Wkino

Hvordan man skal håndtere en vanskelig svigerdatter

Mye har blitt sagt gjennom årene om den vanskelige mor-i-lov - men hva hvis datter-in-law (eller sønn-i-lov, for den saks skyld) er den som setter tonen for strid og friksjon? Hvis ditt forhold til din datter eller sønn svigersønn er vanskelig, og du føler at du prøver å gå gjennom et minefelt hver gang du får sammen, du kommer til å trenge å trå varsomt. Akseptere det faktum at hun / han er den barnet valgte å gifte seg er viktig, og det er ting du kan gjøre for å "smøre hjulene", banet vei for en jevnere seil i denne vanskelige forhold. Har din slektning eller svigermor faktisk trenger psykologisk hjelp, godt du kan hjelpe dem å få det For enkel lesing, antar barnet svigermor er en vanskelig datter-in-law..

Trinn

Hvordan man skal håndtere en vanskelig svigerdatter. Respekter barnets valg.
Hvordan man skal håndtere en vanskelig svigerdatter. Respekter barnets valg.
 1. 1
  Respekter barnets valg. Din sønn / datter elsker denne kvinnen, uansett at du ikke kan forstå hva han ser i henne. Husk den gamle sangen: "Når en mann / kvinne elsker en kvinne... Hvis hun er dårlig, kan han ikke se den, kan hun ikke gjøre noe galt, snu ryggen til sin beste venn hvis han satte henne ned." Dette er absolutt sannhet - så i håndteringen av henne, uansett hva dine sanne følelser er, må du aldri si et ord mot henne til sønnen din.
 2. 2
  Hold deg hjertelig til alle tider. Hun kan være en clueless, rå Boor. Hun kan være vulgær og krasse. Hun kan banne som en sjømann mens familien er en kirkegjenger, riktig gruppe. Hun kan faktisk være uvennlig, grusom, eller en manipulerende, kontrollerende narcissist, ikke bry deg om å pålegge andre så lenge hun får det hun ønsker. Det er ingenting du kan gjøre med dette. Bare være høflig, så du ville være til en fremmed. Den eneste virkelige unntaket er hvis du har små barn (din sønn har søsken som har barn, kanskje) rundt og hun forbannelse som gal - så du kan si mildt, "Ooh - kan vi se språket mens barna er her? De får i trøbbel for å si det ordet, og jeg ønsker ikke dem til å plukke den opp her. Thanks. " Uansett hvor skumle hun er, holde deg rolig, kjølig, klar, og høflig.
 3. 3
  Sett dine grenser som du er komfortabel. Kanskje du ikke ønsker å støtte denne unionen noe mer enn det som er absolutt nødvendig for å opprettholde et forhold med sønnen din. Det er ditt valg, absolutt. Så bare sette ting opp slik at de er klare fra begynnelsen. Hvis datteren din svigermor gjør nedsettende eller ekkel bemerkninger om et annet familiemedlem (kanskje din andre datter-in-law), sier: "Vel, hun kan ikke ha mye mote forstand, men hun er en av de søteste menneskene jeg kjenner, og jeg elsker henne veldig mye. " Dette gjør at hun vet, i en rolig, ikke-kritisk måte, at du ikke vil være interessert i å høre hennes snipe på denne personen. Hvis hun faller i løpet uanmeldt, ikke lyve, men stoppe henne på døren med en beklagelse, men fast, "Jeg beklager, Allison - og tenke på noe som du må gjøre som jeg er bare om å gå og kjøre min ærend, så jeg trenger å fly Og vet du hva -. det egentlig er best å gi en samtale i forkant, bare så jeg er ikke i dusjen, eller gjør mitt naken dans. eller hva " Deretter glise og gå inn igjen. Hvis hun forteller deg at hun ønsker å kode sammen, la henne vite at du plukke opp en venn, og dette var på tide du hadde satt til side for å gå med den vennen. Fortell henne at du bare får tid med vennen din så ofte, og du ville ikke sette pris på det hvis din venn brakte noen andre sammen i siste øyeblikk, og at du vil respektere det lille anstendighet denne gangen, "... men hvis du lar meg vet på forhånd at du vil komme etter, kan jeg enten planlegge min kjører rundt med Bernice, eller spørre om hun hadde noe imot at du kom til oss - det ville være fint for neste gang "! Hold det positive.
 4. 4
