Wkino

Hvordan ta vare på en kameleon

Så du ønsker å ta vare på en kameleon? Kameleoner er utmerkede kjæledyr, men å eie en kameleon er ikke enkel. Det tar mye ansvar og du må sette litt tid til side for det. Finn ut hva slags du bør få og krav til omsorg for en.

Trinn

Hvordan ta vare på en kameleon. Plukk en art av kameleon du ønsker å få.
Hvordan ta vare på en kameleon. Plukk en art av kameleon du ønsker å få.
 1. 1
  Plukk en art av kameleon du ønsker å få. Hver art krever mer eller mindre omsorg enn andre. Noen overlever på sine grunnleggende behov. En enklere art å ta vare på er en Veilded, Jacksons, eller Panther Chameleon. Det anbefales å kjøpe en kameleon i en alder av 3-8 uker. Hvis du er ny på dette, kjøpe en kameleon i en alder eldre enn seks uker.
 2. 2
  Kjøp en kameleon. Du må ha tid og plass til å ta vare på din kameleon. En 6-8 ukers gamle kameleon kan enkelt sette i en reptarium. Sørg for at du kan opprettholde en reptarium. Vurdere å sette noen ekte planter og falske planter, klatring lemmer, og riktig belysning. Din kabinett bør endre temperaturer slik at kabinettet kan varme opp din kameleon eller kjøle den ned. De fleste kameleoner gjøre det bra med en natt tid temp på 70 - 75 og en dagtid temp på 75 - 80. En basking sted skapt av en enkelt 60 watts husholdning pære fungerer godt. Pass på å sjekke temps. De bør være ca 85-90 i basking spot. De må være i stand til å bevege seg for å bli kjøligere i tilfelle sted blir for varm. Få god kvalitet hele spekteret UVA / UVB-lys. Pass på at det er en lineær tube. Den kompakte pære typen kan forårsake skade på netthinnen deres og gjøre dem blinde. Det bidrar til å produsere vitamin D for å absorbere kalsium. Har noen ta vare på din kameleon under ferier eller en periode hvor du ikke klarer å ta vare på den.
 3. 3
  Feed kameleon. Kameleoner spiser insekter så mate den med sirisser eller andre typer feil. Du kan kjøpe dem hos din lokale dyrebutikk. Hvis det ikke er noen lokale dyrebutikk så kan du alltids kjøpe dem på nettet eller via telefon. Mate kameleon ulike typer insekter som voks ormer, måltid ormer, super ormer, fluer, møll, og gresshopper. Prøv fruktfluer for yngre kameleoner. Hold et øye med Chameleons spisevaner slik at du kan forutsi hvor mye det kan spise. Vær forsiktig med eventuelle endringer i sine spise vane.
 4. 4
  Gi din kameleon vann. Det er mer enn en måte å gi din kameleon vann. Bruk et drypp system. Prøv å bruke en plast kopp. Ta en kopp og lage et hull i bunnen av den og fylle det med vann. Plasser den på toppen av kabinettet ditt. Kjøpe en kommersiell drypp system. Sprøytetåke din kameleon. Du kan bruke en sprayflaske. Du kan kjøpe en i hvilken som helst butikk. Spray vann på bladene i kabinettet ditt. Kameleoner vanligvis drikker av bladene. Pass på at vannet er varmt. Ikke gjør det for varmt skjønt. Kjøp en trykksprøyte om du vil. Få dem på din lokale jernvarehandel. Den lar deg spraye en veldig god tåke. Kjøp en automatisk misting system, men de koster mye og er vanskelig å sette opp. Manuelt gi din kameleon vann ved hjelp av oral sprøyte eller gnager flaske. Bruk en sprøyte uten nål. Få det på et lokalt apotek. Slippe rett inn i din kameleoner munnen, men noen ganger er det ikke lurt å drikke i det øyeblikket. Prøv neste gang og kanskje det vil. En gnager flaske er lik, men har en ball spissen slik at den kan tiltrekke seg en kameleon mot det. Pass på at det er friskt vann i den. Tom og tørr ut etter hver bruk.
 5. 5
  Samspill med din kameleon er ikke nødvendig. Kameleoner kan være mer aggressive fra mye interaksjon. Fôring kameleon for hånd er en god måte å samhandle så det vil ikke være så aggressiv mot deg.
 6. 6
  Hold kabinettet rent. Fjern eventuelle døde ting nederst eller annet parasitter og bakterier vil komme. Fjern kameleon fra kabinettet slik at det ikke vil bli forstyrret. Lag en rengjøring løsning med vann, oppvaskmiddel og blekemiddel. Spray på vegger, gulv og alt som falske planter, ikke de virkelige planter. Bruk et papirhåndkle å rengjøre og tørke av. Mist ditt kabinett og, igjen, tørk av med en ren papirhåndkle.

Tips

 • Hold et termometer i kabinettet ditt, slik at du kan sjekke temperaturen på det.
 • Hvis kameleon ser ut til å være syk, her er noen vanlig sykdom som kan oppstå.
 • Sette noen falske vinstokker i kabinettet ditt.
 • Et akvarium er akseptabelt for en ung kameleon, men det kan være lurt å kjøpe en reptarium for bedre luftsirkulasjon. En fire måneder gammel kameleon kan trenge en større kabinett.
 • Hvis kameleon ser ut til å bli kvalt av insekter, gi dem små i stedet.
 • Still spørsmål om din kameleon fra hvem du kjøper den fra. Selgeren vil ha informasjon og vil hjelpe deg.
 • Mate insekter godt med poteter, kål, gulrøtter, fisk flake, fettfattig kattunge chow, bee pollen, og potet flak. Mate insekter vel slik at du kan mate kameleon også.
 • Kameleoner er ikke så vennlig, så ikke vær trist hvis det synes det ikke liker deg mye.
 • Kameleoner har utrolig kamuflasje-prøver ikke å miste din nye kjæledyr i det buret!

Advarsler

 • Ikke berør kameleon er tilbake. Dette kan også sinne det.
 • Anbefales ikke å få en kvinnelig. De må legge egg i riktig forhold, graving i henhold til jorden, og hvis ikke, vil dø.
 • Kontroller at sprayflaske du bruker, ble ikke brukt allerede som fra et hår produkt. Dette kan være fatalt for kjæledyret ditt. Kjøp en ny en fra hvilken som helst butikk og rense den ut.
 • Wild kameleoner er vanskeligere å ta vare på og kan ha parasitter eller sykdommer.
 • For mye vann kan føre til problemer for din kameleon.
 • Unngå å bruke skruen i lys. Hvis du ikke bruker hele spekteret lys din kameleon kan få Metabolic Bone Disease.
 • Ville insekter kan ha plantevernmidler.
 • Ikke tving kameleon ut av buret eller noe annet. Det kan sinne det.
 • Større bevingede insekter er vanskeligere å fordøye for en kameleon.

Ting du trenger

 • En Chameleon
 • En Reptarium
 • tilførsel av vann og mat
 • ansvar
 • falske planter og ekte planter