Wkino

Hvordan å bade en valp for første gang

Det er helt naturlig og forventet for valper å bli skitten veldig lett, men det er ekkelt når de ser og lukter forferdelig. Når du endelig bestemmer det på tide å gi valpen et bad, kan mange spørsmål og bekymringer kommer til hjernen din - du definitivt ikke ønsker å gjøre gale ting og skade valpen! Heldigvis for deg, vil denne artikkelen lærer du alle de grunnleggende trinnene for å bade en valp for første gang - i tillegg, er det lite tips og triks for å gjøre bad tid en hyggelig stund for både deg og valpen!

Trinn

Hvordan å bade en valp for første gang. Forbered din valp ved å spille med den i badekaret eller vasken uten vann et par ganger, noe som gir godbiter og generelt gjør det til et morsomt sted å være.
Hvordan å bade en valp for første gang. Forbered din valp ved å spille med den i badekaret eller vasken uten vann et par ganger, noe som gir godbiter og generelt gjør det til et morsomt sted å være.

Forberedelse

 1. 1
  Forbered din valp ved å spille med den i badekaret eller vasken uten vann et par ganger, noe som gir godbiter og generelt gjør det til et morsomt sted å være. La dem snuse alt - de vil ikke være komfortabel før de har gjort det!
 2. 2
  Leke med dem med litt vann i badekaret. Få dem brukes til sprut, lyden av vann løping, bollen eller kannen, følelsen av vann, og støy av dusjhodet eller kranen.
 3. 3
  Kjøp hund sjampo fra en dyrebutikk. La hunden bli vant til lukten, selv om de vil nok alltid hater det!
  • Menneskelig shampoo er ikke akseptabelt eller ønskelig for bading valper eller hunder fordi pH (syre / alkaliske balanse) av hund hud er forskjellig fra menneskets pH-nivå.
 4. 4
  Hvis valpen er svært liten, bade den i kjøkkenvasken. Det vil være mer behagelig for deg og det også.
 5. 5
  Plasser en ren våt vaske klut i bunnen av vasken / bad slik at valpen ikke vil gli.
 6. 6
  Med mindre du vil at valpen til å tenke på bad tid som en ubehagelig, støyende tid, bade valpen uten barn i huset. De vil fnise og hvin og dette vil understreke ut valpen! Ikke la noen erte valpen om bad eller det vil lære at bading er noe å være redd for!
 7. 7
  Skikkelig slappe av! Sett på noe beroligende, rolig musikk for å berolige deg. Dette er for deg - ikke hunden. Hvis du er stresset, vil valpen plukke opp på stress! Til valpen, er du leder pack - hvis du er rolig valpen vil være rolig (ere). For å gjøre det enklere for dere begge, gjøre hva det tar å trappe ned og være avslappet.
 8. 8
  Kle deg i behagelige klær som må vaskes. Forventer at de skal bli våte og muligens skitne, som det kan være våte kos og hyppige rister fra valp involvert. Badet ditt kan også bli våt, så vær forberedt på det.
 9. 9
  Tenk fremover og prøve å unngå eventuelle forstyrrelser som kan oppstå mens du bader valpen. Hvis disse distraksjoner vise seg å være uunngåelig, ignorere dem. Slike forstyrrelser kan være telefonen, dør eller ovn - du bør aldri forlate et lite vesen eller noen form for dyr i vannet uten tilsyn!
 10. 10
  Sørge for at huset, og badet spesielt, er varm.
 11. 11
  Hunder føler varmen sterkere enn mennesker gjør, så kjøre badevannet rundt 100 grader Fahrenheit.
 12. 12
  Teste vannet slik du ville gjort med en baby bath, bruke håndleddet eller albuen. Hvis det føles varmt nok for badet, det er for varmt for valpen! Vannet bør være omtrent halvparten av hundens høyde, som du ikke vil at den skal drukne.
 13. 13
  Når du har fylt badekaret eller hva du planlegger å vaske valpen i, hente en plast bolle eller mugge. Også ta noen godbiter sammen, men holde dem ute av splash-sonen - du trenger dem til å roe valpen ned!
 14. 14
  Pass på at valpen har gått på toalettet nylig - Hvis ikke, kan alt som vann bli for mye spenning for det!
 15. 15
  Når du er klar, tømme tankene igjen og ringe valp. Valper synes å ha en medfødt evne til å oppfatte når de får et bad (de plukker opp nøklene fra deg), slik at de kan løpe og gjemme seg. Tålmodig og langsomt forfølge dem om nødvendig. Dette er lett hvis du har lei dem ut med en tur først! Hvis du kan trekke av lat likegyldighet, vil du ha mer suksess.
 16. 16
  En på badet, lukke døren slik at valpen vil være ute av stand til å flykte. Før bad tid, har noen kos med valpen, slik at det er avslappet.

