Wkino

Hvordan ta ut skilsmisse i texas uten advokat

Texas loven krever ikke skilles partiene å ansette en advokat, og mens det kan være lurt å rådføre seg med en før skilles, er du fri til fil for og fullføre en skilsmisse uten en. Å skille seg i Texas uten en advokat, bare følg trinnene nedenfor.

Trinn

Hvordan ta ut skilsmisse i texas uten advokat. Finn ut om du er kvalifisert til fil for skilsmisse i Texas.
Hvordan ta ut skilsmisse i texas uten advokat. Finn ut om du er kvalifisert til fil for skilsmisse i Texas.
 1. 1
  Finn ut om du er kvalifisert til fil for skilsmisse i Texas. Under Texas lov, må en av de skilles partene har bodd i delstaten Texas for de foregående seks månedene, før en av partene kan ta ut skilsmisse i Texas.
 2. 2
  Bestem hvor du skal sende skilsmissen. I Texas, statlige District Courts har jurisdiksjon over skilsmisser. Tingrettene som håndterer skilsmisser kalles Family District Courts. Andre tingrett kan høre familie lov saker, men er ikke betegnes Family District Courts. For å bestemme hvor du skal sende inn din skilsmisse, velger domstolen nærmest deg, oppført som en familie tingrett, eller en domstol som gir preferanse til familie lov saker er oppført på side 7 og 8 i Gjenstand jurisdiksjon pamflett utgitt av staten Texas.
 3. 3
  Få de riktige former. Skjemaene du bør velge, avhenger av om du og ektefellen din har barn sammen, og hvis du er enig i alle saker. Følgende informasjon bør hjelpe deg med å finne de skjemaene som er spesifikke for din situasjon.
  • Alle filers. En sak informasjonsark må følge alle sivile registreringer i delstaten Texas. En utfyllbart saksopplysninger ark i pdf-format ligger på Texas-domstolens hjemmeside. Instruksjoner for informasjonsarket tilbys også.
  • Ubestridt skilsmisse uten mindreårige barn. Hvis du og din ektefelle enige om eiendom og gjeld divisjon, ikke har noen mindreårige barn sammen, og kona ikke er gravid, kan du bruke skjemaene som tilbys av TexasLawHelp.org. tilbys også.
  • Ubestridt skilsmisse med mindreårige barn. Hvis du og din ektefelle enige om eiendom og gjeld divisjon, barnefordeling, samvær, og støtte, kan du bruke disse skjemaene som tilbys av TexasLawHelp.org for skilsmisser med barn,. Instruksjoner gis sammen med skjemaene.
  • Omstridt skilsmisse med eller uten små barn. Du kan bruke de samme skjemaene som ligger i Texas Advokatforeningens Pro se skilsmisse håndbok, som begynner på side 40.
 4. 4
  Fylle ut skjemaene. Skjemaer skal være ferdig ved å skrive eller skrive pent i blått eller sort blekk. Noen retningslinjer for utfylling av blankettene omfatter:
  • Gi fullstendige opplysninger. Pass på å svare på hvert spørsmål helt og fylle ut alle blanke som gjelder for din situasjon.
  • Du kan forlate årsaken eller forårsake nummer blank, vil retten Clerk fylle ut dette når du filen dokumentene til retten.
  • Beregn Child Support riktig. For å finne ut hva barnet støtte bør være, bruker barnet støtte kalkulator levert av Travis County Court.
  • Få hjelp hvis du trenger det. Hvis du er usikker på hva slags informasjon som blir forespurt, spør kontorist av domstolen for å få hjelp. Hvis du trenger mer hjelp, som kontorist ikke kan gi, kan du be en venn eller familiemedlem for å få hjelp, eller vurdere å ansette en advokatassistent, juridisk dokument preparer eller advokat til å hjelpe deg med å fullføre skjemaene.
 5. 5
  Arkivere skilsmisse former. Ring Clerk kontor på riktig domstol og spør hvor mange kopier av hvert skjema du trenger og hva søknadsavgiften vil bli. Gjøre de nødvendige antall eksemplarer og ta til Clerk kontor sammen med innlevering avgift, som bør være i kontanter, som domstolene ikke aksepterer personlige sjekker eller debetkort.
 6. 6
  Gi din ektefelle med innkalling til skilsmisse filing. Innkalling til innlevering kan oppnås ved hjelp av en av følgende metoder for tjenesten:
