Wkino

Hvordan steke et egg

Flipping dine stekte egg for å unngå følelsesmessige traumer som en brent bunn og rå eggeplomme kan skape? Frykt ikke mer. Det er ikke noe så fantastisk som en perfekt stekt egg - og med litt trening, vil du være misunnelse av frokost klubben!

Trinn

Hvordan steke et egg. Sett en panne på en enda brenner og begynne med en brenner temperatur like under middels varme.
Hvordan steke et egg. Sett en panne på en enda brenner og begynne med en brenner temperatur like under middels varme.
 1. 1
  Sett en panne på en enda brenner og begynne med en brenner temperatur like under middels varme. Bruk en panne med nok plass til å tillate noen kjører mellom egg. Unngå steking mer enn tre egg samtidig. Pass på temperaturen som du koker. Vær på den sikre siden - skru ned varmen litt er bedre enn for mye varme. En brent egg er ikke tiltalende.
 2. 2
  Innen et par minutter for å snu brenneren på, spray olivenolje (se tips avsnitt om dette) eller sted 1 til 2 spiseskjeer smeltet smør i bunnen av kjelen. Overvåke brenner temperatur for å unngå bruning olje eller smør.
 3. 3
  Tillat kjelen til varme, men ikke så mye for å forårsake at oljen eller smør å brenne. En lavere temperatur er bedre, et for høyt, og vil brenne oljen og egg raskt.
 4. 4
  Bryt den første egget i en liten skål eller bolle og deretter senke fatet inn i varm panne og forsiktig helle egg i pannen. Du skal høre en svak sizzle, men det bør ikke være popping eller voldelig sprut oppstår.
 5. 5
  Fortsette å bryte opp til tre eggene, ett om gangen, i formen og overføre dem til pannen. Gjør dette raskt slik at eggene blir ferdig omtrent på samme tid.
 6. 6
  Etter ett eller to minutters koking, ta av dekselet for pannen og kjøre mellom ett og to spiseskjeer vann fra springen i undersiden. Hell dette vannet i kjelen, men ikke direkte på eggene. Så legg lokk på stekepannen og stek eggene for 6:56 minutter, avhengig av varmen. Vannet vil skape en hette over eggeplommene. (Du kan også smelte smør og skje den over eggeplommene og deretter sette den pan lokket på å skape tilnærmet samme effekt, men med en mye høyere kalori teller.)
 7. 7
  Observer hardheten på eggeplomme ved å løfte kjelen lokket fra tid til annen. Når ønsket "sluttresultatet" er nær, ta kjelen lokk så resten av vannet kan fordampe. Målet er å ha en godt kokt egg uten sprø kanter - det kan ta litt praksis, men når du har funnet den rette brenner innstilling, huske hva det er. Vannet bidrar til å gi en fuktig matlagingsomgivelser slik at oljen ikke får lov til å brenne direkte egget.
 8. 8
  Bruk slikkepott (og dette er den første og eneste gangen du bør ha for å bruke slikkepott), og forsiktig løfte eggene ut på en plate.
 9. 9
  Ferdige.

Tips

 • Arbeide mot riktig brenner temperatur slik at du unngår sprø, brune kanter. Og husk hva brenneren innstillingen bør være for fremtiden steking. Brune kanter er ikke tegnet av den perfekte egg.
 • Ikke bekymre deg så mye med den type pan. Rustfritt stål med kobber bunner synes å fungere godt, men du kan enkelt bruke støpejern (bedre med bacon fett) eller non-stick panner. Bare husk at en plast spatel bør alltid brukes med non-stick panner, rustfritt stål spatler bør brukes med rustfritt stål eller støpejern kokekar.
 • Hvis du får noen skall i din bolle, bruk en skje til å øse det ut.
 • Bruk en liten bolle, trenger å sikre at du ikke har en blodig egg (som sjelden skjer i disse dager hvis eggene er kommersielt kjøpt) og bryte i ett egg om gangen, overføre det individuelt i pannen. Du ønsker ikke alle eggehvitene å kombinere i en pan-wide masse, bør de som skilles som mulig.
 • Ikke sesong dine stekte egg til de er nesten ferdig matlaging. Eller enda bedre, vent til de er ut av pannen. Fersk bakken pepper, god kvalitet chilipulver, og finhakket dill blader (ikke de dills frø) er alle gode krydder, men bør brukes med måte.
 • Ferske egg gjør de beste stekte egg. (For ferske egg er ikke nødvendigvis det beste for koking, da de kan være vanskelige å skrelle.)
 • Selv om du kan bruke en rekke av fett til steking, spray olivenoljer (ligner Pam) fungerer best. Liberalt spray olivenolje i pannen - men skulle oljen slår kjapt brun, vil du vet at brenneren er for høy. Skulle du brenne olje, ta kjelen fra brenneren og bruke en wadded papirhåndkle for å fjerne brent olje. Tillat pan avkjøles litt, senk varmen denne gang, og starte på nytt. (Husk: olivenolje har et lavere punkt enn brennende vegetabilske oljer.) Smør kan også brukes, men det bør være smeltet på forhånd og deretter plassert i det varme kokekaret.

Advarsler

 • En stekepanne som ikke nivået vil føre til problemer. Den pan vil ikke oljes jevnt og eggene vil gli til den lave siden.

Ting du trenger

 • En solid stekepanne, helst i rustfritt stål med kobber bunn eller en teflonpanne. Dette bør ha et lokk, selv om en plate kan brukes så lenge du er forsiktig med å fjerne den fra varm panne.
 • Et rustfritt stål (for rustfritt stål eller støpejern kokekar) eller plast spatel (for non-stick panner).
 • Ferske egg, enten romtemperatur eller i kjøleskap.
 • Spray-type olivenolje, smør eller vegetabilsk matolje.
 • Liten tallerken eller bolle å knekke eggene inn.