  Husk at hun kan være mor til dine barnebarn. Hun vil kontrollere tilgangen til alle avkom av sønnen din er som følge av ekteskapet. Det beste alternativet for å beholde visitas er å opprettholde en hjertelig, vennskapelig forhold - bite på tungen hvis du må forbli sivile. Ikke kritiser hennes foreldre, ikke bli sint hvis hun endrer planene i siste øyeblikk, slik at du ut i kulden når du hadde planlagt å ha barna for helgen. Dette er en av de måter som visse folk styrer situasjoner og andre (se Hvordan gjenkjenne en manipulerende eller kontrollerende forhold ) - det beste du kan gjøre er å forstå at hun har det ultimate sier over hva som skjer med hennes barn. Og ikke barn selv at du har en masse rettigheter: domstoler pleier ikke å ta parti med besteforeldre med mindre mor og / eller far er erklært uegnet eller har blitt arrestert for en forbrytelse. Bare prøv så godt du kan for å holde forholdet gjennomførbar, uansett hvor blodig tungen blir.
 5. 5
  Snakk med din sønn eller datter. Forsiktig, skjønt. Ikke bare losse en oppramsing av din datter-in-law sin hatefulle trekk. Prøv heller å ta en tilnærming som er diplomatisk og ikke kritisk. Oppgi problemet, og deretter be om din foretrukne løsning:
  • Eksempel 1: Din datter-in-law skulle slippe barnebarna off hos en venn på fredag ​​kveld, men viser ikke. Du vente en og en halv time før endelig kalle din sønn, bekymret og opprørt, for å finne at deres planer endret, og de har kalt av besøket. Klokt, venter du en dag, så ring din sønn eller datter igjen for å diskutere en mer egnet måte å håndtere et slikt problem.
   • Du: "Josh, du spurte oss om vi ønsker å ta med barna sist helg Allison skulle slippe dem av rundt 17:00 på fredag ​​kveld og plukke dem opp på middag på søndag i stedet, Allison var en no-show på.. fredag, og da de ikke hadde kommet etter 06:30, var vi bekymret for at jeg måtte ringe deg å finne ut at dine planer hadde endret -., og dere begge visste dette siden torsdag ".
   • Joshua (din sønn) svarer: "Mamma, jeg beklager jeg trodde Allie var ringer deg, og hun trodde jeg var ringer deg, og det bare gikk seg vill i shuffle - vi er så opptatt, og når planene endret., var det slags siste øyeblikk, så jeg beklager for det. "
   • Du: "Jeg får det denne gangen var en blanding opp, men det har skjedd før, og ting er, virker det Allison egentlig aldri ender opp med å ringe oss når planene endres - hva som ender opp som skjer er at jeg ringer deg for å finne ut hva som er skjer. Dette er svært hensynsløs, Josh, og du vet det. Pappa og jeg har våre liv også, og vi er opptatt, også. Vi ryddet timeplanen sist helg, slik at barna kunne komme og bo, og pappa snudde. ned en invitasjon til å dra på fisketur med venner I fremtiden vil jeg gjerne at du skal ringe minst en dag fremover hvis planene endres - men definitivt, vil jeg gjerne at du skal være en til å håndtere det, heller enn å stole på at Allison vil kalle. jeg ønsker ikke å være ekkel Mother-in-law, forårsaker problemer med din kone Men jeg ønsker ikke å bli hengende, og om det er tilsiktet eller ikke -. som gjør meg føles som en dørmatte So. kan vi være enige om at i fremtiden, hvis planene endres, og du er backing ut, vil du ringe, ikke Allison? "
  • Eksempel 2: Du har det motsatte problemet - Allison faller over og ønsker å la barna med deg hele tiden, slik at du liten eller ingen tid til deg selv, og anse deg som den innleide hjelpen og hennes personlige barnevakt - på henne beck og ringe.
   • Du: "Allison, jeg beklager - jeg kan ikke ta barna bare nå."
   • Allison: "Å, jeg vet det er kort varsel (egentlig er det ingen varsel), men please, please, please - Jeg har denne greia..." (Som hun skyver ungen mot døren)
   • Du: (stående resolutt i døra) Honey, jeg beklager, jeg kan ikke gjøre det denne gangen. Jeg ville gjerne, men jeg virkelig trenger noen forvarsel. Jeg har planer som jeg ikke kan avbestille, og jeg kan ikke ta barna med meg. "
   • Ikke svekke å "holde fred." Det vil ikke fungere. Hun vil fortsette å gjøre dette, og du vil fortsette å koke av sinne - og til slutt, kan du blåse opp og si noe uheldig som vil føre til en enorm rift i familien din. I stedet hold bakken vennlig, men bestemt, og sette denne grensen tydelig. Senere, ring din sønn:
   • Du: "Jeg antar Allison fortalte deg at jeg var" gjennomsnittlig "i dag, og kunne ikke sitte barnevakt."
   • Josh: "Ja." (Han sannsynligvis forstår og er ikke sint på deg, men er oppgitt over at hans kone er å ha en ku om det og ikke vet hvordan å få henne vekk fra saken)
