Wkino

Hvordan lage en bakt eple


En bakt eple er en enkel, deilig og tid gammel oppskrift som er kokt i mange århundrer eller som New York Times en gang sa, "dateres så langt tilbake som brann og epler". Denne oppskriften er for den tradisjonelle versjonen av en bakt eple, som har en tendens til å alltid inkludere rosiner og krydder, sammen med noen form for tradisjonell søtningsmiddel som sukker eller sirup. Du kan bake eple (e) i en ovn eller kokk med mikrobølgeovn. Begge metodene er gitt her.

Ingredienser

 • Ett eple per person
 • Håndfull rosiner per eple (avhengig av størrelsen på hvert eple)
 • Kanel
 • 1/4 til 1/2 ss smør eller erstatning (margarin eller macadamia olje er gode alternativer)
 • Klype brunt sukker eller små dråper med sirup eller fordampet stokk juice
 • Valgfritt: Peach stykker, muskatnøtt / septer, allehånde, ingefær, eller sitronsaft.

Trinn

Hvordan lage en bakt eple. Skjær huden rundt toppen av "kjerne hull".
Hvordan lage en bakt eple. Skjær huden rundt toppen av "kjerne hull".
 1. 1
  Kjernen hvert eple. Mellomstore epler er vanligvis best, siden du ikke vil ha en liten godbit, men for stort et eple vil ta lang tid å lage mat. Bruk en melon baller til kjernen eplet. La blomsten enden på som en bunn. Scorer huden, slik at huden lettere å spise.
 2. 2
  Skjær huden rundt toppen av "kjerne hull". Kjernen hullet er uthult plass der kjernen lørdag. Kutt i huden omtrent en tomme / 2,5 cm rundt kjernen hullet. Plasser hvert eple inn i et passende ildfast form (mikrobølgeovn eller ildfast avhengig av metoden du vil velge).
 3. 3
  Fyll kjernen hullet med krydder og frukt. Dette er tradisjonelt kanel og rosiner, selv om du kan gjøre variasjoner - se "Tips" for forslag. Mengden av rosiner du bruker avhenger av størrelsen på kjernen. Hvis du bruker andre frukt, vil du åpenbart ønsker å redusere mengden av rosiner brukt. Legg en klype kanel etter smak, og et snev av frisk muskat.
 4. 4
  Plasser en klapp av smør eller alternativt på toppen av kjernen hullet. Ikke bruk mye, bare nok til å dekke hullet - en fjerdedel til en halv spiseskje er nok.
 5. 5
  Legg et par sprinkles av sukker eller dråper av sirup til toppen av rosiner. Hvis du ikke ønsker å legge noen søtningsmiddel, hopper du over dette trinnet. Kontroller at du har valgt en søtere rekke epler hvis du ikke ønsker å bruke en søtningsmiddel.
 6. 6
  Drop en spiseskje vann i bollen. Dette vil legge til fuktighet som trengs for å holde den fuktig eple som den bakes, slik at det ikke kommer ut tørt. Dette vil også gi en liten eplejuice på bunnen av bollen, som legger en masse av smaken.
 7. 7
  Bak eplene.
  • Ovn - Sett ovnen til moderat: 350 º F / 180 º C / gass mark fire. Bake epler i 1 time, eller til de føles ømt når gjennomboret med en gaffel. Det er viktig å sjekke regelmessig og legge til mer vann for å hindre eplene tørker ut som de bake. Alternativt, hvis du ikke har tid eller tålmodighet til å fortsette å se, sted aluminiumsfolie over en gryte i 30 minutter og fjern deretter for de siste 30 minuttene. Noen hevder at aluminium ødelegger smaken av eplene selv, slik at du kan ønske å vurdere dette. Hold folie blanke siden ned hvis du bruker denne metoden.
  • Mikrobølgeovn - Selv om noen mennesker rynke på bruk av en mikrobølgeovn, er det ikke bare for frosne middager, det er heller et tegn på latskap. Du virkelig ikke kan forutsi hvor lang tid det vil ta i mikrobølgeovnen, det avhenger av hvor hardt eple er. Eplet avgjør selv! De fleste eplene ta minst 10 minutter. Etter det kokker i fem minutter, mikrobølgeovn det i intervaller på 30 sekunder, sjekke hver gang mikrobølgeovn stopper. Når eplet er myk og huden er mykere, er det gjort!
 8. 8
  Ta ut eplet og la den avkjøle seg i noen minutter. Ikke prøv å spise den med en gang, fordi det vil være ekstremt varme. Noen mennesker liker krem ​​eller pisket krem ​​(eller til og med iskrem) på toppen. Pass på å skjære opp eplet, eller vil du ende opp med hele eple i munnen etter å ha tatt en bit!
 9. 9
  Ferdige.

Tips

 • Valgfrie ideer: skjære opp en frisk fersken og legg små biter i kjernen med rosiner. Skjær fersken i åttedeler, så ta to åttedeler og skjær dem i ca 5 stykker hver. Resten kan brukes til en annen oppskrift eller bare spist. Tilsett litt muskat (bare en shake) for ekstra spiciness. Hvis du vil, også legge allehånde og kanskje til og med ingefær. Pekannøtter også gjøre god fylling.
 • Dryss frukt og krydder rundt eplet hvis kjernen hullet er fylt opp. Dette kan gjøres mot slutten av steketiden, eller selv etter hvis du ønsker en "friskere" smak.
 • Noen selskaper selger et eple corer. Dette er en kjekk liten enhet i stand til kjernen epler. Hvis du har en, kan du bruke den. En melon baller øser det ut pent. Bruk en kniv til å skrape ut innsiden av der kjernen pleide å være, som du ikke vil at biter av kjernen i eplet ditt!
 • Hvis du ikke liker apple hud, skrelle eple når du kjernen det. Vær klar over, som vanligvis etter at Apple har blitt bakt, kan huden bli skrelles av lett hvis du ikke ønsker det.
 • Bruk marshmallows, brunt sukker og kanel i sentrum. Det gjør en karamell marengs.

Advarsler

 • Ikke kutt eple i skiver før baking. Eplene vil få moste og ikke smake så godt.
 • Når du legger muskat og fersken til apple din, la rosiner og kanel i også. De fersken og muskat vil smake rart uten rosiner og kanel.
 • Vær forsiktig! Når eplet komme ut av mikrobølgeovn eller ovn, vil det være veldig varmt. Ikke la barn ta den ut.

Ting du trenger

 • Kniv eller eple corer
 • En mikrobølgeovn-safe eller ovn-safe dish
 • Plast eller Saran vikle (microwavable)
 • Aluminum (ovn, valgfritt)
 • En mikrobølgeovn eller ovn
 • Teskje for å hjelpe skje ingrediensene i eple