Wkino

Hvordan bygge et habitat for leopard gekkoer

Leopard gekkoer er gøy å ha som kjæledyr, og veldig søt. Hvis du tenker å kjøpe en leopard gekko, eller du bare har en, vil du ønsker å sørge for at det nye hjem er satt opp riktig.

Trinn

Hvordan bygge et habitat for leopard gekkoer. Du må tenke på hvor gekkoen vil leve.
Hvordan bygge et habitat for leopard gekkoer. Du må tenke på hvor gekkoen vil leve.
 1. 1
  Du må tenke på hvor gekkoen vil leve. En 10-liters tank er nok for en voksen gekko, men hvis du får mer enn én, er en 20 eller 30-gallon tank best.
 2. 2
  Substrat er noe satt på bunnen av tanken.
  • Det beste alternativet er papirhåndklær, med mindre du holder tanken ut for show. Det er lett å rengjøre. Papir er også et godt alternativ.
  • Hvis du ønsker din tank å se fint ut, ville en innendørs eller utendørs reptil teppe være egnet. Likevel, hvis noen biter av teppet som stikker opp, er det en sjanse en Gekkoer tå kan sette seg fast og trakk av ved den.
  • Det er en dårlig idé å bruke sand, spesielt for baby leopard gekkoer. Hvis de spiser det enten ved et uhell eller ikke, kan det føre til alvorlige helseproblemer som forstoppelse.
 3. 3
  Leopard gekkoer trenger varme for å fordøye maten.
  • Det beste valget ville være en under tank varmeapparatet. På denne måten når gekkoen er ferdig å spise de kan legge på ovnen og få magen varme. På en under tank varmeapparatet, er det en klebrig side. Du holder den siden under tanken, og koble den til en stikkontakt. Etter et par timer vil det nå full varme. Hvis du velger en ovn, sørg for at det er bare på størrelse med halvparten av tanken, slik at gekkoen kan plukke den varm eller kald side for å være på.
  • En annen varme alternativet er en indirekte lys. Dette vil gi lys og varme, selv om gekkoer er nattdyr, slik at de kan være plaget med sterkt lys. Hvis du bruker en lys, holde den på i løpet av dagen og bruke en rød varme lys om natten, siden gekkoer ikke kan se denne fargen, og vil ikke bli plaget.
 4. 4
  Det er lurt å holde termometre i tanken slik at du kan holde et tett øye med temperaturene. Enden med varmelampe eller pad bør være rundt 75-85 grader, og motsatt side bør være rundt 65-75 grader.
 5. 5
  Som for møbler, bør det være et gjemmested på den varme siden av tanken og en på kjøligere side og en mellom:
  • De fuktige skjul bør være mellom varmt og kaldt. Det er der Gekkoer går for å ha et fuktig klima, slik at de enkelt kan felle huden. For å gjøre en skjult, bruker en liten bolle eller margarin container snudd opp ned, med et hull skåret ut for enkel tilgang. Innsiden av denne hide trenger du enten våte papirhåndklær eller fuktig torvmose, eller noe annet som vil holde vann / fuktighet. Hvis du bruker papirhåndklær, spray dem med en vannflaske hver dag og for den varme gjemte sørge for at det er i toppen av varmen matten.
  • Den kalde siden bør være en tørr skjule. Ting å bruke for denne diskrete er noen gjemmesteder store nok for din gekko du finner på dyrebutikk-lignende hul logger.
 6. 6
  Du gekko trenger en vannskål og matskål, og muligens en kalsium parabolen. Vannet retten skal være i midten av tanken, eller ved siden av en av hudene. Det må være tynt nok slik at gekkoen kan drikke uten å måtte gå inn på det, men stort nok til å holde nok vann for en dag. Sørg for å erstatte med friskt, rent vann hver dag. Noen gekkoer trenger ekstra kalsium i kostholdet, så holder en vannflaske cap full av kalsium pulver ved siden av vannskålen. De vil slikke den opp når de finner den.
 7. 7
  Det er mange andre gode artikler om gekkoer på dette nettstedet, så sjekk dem ut hvis du trenger informasjon om å ta vare på dem!

Tips

 • Vær svært forsiktig hvis du får en varm stein, som det kan brenne gekko.
 • Ikke holde to mannlige gekkoer i samme tank-de vil kjempe og man kunne bli skadet eller muligens dø.
 • Hvis du bare får en leopard gekko, bo med en 10 eller 20-gallon tank. Mer enn det kan gjøre gekko stresset.
 • Bruk aldri Calci-sand som substrat din! Det er uten tvil den verste, og ingen vil noensinne anbefale den. Papirhåndklær orslate er rock regler de beste alternativene når de vurderer sikkerheten.

Ting du trenger

 • En tank
 • En varmelampe og en rød pære eller en varme matte
 • 3 gjemmesteder
 • en vannskål
 • Substrat (papirhåndklær, papir, etc.)