   • Du: "Jeg føler dårlig om det, men honning, jeg har et liv, også, og det siste det virkelig føles som Allison bare antar jeg vil være i stand til å ta med barna når hun føles som å gå på shopping med venner eller hva det er hun gjør jeg ikke setter pris på å bli tatt for gitt Jeg ønsker ikke å forårsake verdenskrig III her, og jeg ønsker ikke å såre hennes følelser -.. jeg elsker barna, og jeg ønsker alltid å tilbringe tid med dem, men, Josh, jeg trenger litt varsel Litt forståelse for det faktum at det er ikke lett for meg å ta vare på små barn -. så mye som jeg elsker dem, jeg blir eldre jeg løftet mine barn, og jeg tror jeg fortjener.. minst respekt av å bli spurt først om jeg kunne være tilgjengelig for å sitte barnevakt, heller enn bare å ha dem dumpet på meg Kan du snakke med henne, kan jeg tror hun ville ta dette bedre kommer fra deg - men i fremtiden, Jeg virkelig ønsker for henne å ringe. Selv om det er bare et par timer fremover, i hvert fall ha muligheten til å si ja eller nei ville gjøre meg til å føle mye bedre. "
   • Igjen, uansett hvor clueless og uhøflig du tror Allison har vært, er det bedre å bare håndtere dine følelser om det i stedet for å kritisere henne. Josh vil forstå, i hvert fall, og hvis du kan få ham til å snakke med sin kone i stedet for å la det være opp til deg å holde på å si nei til henne, vil det glatte ting mellom dere. Men - hvis Josh gjør prøve, og det er til ingen nytte fordi hans kone er bare en av dem som føler seg berettiget til å gjøre hva hun vil, uansett hvor mye det ulemper andre, så vil du bare nødt til å sette grensen hardt og ikke avviker fra den. Ett forslag: Aldri barnevakt med mindre du får varsel 24 timer først - men sørg for at både Josh og Allison er klar over dette. Staten at du har en levetid på din egen og hvis du blir bedt om en dag fremover, du kan godt være tilgjengelig for å sitte barnevakt, men forbi det, vil du ikke være i stand til. Med andre ord, hvis hun ringer og ber for deg å sitte barnevakt en time fra nå, du bare si at du har allerede gjort andre planer. Hvis du står fast på dette og ikke bare tillate henne å overkjøre deg, men heller, tålmodig og rolig bare informere henne uten å forklare for mye, vil hun snart lære at hun ikke kan forvente dette av deg.
 6. 6
  Akseptere realiteten i situasjonen. Hvis sønnen din har barn med denne kvinnen, uansett hva du synes om henne, barna trenger deres mor. Prøver å drive en kile mellom dem og deres mor vil bare drive en kile mellom deg og din sønn - og hans barn. I stedet, bare avfinne seg med dette: hun kan ikke være datter-in-law du har drømt om, men hun er datter-in-law at du har velge å ha uansett forhold er mulig med henne, for moro skyld. holde kontakt med din sønn og barnebarn.
 7. 7
  Gjør fint, hvis alt annet svikter. Hvis du kjenner denne jenta til å være forgjeves, flatere henne. Hvis du vet hun slarver, bare finne et annet sted å være, slik at du ikke trenger å bli involvert i den. Hvis hun sverger og dette støter deg, aldri ringe henne på det i sitt hjem - men du kan be henne om å tone det ned i din Hvis hun er altfor kritisk til matlaging, dekorere forstand, klærne, bare blåse av.. Lær hvordan man skal håndtere Impossible People. Lytt høflig og veldig nøye på hva hun sier, og så gå og gjøre akkurat som du vil. Hvis hun bare er vanskelig, kan dette være det beste du kan håpe på. Hvis hun er farlig - det er en annen historie (eksempel: grunnen til at hun er vanskelig til tider er at hun er en fyllik, narkoman, etc.), og du virkelig bør kontakte Child Protective Services (eller tilsvarende) i en sak som dette.
 8. 8
  Gå med strømmen. Lær hvordan å være laid back. Det er ingen Utbetalingen i stadig klager til sønnen din om henne. Hvis du har uttrykt dine følelser, gjort dine grenser tydelig, og spurte sønnen din til å gripe inn, alle med liten eller ingen positivt utfall, så bare gå med strømmen. Alt du kan gjøre er å ikke tillate henne å kjøre over deg hele tiden med urimelige forventninger til barnepass, osv., og hvis hun er en ekkel liten snikskytter som gjør kritisk eller nedsettende kommentarer, bare blåse dem av. Og aldri si noe kritisk eller ekkel om henne til barnebarna - hun er deres mor, og uansett hvor mye du kan ønske det var noe annet, mamma alltid trumfer bestemor, i hvert fall inntil barna er modne nok til å se sin mor for den vanskelige, forvirrende, narsissistisk person hun er. Bare prøv å komme sammen for å få til barna, slik at du kan øve innflytelse for stabilitet og medfølelse i deres liv, og forhåpentligvis dermed redusere noen av skadene hun gjør for dem.

