Wkino

Hvordan få svigermor til å flytte ut av huset ditt

Enten din mor svigermor shacked opp med deg og din ektefelle å hjelpe med en ny baby eller flyttet i løpet av en bestemt overgang i livet hennes, på et tidspunkt er det tid for mor å gå videre. Selv om det kan være gunstig å ha et annet sett med hender eller en klok voksen i huset, bor sammen med moren din svigermor kan være lik vandre gjennom et minefelt, og det kan også strekke selv den mest selv-varmebehandlet persons følelse av personlig plass. Uansett hvor godmodig og søt hun er, har du alltid å trå varsomt fordi du vet aldri når en eksplosjon rettet fra ønsker sin egen måte, eller verdier som kreves eller en angrepet på plassen din kan forekomme. Du kan ha flere problemer hvis din ektefelle er helt innhold leve med mor og du er den eneste som trenger henne til å flytte ut.

Uavhengig av hvor komplisert situasjonen kan være, å finne en taktfull måte å få svigermor til å flytte ut av huset ditt kan oppnås med den rette tilnærmingen.

Trinn

Hvordan få svigermor til å flytte ut av huset ditt. Tenk på din tidslinje og bosituasjon.
Hvordan få svigermor til å flytte ut av huset ditt. Tenk på din tidslinje og bosituasjon.
 1. 1
  Tenk på din tidslinje og bosituasjon. Hvor lenge har din mor svigermor vært bosatt på huset ditt? Selv om det i noen tilfeller noen dager kan være altfor lenge, må du bestemme hva som skal anses som en rimelig tidsperiode. Visse faktorer spiller inn når du trenger din mor-i-lov til å flytte ut umiddelbart:
  • Hva er de levekår som? Hvis du bor i en 6000 kvadratmeter hjem med flere soverom eller en bestemor flat, kan du ikke være fysisk ubehagelig, noe som kan gi deg litt mer tid før du gir henne bagasjerommet. Men hvis du sover på sofaen eller i et trangt ledig rom fordi din mor-i-loven har overtatt soverommet, er situasjonen litt mer sårt og mer motiverende å få henne på veien.
  • Er det andre familiemedlemmer omstendigheter? Har hun bringe henne katt med henne, selv om du er alvorlig allergisk mot katten? Eller gjorde et annet familiemedlem haik og har tatt til å leve på huset ditt også? Enda verre hvis dette familiemedlem er bortskjemt av henne og er ikke mye likt av deg.
  • Er det en sluttdato i sikte? Å ha en forhåndsbestemt flytte ut dato er nøkkelen. Hvis du kan henge på inntil bestemt dato, kan du komme ut av situasjonen uten å måtte muligens se ut som bad guy. Men hvis ingen dato ble bestemt, kan det være tid for deg å lage en. Dette vil kreve takt og forsiktig manøvrering, men det er verdt innsatsen.
 2. 2
  Gjennomgå eksterne faktorer. I noen tilfeller moren din svigermor kan leve med deg for å hjelpe til med en ny baby eller hvor noen på huset ditt (eller din mor-in-law) er syk. I begge tilfeller kan du trenger for å utøve ekstrem tålmodighet fordi fordelen av et ekstra par hender vil oppveie alt annet. I et slikt tilfelle, er hun åpenbart bor sammen med deg for å hjelpe familien, så sparker henne ut inntil situasjonen er løst (eller barnet sover gjennom natten) kan ende opp med å sette deg på en ulempe. Også, hvis hun er den som trenger hjelp, er du nødt til å fortsette å være der for henne. Om hun er syk eller blakk, trenger familien å komme sammen under en krise, så du må kanskje bite tennene og fat gjennom.
 3. 3
  Lag en liste over grunner til at du vil ha henne til å forlate. Fordi du kan trenge å overbevise både din ektefelle og din mor-i-lov av fordelene med henne fjerning fra den nærmeste familien hjem, utarbeide en konkret liste over årsaker til at mor-i-loven bør pakke sammen og delt. Bruk faktiske, saklige grunner som en økning i strømregningen, sove på sofaen og en forstyrrelse i nødvendig tid alene med din ektefelle (som kan være skadelig for ekteskapet). Argumentativeness av familiens enhet som helhet kan også være en grunn, men dette må behandles forsiktig, som et spørsmål om å være forårsaket av mangel på plass og uten å gi skylden til noen person i særdeleshet.
  • Inkludere årsaker som ikke vil fly at hun er irriterende, ønsker du å gå rundt i huset naken og nå ikke kan eller at du ikke liker hennes parfyme.
  • Starter renoveringer er et tveegget sverd, på den ene side kan hun ikke ønsker å henge på, mens på den annen side kan hun tror renoveringer blir gjort for hennes skyld, og være tilbake så snart de er ferdig!
