Wkino

Hvordan finne ut hva navnet ditt betyr

Ikke alle vokser opp å vite hva deres navn betyr. Mer enn dette, selv om du har blitt fortalt hva navnet ditt betyr av dine foreldre, andre familiemedlemmer eller kan det være flere betydninger eller variasjoner som du ikke er klar over. Et navn er en viktig del av oss, som det ofte bærer sosial og kulturell betydning, og det kan også ha svært personlige verdier som du og bære frem i den. Studiet av navnene er kjent som onomastics. Her er noen ideer for å finne ut mer om ditt navn.

Trinn

Hvordan finne ut hva navnet ditt betyr. Spør foreldrene dine.
Hvordan finne ut hva navnet ditt betyr. Spør foreldrene dine.
 1. 1
  Forskning navnet ditt i biblioteket. Mens Internett er et bra sted, bøker forbli den beste og mest solide kilde til informasjon om å finne ut mer om ditt navn. Ditt lokale bibliotek bør ha ganske mange bøker om navn. Se både referanse delen og baby navn bøker. Det kan også være relevante bøker i historie delen. Spør en bibliotekar om hjelp hvis du er usikker.
 2. 2
  Søke etter navn som betyr nettstedene på Internett. Finn et område og skriv inn navnet ditt. Noen eksempler er i eksterne lenker, men du kan finne mange ved å prøve slike vilkår som:
  • Navn
  • Betydning av navn
  • Baby
  • Hva jeg skal kalle babyen
 3. 3
  Spør foreldrene dine. Ikke vær nervøs bare fordi de aldri har fortalt deg, men du ønsker å vite hva navnet betyr. Det vil trolig være noen spesiell grunn som motiverte dem til å ringe deg navnet som du bærer og muligens de bare ikke tror det verdt å diskutere med deg. Selv om svaret er ikke fullt så romantisk eller interessant som du hadde håpet, det er et utgangspunkt, og du kan bygge videre på det med de andre betydninger som du finner ut gjennom forskning.
 4. 4
  Oppsøke ulike kulturelle betydninger. Ditt navn kan ha oversettelser på andre språk og bære en hel forbundet historie betydninger innenfor disse kulturene. Dette kan være en enorm ressurs for å bygge på kunnskap om navnet ditt.
 5. 5
  Sjekk ut betydningen av etternavnet ditt. Stopper ikke ved dine gitt navn (første, andre osv). Også se på betydningen av etternavnet ditt. Det er etternavnet ordbøker i biblioteker og på internett også.

Tips

 • Godta ditt navn fordi det spiller ingen rolle hva det betyr. Det er en del av deg, og hvis du liker lyden, utseendet og måten det føles, det er det som virkelig teller mest.
 • Det er mange spill som omgir navnene; spill fra lyden av et navn, antall bokstaver i et navn, gjør om din første og siste navnene er partall eller oddetall etc. Utforsk de forskjellige uvitenskapelige teorier for moro, men ikke være også tatt inn av dem. Du er den personen du er på grunn av summen av alt du har gjort, følte og tenkte, ikke fordi noen ga deg noe.
 • Forstå meningen bak navnet ditt kan være avslørende, du kan føle at du identifiserer deg med de egenskapene det sies å bety. Noen ganger kan dette være på grunn av det faktum at en historisk navnet ble gitt til en person på en viss grunn, slik som å ha en viss hårfarge eller en viss dyktighet. Likevel, selv om den ikke "gele" med din personlighet, kan du oppleve at betydningene bak navnet ditt gir deg en følelse av verdier verdt å leve opp til, slik at du kan være den beste du kan være.
 • Hvis du ikke er veldig fornøyd med fornavnet ditt, gå til din andre navn eller velge et kallenavn. Kanskje fornavnet ditt vil vokse på deg over tid. Hvis ikke, de andre navnene er fine substitutter.

Advarsler

 • Ikke gå rundt å fortelle de samme menneskene hva navnet ditt betyr. Før eller senere vil det være gamle nyheter, og vil bli irriterende.
 • Ikke skryte hvis navn betyr noe stort, kan du fortelle folk, men ikke være snobbete når du forteller dem.