Wkino

Hvordan man skal håndtere påtrengende, trengende mor i lover

Forsøker din mor-i-lov å kjøre hjem som det er hennes? Stiller ikke spørsmålstegn hun din hver beslutning og mener hun vet alt og du vet ingenting? Har hun lekter uanmeldt og synes det er helt normalt, og snur det døve øret? Har hun gjort livet hennes liv? Her er hvordan du skal håndtere situasjonen.

Trinn

Hvordan man skal håndtere påtrengende, trengende mor i lover. Hvis du ikke har en telefonsvarer eller talepost, få en (eller begge).
Hvordan man skal håndtere påtrengende, trengende mor i lover. Hvis du ikke har en telefonsvarer eller talepost, få en (eller begge).
 1. 1
  Sette grenser. La MIL vet at hun trenger å forhåndsbestille et besøk i tilfelle familien din er opptatt. Ikke ta beslutninger med en gang. Si "mann og jeg vil diskutere og komme tilbake til deg". Hvis hun ikke får poenget, fjerne hennes evne til å forstyrre. Har hun en nøkkel til huset ditt og bruker det uten tillatelse? Hvis så, rolig la henne vite at du trenger forhåndsvarsel på besøk og be om det tilbake. Hvis hun nekter, diskret endre låser.
 2. 2
  Hvis du ikke har en telefonsvarer eller talepost, få en (eller begge). Screen samtaler - du bør være en for å bestemme når du vil ha selskap - ikke den andre veien rundt.
 3. 3
  Vær oppmerksom på trykket dine handlinger vil ha på gubben. Du må være veldig forsiktig fordi du setter ham i en posisjon hvor han må nekte behovene til sin mor, og de har en lengre historie enn du gjør. Snakk med ham rolig om dine topp tre saker (ikke bare whinge om dem alle) og be om hans støtte i å endre situasjonen.
 4. 4
  Snakk med mannen din om hans rolle i forhold til MIL. Ideelt sett bør han være en å sette grenser for sin nye familie, som hun blir nødt til å akseptere det han sier, men du og han trenger å 100% enige om problemet, til de forventninger og tilnærming endre situasjonen. Det er mye spillerom for skyld og emosjonell manipulasjon i disse diskusjonene. Prøv å gjøre det rette ved din mann og respekterer hans forhold til sin mor, men forklare dine behov for din families personlige plass, autonomi, og din rett til å gjøre egne feil siden det er ditt liv som du lever. Du er gammel nok (og klok nok) til å planlegge og leve livet uten foreldrenes innblanding.
 5. 5
  Lag en liste over sine uakseptable atferd og komme opp med gode løsninger. Noen av atferd kan være direkte støtende, mens andre kan være hemmelig og manipulerende. Åpne ditt hjerte. Hun er ikke en demon. Hun er bare har problemer med følelsesmessig skille fra sønnen.
 6. 6
  Oppmuntre henne til å forfølge noen av de interessene hun har mistet kontakten med. Prøv å reparere forholdet ved å gå med henne på noen av disse aktivitetene. Hun ville ha gitt opp mye for å heve den mannen du elsker, og nå er hun ikke vet hvor du skal få sine behov oppfylt.
 7. 7
  Oppmuntre hennes forhold til ektemannen. Minn henne på at hun har en flott, langt forhold (med noen andre enn sin sønn!) Og spør dem hvordan de har gjort det siste.
 8. 8
  Gi dem en ny rolle. Kanskje fortelle MIL & FIL at du vil at de skal dyrke et spesielt forhold til sine barnebarn. Ønsker de å tenke dem for en søndag i måneden? Dette vil gi deg tid til å forbedre forholdet med gubben til å takle tiden som MIL driver deg gal. Pass på å gi dem med regler om mat, tidsberegning og lignende og la dem vite at hvis de ikke kan respektere dine foreldre stil besøkene blir nødt til å stoppe.
 9. 9
  Det vil bare være et spørsmål om tid før MIL og FIL vil alder og trenger å stole på deg og gubben mer for fysisk og kanskje økonomisk støtte, så får prøve å sette disse grensene og vise dem litt kjærlighet.

Man kan ikke leve stedfortredende gjennom andres liv, men mødre blir ofte bedt om å gjøre det for å oppdra barn og støtte ektemenn. Hennes forsøk på å kjøre ditt liv for deg er en videreføring av det hun har gjort de siste tiårene for hennes egen familie.

Du trenger absolutt å være forsiktig med hennes følelser eller du vil miste støtte fra mannen din og du må presentere en samlet front hvis ting skal forandre seg. Hvis ingenting fungerer, vurdere å flytte. Det kan være et ekstremt skritt, men gleden over din egen familie er viktig, og avstanden kan redusere uønsket drop-in besøk. Men det kan også bety lengre søvn over besøk.

Tips

 • Stoppe alle eventuelle angrep på din ektefelle. La det bli kjent at du ikke vil sette opp med personlige angrep eller skyld turer.
 • Tenk at MIL er trolig codependent, og alle eller de fleste av de ovennevnte kan bare være drivstoff for brann. Deal med en codependent familiemedlem
 • Prøv å være snill, men likevel fast.
 • Lag dine behov og ønsker tydelig. Sett dem i å skrive og lage flere kopier. Hun kan hevde at hun "mistet" hennes eller "glemte" hun skulle ikke gjøre noe spesielt.

Advarsler

 • Noen ganger kan ektefeller stenge ned når du prøver å fortelle dem at deres mor har krysset linjen. Dette kan være et tegn på underliggende alvorlige problemer. Hvis de likevel velger å ikke erkjenne at et problem er oppstått, kan det være på tide å tenke på å få en objektiv vurdering fra en rådgiver eller en venn.