  • Fraskrivelse av sitat. Hvis din ektefelle signerer en frafallelse av Citation, er du ikke pålagt å gi ham eller henne med en kopi av skilsmisse, eller andre registreringer, og han eller hun vil ikke bli pålagt å delta på noen høringer. Dette er vanligvis bare brukes når skilles partiene er helt enige i alle saker, og vil ikke be om noen høringer.
  • Besvare. Hvis din ektefelle ønsker å motta kopier av dine registreringer, men ønsker ikke å delta i noen høringer, kan han eller hun sende et svar til skilsmisse i stedet for en frafallelse av sitat. Dette er vanligvis bare brukes når partene er helt enige i alle saker, og vil ikke be om en høring.
  • Tjeneste i person eller per post. Hvis din ektefelle ikke godtar skilsmisse eller du er ikke enige i alle saker, kan du ønsker å tjene ham eller henne i person, ved å ansette en prosess server, eller ved rekommandert post.
  • Tjenesten av publikasjonen. Hvis du ikke er i stand til å finne din ektefelle, kan du ønsker å tjene ham eller henne ved publisering. Dette betyr publisering varsel om skilsmisse innlevering i en avis av generell sirkulasjon i den siste byen eller tettstedet der han eller hun ble kjent for å ligge. For å betjene en fest ved publisering i Texas, må du skaffe tillatelse fra retten. For å gjøre dette, må du sende inn en erklæring til retten om at du ikke klarer å finne din ektefelle, etter at et ærlig forsøk på å gjøre det.
 7. 7
  Forbered deg på hørselen. Hvis du og din ektefelle er ikke enige i alle saker, vil du ha en høring hvor du må overbevise retten at problemene skal løses i din favør, eller slik du vil ha dem til å bli avgjort. Noen ting du bør gjøre for å forberede for hørselen:
  • Konsultere Texas Family Code. Les eller skumme gjennom den offisielle texas familien kode, slik at du har en anelse om hva faktorer domstolen vil vurdere og hva slags bevis du må presentere.
  • Gjør deg kjent med Texas Rules of Evidence. For å kunne presentere bevis i retten, må det oppfylle visse standarder og leveres på en bestemt måte. Les gjennom reglene for bevis, slik at du har en forståelse av hva som er tillatt og vil være i stand til å få bevis innrømmet. Du kan finne Texas reglene for bevis på Texas Courts 'nettsted.
  • Delta på noen skilsmisse høringer. Ring domstolen å finne ut når andre skilsmisseforhandlingene at du kan sitte på vil skje. Se to eller tre høringer, slik at du kan bli kjent med fremgangsmåten og reglene for domstolen.
  • Samle inn og forberede bevis. Snakk med vitnesbyrd og sørge for at de vet hva du vil spørre dem i retten, når de trenger å være der, og hvordan de bør kle seg. Gjør nok kopier av alle dokumenter du hensikt å bruke som bevis, slik at din ektefelle eller hans eller hennes advokat og retten kan hver ha en.
 8. 8
  Delta på hørselen din. Om skilsmisse er omstridt eller ubestridt, må innlevering partiet vises på en høring.
  • Hvis du og din ektefelle er enige i alle saker, kan du komme uten din ektefelle på en ubestridt docket høring, som vil ta ca 10 minutter. Du bør ta med alle dine Court registreringer til høringen. Du kan også ønske å lese side 5 av Texas Høyesteretts Skilsmisse Kit, med tittelen " Er du klar for retten ".
  • Hvis du og din ektefelle er ikke enige i alle saker, vil du både må vises og presentere bevis på en høring som kan vare alt fra noen minutter til et par dager.
 9. 9
  Filen din endelige skilsmisse resolusjon og informasjon om drakten påvirker familien skjemaet. Retten vil ikke forberede skilsmisse resolusjon for deg. Det er opp til deg å forberede dette dokumentet, i henhold til pålegg fra domstolen, og sende det for dommer å signere. Dommeren vil ikke signere resolusjon før det har vært 61 dager fra datoen for innlevering av begjæringen om skilsmisse. Du må også få en informasjon om Suit påvirker familien eller BVS skjema fra Clerk og sende det sammen med din Final resolusjon.

Tips

 • Før filing for skilsmisse uten en advokat, kan det være lurt å lese Texas Advokatforeningens Pro se skilsmisse håndbok. Håndboken gir detaljert informasjon om skilsmisse i Texas og som representerer deg i retten.
 • Alltid stå og ta opp dommer som "Your Honor" eller "Judge" når du snakker til ham eller henne.