De foretrekker områder med masse gress. Du bør prøve å etterligne denne typen habitat for 'fange' skilpadde.
  • Ved å fange dette betyr ikke vill, ikke nødvendigvis i et bur og aldri tatt fra naturen - se "Advarsler" nedenfor.
 3. 3
  Lag en utendørs fange habitat - Hvis du bor i et varmt, tørt klima lik som beskrevet ovenfor, er du klar til å emulere skilpadde naturlige habitat ved å bygge en utendørs penn for ditt nye kjæledyr. (Det er et emne for en egen artikkel)
 4. 4
  Lag en innendørs fange habitat -. Unngå bruk av et akvarium, siden de ikke tilby nok horisontal plass for skilpadde for å vandre rundt om i Begynn med en fin størrelse penn eller terrarium, minst 2'x2 'med glatt, 12' (min.) vertikale vegger, slik at din skilpadde ikke vil prøve å unnslippe, og tilfeldigvis flip over. Dekk bunnen av pennen med rent papir (avispapir er billigst) og deretter sette ned et lag av substrat ved hjelp av en kombinasjon av følgende - bark, myk sand, tørt gress. Du kan også være lurt å legge noen steiner for din skilpadde å sole seg på. Du bør definitivt ta en slags hul trestamme eller annen hule som dekker for skilpadde for å trekke seg tilbake til når han føler seg overveldet av verden. Viktigst, levere din skilpadde penn med riktig varme og belysning. (Som omtales nedenfor i et annet trinn)
 5. 5
  Gi egnet mat - The leopard skilpadde feeds primært på gress i naturen. For fangenskap holdt skilpadder, en blanding av gress. Blader og halm er best. Mange har hatt gode resultater med timotei frukthage gress. Noen har også funnet ut at en fin blanding av våren greener vil fungere godt. Vær forsiktig med grønnsaker skjønt - for mye våtfôr kan forårsake fordøyelsesproblemer og vil føre til overdrevet myk, stinkende avføring. Det er godt å dyrke ugress og ville planter i hagen din som er spiselig for din skilpadde som: kløver, løvetann, vill gress... etc.
 6. 6
  Velg riktig varme og lys - Din skilpadde trenger to viktigste kildene til lys for dagslys og varme. For dagslys, bør du kjøpe en UVB lampe (100 watt) for å etterligne hele spekteret av solens lys. Dessuten gir naturlig lys for mannen din når det er mulig. For nettene, bruker en 60 watts rød varmelampe for å holde buret varm. Det er godt å sette lys på tidtakere, slik at de vil slå seg på og av automatisk og holde buret på et relativt konstant temperatur. Temperaturen bør gjennomsnittlig rundt 100 grader F. det bør aldri være mye kulere enn 70 (F) eller varmere enn 100 (F). Bruk en liten skive termometer for å overvåke den varme til alle tider. Justere timingen og effekten av lysene etter behov.
 7. 7
  Gi riktige kosttilskudd - Et supplement som kan mates til skilpadde er Mazuri skilpadde mat. Den Mazuri skilpadde pellet ble utviklet for Galapagos skilpadder, men kan skilpadde eiere har funnet ut at det fungerer godt med mange andre skilpadder. På grunn av deres vekst, er deres behov for kalsium og mineral sporstoffer høy. En kalsium-D3 supplement bør gis daglig til yngel og også for voksne sjeldnere.
 8. 8
  Aktiver sosialisering - Skilpadder er for det meste enslig dyr i naturen, men de er ikke imot litt oppmerksomhet en gang i blant, spesielt når de blir eldre. Når din skilpadde er fortsatt en baby, begynner sosialisering ham ved å forsiktig plukke ham opp og holdt ham i hånden. Ikke trykk på skallet eller kjefte på den for å komme ut, da dette vil skremme og understreke din skilpadde. I stedet la det ta dekning inne skallet sitt til den er klar til å komme ut av seg selv. Som din skilpadde vokser opp og innser at du er dens mat og omsorg leverandøren, vil det være komfortabel nok til å spise rett ut av hånden din, kan det også la deg pet det noen ganger.

Tips

 • Hvis du har en skilpadde, er det en god idé å arrangere en vaktmester for det i tilfelle av død og inkludere den i din vilje slik at den kan leve videre lykkelig selv etter at du passerer.
 • En leopard skilpadde er strengt en herbivore, betyr at det ikke bør fôres noe kjøtt, melkeprodukter eller annen mat med høyt proteininnhold.
 • Som din skilpadde blir eldre vil den trenge en større bur, så du bør planlegge for dette selv før du kjøper din skilpadde. Du bør planlegge å gi din skilpadde med en skikkelig habitat i alle faser av livet sitt.
 • Elsk din skilpadde og behandle det som en av familien, alltid gi den det den trenger og forskuddstrekk hva den ikke bør ha. Hvis du gjør dette, vil din skilpadde har en høy livskvalitet, og det vil høyst sannsynlig overleve deg.
 • Leopard Tortoises ikke gjør god forrett husdyr eller kjæledyr for barn siden de krever mye omsorg og må ha fredelige, lav-stress liv.

Advarsler

 • Ikke trykk på sitt skall eller buret. Dette er svært forstyrrende og irriterende for det.
 • Ingen isbergsalat! Isfjell er blottet for næringsverdi og er ikke en akseptabel matkilde for skilpadde din.
 • I Sør-Afrika er det ulovlig å holde noen urfolk skilpadde (f.eks Leopard skilpadde) i fangenskap uten tillatelse fra Nature Conservation.
 • Aldri forlate ham ute på en kald kveld, og aldri la hans penn blir for kaldt. Skilpadder er svært utsatt for luftveisinfeksjoner og vil trolig dø hvis venstre i kjølige temperaturer for lenge.
 • Noen skilpadde mat eller skilpadde mat kan si sin greit for en boks skilpadde osv.. Det gjør ikke det greit for Leopard din siden en boks skilpadde er en altetende og spiser både grønnsaker og kjøtt.
 • Aldri fange en skilpadde (eller andre kjæledyr) ut av naturen. Det er uvennlig og inhumane og de ofte har bakterier og sykdommer som kan infisere din husstand.
 • Skilpadder er kjent for å være svært treg, men når redd de kan faktisk kjøre ganske fort. Du kan bli fristet til å lokke din skilpadde å kjøre fordi du synes det er morsomt å se. IKKE gjør dette. Deres små hjerter kan ikke ta det og det er veldig stressende for dem å kjøre for livet gjentatte ganger.
 • Unngå å kjøpe din skilpadde online eller via et kjæledyr megler hvis det er mulig. Dette vil ikke tillate deg å undersøke din nye kjæledyr på forhånd, og skipsleia prosessen vil plassere unødig stress på kjæledyret ditt før selv motta den.