  • Også liste hvorfor moren din svigermor skal bo. Er det grunner hun bør bo? Selvfølgelig har enhver familie krisesituasjon enorm vekt, men er hun hjelpe deg betale noen regninger eller gi barnepass (som du måtte betale for noe annet)? Dessuten, hvis hun har opplevd en naturkatastrofe som har ødelagt henne hjem, for eksempel et jordskjelv eller ild i tørt gress, må du være mer tålmodig, da det kan være litt tid før hun kan gå tilbake til en ombygd hjem eller kreve hennes forsikring og finne et nytt sted. For å være helt rettferdig, presentere en godt avrundet argument i møte med ektefellen din, for å vise deg tar en pragmatisk tilnærming.
 4. 4
  Lag en "out" situasjon for din mor-i-lov. For å sikkerhetskopiere argument for å spørre din mor-i-lov til å flytte ut, bruke tid på å sette noen løsninger på plass som vil hjelpe henne i en overgang. For eksempel, hvis hun bor sammen med deg mens hun ser etter et nytt sted å bo (men kan ikke synes å "finne" noe egnet), gjøre henne huset jakt en prioritet for deg også. Se på nettet etter egnede eiendommer med henne, få ut det med henne og kjøre henne rundt for å møte med eiendomsmeglere for å diskutere alternativer. Hjelpe henne å finne egnede levekår innenfor budsjettet henne og å finne et sted å bo. Det er sannsynligvis en god ide å finne et sted som er i nærheten, da dette kan gjøre å flytte ut litt lettere for henne å akseptere. Viktigst, hvis du har en løsning allerede på plass, vil det vanskeligere for henne å skyve tilbake med unnskyldninger for gjenværende og hvis du er aktivt involvert i å hjelpe henne til å bygge bro over en overgang, vil hun bli imponert av din hjelpsomhet.
  • Hvis hun tok et kjæledyr med henne, sørg for å ta kjæledyret i betraktning som en del av begrunnelsen for henne å finne sin egen plass (allergier, andre kjæledyr ikke komme overens med kjæledyr, osv.) og også berolige henne at du ' ll finne et sted sammen som rommer hennes kjæledyr.
 5. 5
  Møt med din ektefelle og diskutere dine bekymringer, på linje med tenkning og liste-making du allerede har gjort. Finn et rolig, avslappende mulighet til å snakke med ektefellen din om hvordan du føler deg. Begynn diskusjonen ved å peke ut alle hans eller hennes mors gode kvaliteter (om hun virkelig har ingen, er du nødt til å gjøre opp noen generaliserte niceties) og la samtalen til å flytte inn i hvordan du føler deg. Husk at det er ikke at din mor svigermor som "gjør" du føler en viss måte, det er du som er ansvarlig for det, så ta eierskap for alle dine følelser. Men forklare virkningen at hennes tilstedeværelse har hatt på livet ditt og daglige rutine. Viktigst, påpeke virkningen hennes tilstedeværelse har på hele familiens liv også.
  • Være forberedt på noen trykk tilbake fra din hvis du ikke allerede er klar over hans eller hennes følelser - det er hans eller hennes mor som bor sammen med deg, slik at han eller hun er mest sannsynlig mer komfortabel med bosituasjon.
  • Minn din ektefelle som du elsker din mor-i-lov, men at ekteskapet består av to av deg og dine barn - ikke henne også.
  • Be om ektefellens innspill om hvordan situasjonen skal håndteres. Han eller hun vet mamma bedre enn noen andre, og kan være nyttig med råd eller måter å bryte nyheter til henne.
  • Ikke tilnærming din mor svigermor til du og din ektefelle kan presentere en samlet front. Du vil ikke bli vellykket inntil din ektefelle er på din side også.
 6. 6
  I fellesskap møte med din mor-i-lov å diskutere nåværende bosituasjon. Som en familie, møte med din mor-i-lov for å diskutere en tidslinje for henne å flytte ut. Begynn diskusjonen ved å spørre henne om hun foretrekker å ha hennes privatliv og flytte inn i en situasjon hvor hun kan være mer selvstendig. Hvis hun ønsker å holde fast på tanken om å være helt fornøyd leve med deg, bryte ut årsakene til at hun ikke kan. Være taktfull og forklare hvordan familien dynamiske har endret seg. Minn henne at familien elsker henne og hennes overgang enten hjem eller til et nytt hjem er i alles (inkludert hennes er) beste interesse.
  • Ty til stave ut ideene du allerede har brainstormed før denne diskusjonen, som for eksempel å hjelpe henne å finne et egnet sted, finansiering hennes overgang, hjelpe henne å pakke og endre adresse osv.