Bath tid

 1. 1
  Forsiktig senk valp i vannet, holde hodet over vannet, men får kroppen våt hele over. Snakk beroligende, gir det godbiter og ros.
 2. 2
  Hell litt sjampo i en skålformet hånd og jobbe det inn med fingrene. En liten shampoo går langt - du ønsker ikke å bli skylle den ut av valpens pels for alltid! Det er lettere å legge til mer enn å ta den av.
 3. 3
  Ikke glem å vaske halen!
 4. 4
  Hold en beroligende hånd på toppen av valpens tilbake når du vasker bena og magen, eller valpen kan prøve å hoppe ut av vannet! Vær forsiktig når du vasker bena, for hvis valpen vrir på feil måte, kan det ende opp med å bli skadet.
 5. 5
  Når du har kroppen hele soaped og jobbet inn i pelsen, skyll grundig i en normal klappe bevegelse. Hvis det er nødvendig, tøm ut såpevann og fyll vasken med rent vann for å skylle vekk såpen - men husk at valpen kan bli kaldt og begynne skjelving, som du ikke ønsker. Hvis du har en dusj hodet der vannet kommer på et konstant varme (ikke for varmt) og press, kan dette være nyttig for valpen kropp, men beholde valpen tett og ikke la det sprute for mye.
 6. 6
  ve ry ve>. Ikke bare vil det smake dårlig hvis valpen slikker noen ved en feil, men det kan også være skadelig for valpen!
 7. 7
  Ved hjelp av kannen eller plast bolle du hentet tidligere, forsiktig helle varmt vann over valpens hode - Fra bak skallen og unngå ansiktet. Mens du gjør dette, tipset valpens nese opp slik at vannet renner ned og over hele kroppen, fra nese og øyne.
 8. 8
  Det er vanligvis ikke nødvendig å vaske en hund hode med mindre det er synlig skitne eller vesentlig stinkende! Det er normalt og riktig for en valp å ha en lett hund lukter. Hvis du finner ut at det er nødvendig å vaske valpens hode, følg trinnene nedenfor:
  • Klem en liten mengde sjampo på hånden og forsiktig skum. Arbeid dette ørene og nakken og under haken, unngå øyne og munn.
  • Skyll hode to ganger med varmt vann fra koppen, igjen strømme fra baksiden av skallen til fronten, slik som før. Gi hodet litt lukt - det skal lukte positivt av våt hund med bare et snev av sjampo.
  • Håndkle tørke hodet og ansiktet. Dulle over valp med masse ros.
  • Grunnen til å vaske hodet er siste fordi vann på hodet resulterer i automatisk risting av hele kroppen. Siden valpen er sikret i et håndkle mens du vasker hodet, unngår du at vann sprayet hele huset når hodet blir våt.
 9. 9
  Når er ferdig å vaske valpen, ta den ut av bassenget og pakk den godt inn i et håndkle, slik at hodet utsettes.
 10. 10
  Tørk aldri valpen med en hårføner! Det er veldig lett å brenne en valp med hårføner. I stedet bruker en gammel stygg håndkle (du kanskje ønsker å gjøre dette til din egen hund håndkle) og tørr så grundig som mulig. Hvis du gjør nok av et oppstyr, vil valpen nyte bad tid fordi det blir å ha kosestund!
 11. 11
  Hold valpen inne i varme rom, ikke la det gå ut så snart den er bad tid er ferdig. Steng døren til andre rom som soverom og kjøkken, for det sannsynligvis vil løpe rundt og riste vannet av - dette er å forvente! Det er enklest å omfavne dette som en del av valp liv.

Tips

 • For mye bading vil strippe de beskyttende oljer fra valpens pels.
 • Gjør veldig sikker på at vannet ikke er for varmt, men også at det ikke er altfor kaldt.
 • Ikke bli overrasket hvis du ser flass på valpens pels mens du tørke og børst det. Flass er en normal reaksjon på en stressende situasjon, og betyr ingenting, så ikke få panikk!
 • Vær veldig forsiktig med valpen, siden det er første gang.
 • Ikke bade valpen med mindre han er skitten eller svært stinkende.

Advarsler

 • Aldri være grov eller skade valpen på noen måte. Siden det er valpens første bad, er den naturlige reaksjonen på det å bli overrasket og redd.
 • Ikke raskt dumpe valp i vannet. La den utforske det litt før forsiktig sette den ned i vannet.
 • Ikke la valpen alene i vannet uten tilsyn, da dette kan resultere i en rot eller valpen drukning.

Ting du trenger

 • En valp
 • En vask eller noe som ikke er for stor for valpen
 • Treats
 • Dog sjampo
 • En bolle eller noe annet du kan fylle med vann
 • Gamle rene håndklær