Tips

 • Bare innse at du ikke kan endre henne - du kan bare endre svaret ditt til henne - kan være svært frigjøre.
 • Prøv å ikke ta det ut på sønnen din.
 • Nekter å skjære tennene i timevis etter at hun gjør en nedsettende eller ufølsom bemerkning. Husk at hennes gjennomsnittlige bemerkninger si mye mer om henne enn de gjør om deg.
 • Akseptere at noen mennesker er akkurat som olje og vann - de bare ikke bland godt. Det kan ikke være fordi hun er kaldblodige, eller vice-versa. Det kan bare være at dine personligheter ikke mesh godt. Alle liker ikke noen. Hvis du kan bare akseptere at hun aldri kommer til å bli din favoritt person og prøve å sette pris på de øyeblikkene som du kan nyte sammen med henne, vil du håndtere bedre.
 • En positiv holdning og en vilje til å gjøre det beste ut av enhver situasjon som kommer din vei med denne kvinnen vil hjelpe deg i det lange løp.
 • Innser at det kan være at hun er sjenert, har sine egne tillit problemer, eller er over-ivrig etter å føle en familie-type aksept, og i den iver, kan overskride normale grenser. Dette kan føles som et stridens eple, men i realiteten kan det glatte ut over tid som hun føler mer velkommen og en del av familien. Hvis du har tatt imot, men har blitt avvist, fortsetter å utvide den hånden av velkommen til hun er i stand til å ta det som en likemann, og ikke som en nedlatende, ute av kontroll barn, eller som en kald, fjernkontroll, eller hånlig fremmed.

Advarsler

 • Noen sterke uttalelser som du gjør med henne vil ikke sitte godt med sønnen din. Temper, temperament.
 • Frustrasjon med henne vil trolig være en livsstil. Hvis du kan prøve å "nullstille" hver gang du ser henne - med andre ord, rengjøre skifer og se henne som blank hver eneste gang - så du ikke skal holde gamle nag eller pleie gamle skuffelser og holde en løpende oversikt over dem i ditt hjerte.