Wkino

Hvordan pusse hundens tenner

Her er noen tips om omsorg for hundens tenner, samt grunner for det. Rene tenner kan øke helse, lykke og lang levetid på din firbente venn. Hundens menneskelige familie vil også høste fordeler, inkludert en renere, friskere-smelling doggy munnen!

Trinn

Hvordan pusse hundens tenner. Gi hunden sin egen tannbørste.
Hvordan pusse hundens tenner. Gi hunden sin egen tannbørste.
 1. 1
  Gi hunden sin egen tannbørste. Aldri dele din tannbørste med hunden din. Selv om det kan høres morsomt, alltid starte med en ny, ren tannbørste. Ikke bruk en av dine cast-offs.
 2. 2
  Få valpen til å bli vant til hendene i munnen. Prøv dette sakte, spesielt hvis (e) han er aggressiv!
 3. 3
  Vis tannbørsten til hunden din. De fleste hunder trenger å inspisere tannbørste før slik at du kan putte den i munnen deres. Samtidig viser det til hunden din, fortell ham / henne hva det er for. Mens ordene ikke kan være meningsfylt, er du la kjæledyret ditt vet at du er i ferd med å bruke dette nye objektet på dem, og det er bra.
 4. 4
  Børst forsiktig en hjørnetann tann uten tannkrem. La hunden bli vant til følelsen først. Den canine tannen, den lengste tann på hver side av de fire fortennene, er den enkleste tannen å nå. Løft forsiktig leppe og sett tannbørsten. Neste forsiktig børste at en tann for å måle hvor godt hunden vil ta til dette børsting prosedyren. Når du har børstet et par tenner, legge til tannkrem.
  • Ikke bruk menneskelig tannkrem, og dette vil gjøre hunden syk. Bruk tannkrem for hunder, mange kommer i attraktive smaker, som biff eller kylling. Prøv noen biff smaksatt hund tannkrem på en finger. Hvis disse hendene har noe som smaker og lukter godt, er det mye enklere.
 5. 5
  Gni hundens tannkjøtt på begge sider og i front.
 6. 6
  La ham slikke noen av fingeren. Selv eldre hunder kan lære på denne måten.
 7. 7
  Sette ham opp på noe som kjøkkenbenken, vaskemaskin eller stol, hvis han sterkt gjenstander han vil være mer tilbakeholdne med å flytte. Et håndkle på disken eller vaskemaskin vil gjøre ham mer sikker.
 8. 8
  Få riktig størrelse børste for hunden din.
 9. 9
  Forsiktig børste tannkjøttet rundt alle tennene. Oppmuntre og snakke forsiktig til ham eller henne. Gjøre litt om gangen. Han vil fortsette å nyte smaken av flavored tannkrem.
 10. 10
  Gjør dette minst en gang per uke gjennom hele hundens liv.
 11. 11
  Ta med hunden til veterinær hvis alt annet svikter. Hvis hunden din rett og slett ikke vil akseptere deg rense tennene, ta ham til veterinær og få det gjort for deg.

Tips

 • Under grooming sjekker er en god tid å pusse tennene også. Fôring harde "cookies" eller "godbiter" vil også bidra til å holde hunder tenner og tannkjøtt sunt.
 • Hvis du har en liten hund (si, under 20 pounds), kan det være lurt å bruke en finger pensel i stedet for å ha en stor tannbørste dyttet i munnen!
 • Hvis du opplever utfordringer med hunden motstand og vrir hendene ut, kan du også prøve stående eller sittende over ham (avhengig av størrelse) med hunden mellom bena. Du skal jobbe liksom opp ned og bakover, men det faktisk blir børsten til steder du ikke kan få til når du arbeider ansikt til ansikt.
 • Det er også tartar kontroll produkter som kan legges til hundens drikkevann. Dette stopper overdreven buildup på tennene som kan føre til forråtnelse og tannkjøttsykdom.
 • Husk at små hunder beholde matrester mellom tennene mye mer enn store hunder. Riktig tannpleie er desto viktigere for dem.
 • Rengjøring en hunder tenner trenger ikke å være en så stor prøvelse hvis startet tidlig og gjort på en hyppig basis.
 • I tillegg, etter at tennene er børstet, spray klorhexidin munnspray som på begge sider i ryggen og på fortennene. Bakterier samle og dette holder det i sjakk.

Advarsler

 • Hvis en hunds tennene ikke blir tatt vare på, et antall forgreninger oppstå som et resultat av infeksjonene sprer seg på ulike måter i hele hundens kropp. En er hjertesykdom som resulterer i hjertesvikt. Tenk på det... hvis hunden blir stadig svelge bakterier fra infeksjoner i munnen sin, eller bakterier sprer seg via blodet, kan det være noe annet enn skadelig for hundens generelle helse. God munn omsorg betyr en lengre, lykkeligere liv for din beste venn.
 • Også, hvis hunden liker å slikke mennesker, passerer at disse bakteriene til oss.
 • Til slutt, forestille seg hvilke smerter hunden føler hvis han har tannkjøttsykdom, infeksjoner, løse tenner, osv. Selv benet kan bli involvert akkurat som hos mennesker. Bare spise kan bli en ubehagelig opplevelse.
 • Hvis du ser at hunden din trenger ytterligere tiltak for å hjelpe med tennene, bør du kontakte veterinær. En god tannpuss av veterinæren kan få deg tilbake på sporet i å ta vare på hundene dine tenner. Det er egentlig viktigere enn det virker.