Wkino

Hvordan lage en gravstein rubbing

Gravstein, gravstein eller gravstein rubbings er en flott måte å bevare en bit av historien. Hvis du er interessert i slektsforskning eller bare kunsten i din lokale kirkegården, er det lett å komme i gang.

Trinn

Hvordan lage en gravstein rubbing. Sjekk at det er greit å ta gravstein eller gravstein rubbings i din lokale kirkegården.
Hvordan lage en gravstein rubbing. Sjekk at det er greit å ta gravstein eller gravstein rubbings i din lokale kirkegården.
 1. 1
  Sjekk at det er greit å ta gravstein eller gravstein rubbings i din lokale kirkegården. Noen gravsteiner kan anses for skjøre til å ta rubbings men på hele, de fleste vil ikke tenke deg å ta en rubbing.
  • Være hensynsfull hvis det er en begravelse foregår i nærheten.
  • Ikke utro! Hvis kirkegården ber om at folk holder ut, er det for en god grunn, mest sannsynlig din sikkerhet eller for bevaring av gravene.
 2. 2
  Monter elementene som trengs. Du trenger en myk børste, saks, maskeringstape, stort ark eller ris papir, gni voks eller en stor og solid mørk farget stift, sprayflaske med destillert vann, en ren fille, gummistrikk og en plakat tube.
 3. 3
  Velg en passende gravstein. I å velge en gravstein for en rubbing, se etter veldefinert tekst og mønstre som interesserer deg. Hvis du liker hvordan den ser ut, bør det være nok en grunn til å ta en rubbing av at gravsteinen. En annen grunn kan være at du undersøker i slektstreet, og ønsker å ta en rubbing av en bestemt familiemedlem gravstein. Eller kanskje du bare ønsker å ta en rubbing av en historisk gravstein.
  • Hvis du ikke finner en bestemt gravstein som du vet skal være på kirkegården, spør kirkegården vaktmester til å hjelpe deg.
 4. 4
  Rengjør gravstein. Ha respekt når du bestemmer om det er greit å ta en gravstein. Noen ser bedre med tegn på alder på dem, men vanligvis rengjøring av mose, smuss, fugleskitt, klemt insekter, etc. er fine. Start med å bruke myk børste til å ta av den enkleste skitt bygge opp, og hvis nødvendig, tørk løpet forsiktig med vann sprøyta. Du trenger bare å rense nok til å vise skjelnes funksjoner på gravsteinen. Noen viktige ting å merke seg er:
  • Noen gravsteiner er svært skjøre. Hvis du oppdager brudd, forfall og erosjon, feile på siden av varsling kirkegården vaktmester snarere enn å forsøke å rense det.
  • Bruk aldri noe sterkere enn vann til å rengjøre gravstein. Noen spritzes og en tørk med klut bør tilstrekkelig. Hvis skitt ikke kommer av med denne metoden, så la den godt alene.
 5. 5
  Plasser vanlig papirark over ønsket gravsteinen. Skjær av overflødig, men å ha litt tuck rundt baksiden av gravsteinen gjør det mye enklere for deg å tape den på plass og gir papiret den mest stabilitet.
 6. 6
  Hold papiret mens du tape den på plass. Du kan også vurdere å bruke plakat tack. Pass på at båndet er lett å fjerne etterpå og er ikke egnet til å skade gravsteinen på noen måte. Vær spesielt nøye med å unngå taping over alle eroderte deler av stein, som den klebrige siden vil løfte ut smuldrer stein når du fjerner det.
 7. 7
  Begynner å gni. Bruke gni voks eller stift, begynne fra ytterkantene til gravstein og jobb deg i. På denne måten identifisere deg grensen eller kanter og gradvis kan gni på de resterende utforming skisserer. Sørg for å få både tekst og noen mønstre som brukes på gravsteinen.
  • Hold gni inntil designen dybde og voks eller stift shading er tilstrekkelig til din smak. Det finnes ingen regler om hva som er nok - det er hva som passer dine behov som teller.
 8. 8
  Etter fullført, fjerner du teipen forsiktig eller plakat tack fra baksiden av gravsteinen. Rull gni opp med omsorg og plassere en strikk rundt den. Hvis du har tatt med seg en plakat tube, skli rubbing inni den for beskyttelse på vei hjem. Hvis du ønsker å gjøre mer gravstein rubbings velger den neste, og gjenta trinnene ovenfor til du har gjort nok rubbings.
 9. 9
  Returnere hjem. Når du er tilbake hjemme, trim rubbing i en pen form langs sidene og bestemme hva de skal gjøre med det neste. Hvis du ønsker å vise det, kan det være ganske enkelt innrammet på en bredere støtte av kartong i en fin farge eller bare tack den rett på veggen som det er. Hvis du bruker for slektsforskning formål, må du kanskje ta et bilde av det å laste opp på nettet for andre familiemedlemmer.

Tips

 • Hvis du gjør dette for journalføring grunner, er det lurt å også ta fotografier av de aktuelle gravsteiner.
 • Noen kirker eller kirkegårder kan allerede ha pre-laget gravstein rubbings. Hvis de gjør det, så be om å se dem for å få inspirasjon til å gjøre din egen.
 • Det er best å jobbe sakte når du gjør ditt rubbing som noen gravsteiner er svært skjøre. I tillegg kan du rive papiret hvis du jobber for fort.
 • I noen kirker, er workshops eller økter på gravstein rubbing noen ganger holdt som en del av ferie eller spesiell anledning aktiviteter. Spørre innenfor.

Advarsler

 • Vær nøye med å ikke la noen blu-tack eller tape igjen på gravsteinen når du er ferdig, da dette er hærverk.

Ting du trenger

 • Myk børste
 • Saks
 • Maskeringstape eller malerens tape, ikke bruk noe tape som er sterkt klebrig som det kan skade gravstein; plakat tack er et annet alternativ
 • Stort ark eller rispapir
 • Gni voks eller en stor og solid mørk farget stift, noen også foreslå å bruke kunstnerens kull selv om det kan være ganske rotete
 • Sprayflaske med destillert vann
 • En ren fille
 • Gummistrikk
 • Poster tube