Tips

 • Du kan alltid prøve bare spille med termostat. Hvis hun er alltid kaldt, holde det kaldt i huset. Hvis hun er alltid varmt, holde huset varmt. Hun etterhvert får irritert og flytte.
 • Hvis din mor svigermor er tilbakeholdne med å forlate og sanser en rift mellom deg og din ektefelle over saken, kan hun søke å bruke dette mot deg. Være i ett med ektefellen din før du nærmer temaet moren din svigermor flytter ut.
 • Hvis problemet er at din ektefelle har en dysfunksjonell forhold med henne, være veldig støttende og lytte til din ektefelle. Det er den beste måten å gi støtte - hører ut din ektefelle. Så se etter alle de praktiske årsakene til plass, privatliv, allergi og tidsplan vanskeligheter nevnt ovenfor. Med mindre det er en intervensjon om stoff / alkoholmisbruk eller psykiske lidelser, ikke ta opp mors oppførsel som hvorfor eller deler av det, bare være veldig fast og hold dine grenser. Deretter må du gjøre det du kan for å få henne den hjelpen hun trenger. Er dysfunksjonelle mennesker elendig før de får hjelp, de lider verre enn menneskene rundt dem.
 • Lever anmodningen om din mor-i-lov til å flytte ut med kjærlighet og omsorg. Hold temperament i sjakk og være tålmodig. Hun kan være lurt å fordøye nyheten for et par dager før noe kan gjøres.
 • Være tilgjengelig for å hjelpe din mor svigermor flytte ut eller overgang til et nytt hjem.

Advarsler

 • Ikke la henne lese dette, så hun kan bestemme seg for å bli likevel.
 • Ikke la situasjonen utvikle seg til en familie feide. Plukk dine øyeblikk for å diskutere situasjonen nøye i stedet for å slå den inn i tredje verdenskrig.
 • Bruk aldri passive aggressive taktikk for å oppmuntre til din mor-i-lov til å flytte ut. Nedsettende, fordekte kommentarer på fly vil bare få deg i trøbbel med din ektefelle. De vil også gi fôr til din mor-i-lov å hevde, med rette, at du aldri har vært fornøyd å ha henne å bo.