Wkino

Hvordan tegne et familietre

Kartlegging din ætt på et slektstre er en fin måte å hjelpe barna å forstå sin arv og få kunnskap om oldeforeldre og andre familiemedlemmer de kanskje aldri har hatt sjansen til å møte. For voksne kan det være en sjanse for å minnes de som har gått bort og lage en vakker fremstilling av ens familie historie. Les videre for informasjon om hvordan du kan lage et familietre.

Trinn

Hvordan tegne et familietre. Finn ut mer om slektsforskning.
Hvordan tegne et familietre. Finn ut mer om slektsforskning.

Forske familien din historie

 1. 1
  Finn ut mer om slektsforskning. Noen mennesker er intimt kjent med sin slektshistorie, og andre ikke vet så mye om sine besteforeldre, oldeforeldre, søskenbarn, og så videre. Før du gjør et slektstre, få all den informasjonen du trenger ved å drive forskning på følgende måter:
  • Spør familiemedlemmer for informasjon. Hvis du gjør et familietre for et skoleprosjekt, kan din mor og far kunne fortelle deg alt du trenger å vite om din familie. For omfattende familiens historie prosjekter, vurdere å se på en slektshistorie database. Nettsteder som Familysearch.org ha informasjon om lang mistet slektninger du kanskje ikke har kjent du hadde.
  • Være grundig. Et familietre er ikke så nyttig når noen blir stående ut. Du vil kanskje sjekke med flere kilder for å sikre at informasjonen er riktig.
 2. 2
  Bestemme hvor langt tilbake for å gå. Det er interessant å spore familien din historie så langt tilbake som du kan, men når du tegner et familietre, er det ikke praktisk mulig å registrere informasjon som strekker seg mer enn noen få generasjoner tilbake. Du er begrenset av størrelsen på papiret du bruker, siden du må være i stand til å passe alle navnene på den ene siden.
  • Mange velger å gå så langt tilbake som sine tippoldeforeldre og deres søsken, eller deres oldeforeldre og deres søsken. Dette er mennesker du har dine foreldre eller dine besteforeldre møtte, slik at de er knyttet til deg tettere enn mer fjerne slektninger.
  • Hvis du har en stor familie med mange flotte tanter og onkler, søskenbarn, og så videre, kan du nødt til å ende med en nyere generasjon til å passe alle på én side. Hvis du har en mindre familie du kan være i stand til å utvide treet til en mer distansert generasjon.

Utforme en tegning plan

 1. 1
  Velg papir og en tegning kokekaret. Siden du tar deg tid til forskning og tegne slektstreet ditt, plukke ut fine tegnesaker, slik at informasjonen er godt presentert.
  • Kunst forsyne butikker selger individuelle ark med store papir. Velg en som er solid og attraktiv, slik som akvarellpapir.
  • En mer praktisk alternativ kan være et stykke posterboard. Denne type papir er også solgt av enkelte ark, og den kommer i en rekke farger. Du kan finne den på apoteker.
  • Planlegg å tegne slektstreet i blyant og spor over den med en fin penn eller markør.
 2. 2
  Bestem hvilken form treet vil ta. Noen slektstreene er trukket i form av faktiske trær som har en gren for hver "gren" av familien. Andre er mer som familie diagrammer; slutten effekten er trelignende, men slektsnavn er faktisk ikke lagt på et tre tegning. Bruk den stilen som ble tildelt deg i klassen eller bare velge den du foretrekker.

Tegning treet

 1. 1
  Tegn treet i lys blyant. Forestille seg hvordan det vil se ut og planlegge hvor mye plass du trenger å skrive hvert navn, og å trekke de nødvendige tilkoblinger. Arbeide med blyant kan du begynne på nytt på en gren hvis du går ut av rommet.
 2. 2
  Skriv navnet ditt. Siden dette er din familie treet, begynner det hele med deg. Skriv navnet ditt i en flekk på den siden som er omgitt av rikelig med plass til alle de andre navnene.
  • Stedet hvor du skriver navnet ditt er i begynnelsen av treet. Hvis du skriver det på bunnen av siden, vil grenene stikker oppover. Du kan skrive det øverst på siden og har resten flyte nedover, eller skrive det på den ene side av arket og få treet til å blomstre ut i den andre retningen.
  • Hvis du velger å gå med en faktisk tre form, gå videre og tegne omrisset av treet i lys blyant og plassere navnet ditt der du ønsker det.
 3. 3
  Legg dine foreldre og søsken. Space dine foreldres navn direkte over eller under navnet ditt, avhengig av hvilken retning du vil at treet skal flyte. Skriv dine søsken navn nivå med deg, slik at de strekker seg fra dine foreldres navn.
  • Hvis du og dine søsken har ektefeller eller barn, skriver du dem også. Ektefellenes navn er skrevet rett ved siden av sine partnere, og barnas navn er skrevet under sine foreldres navn. Du kan tegne linjer som kobler foreldre til sine barn hvis du vil.
  • Tailor treet til å passe din familie. Hvis du har en av foreldrene, eller mer enn to foreldre, fyll dem også. Du kan få kreative med tegningen å inkludere trinn foreldre, trinn søsken, og alle andre som er en del av familien din. Det viktigste aspektet ved et slektstre er som gjør at alle er inkludert.
  • For å holde treet godt organisert, bruke en vanlig mønster for i hvilken rekkefølge du liste opp søsken. For eksempel starte med den eldste søsken til venstre og deretter sette alle etterfølgende søsken til høyre, eller vice versa. Uansett, holde det konsekvent gjennom hele treet.
 4. 4
  Skriv inn dine tanter og onkler, søskenbarn og besteforeldre. Dette er hvor treet begynner å dele ut i grener. På din fars side av treet, skriver i sine søskens navn, deres ektefeller og deres barn (dine søskenbarn). Skriv din fars foreldres navn på neste nivå, med en linje som strekker seg fra dem til hvert av sine barn. Gjør det samme på din mors side av treet, inkludert alle medlemmer av den utvidede familien på den siden.
 5. 5
  Inkludere flere generasjoner. Fortsett å legge til navnene på de flotte tanter og onkler og deres ektefeller og barn, dine oldeforeldre, og så videre før du har fylt inn så mye av slektstreet som du vil.
 6. 6
  Forbedre det med flere detaljer. Spore treet i svart eller farget blekk for å la navnene og skissere skiller seg ut. Du kan legge dekorasjoner og andre detaljer for å få treet mer interessant. Her er noen eksempler:
  • Bruk ulike former for menn og kvinner. For eksempel kan du bruke ovaler for kvinner og rektangler for menn, eller hva annet mønster du ønsker. På denne måten kan de som ser på slektstreet ditt fortelle på et øyeblikk kjønnet på de ulike individer.
  • Bruk stiplede linjer for skilte par. På denne måten kan du likevel uttrykke de biologiske relasjoner mellom foreldre og deres barn, selv når de ikke er gift.
  • Legg fødselsdato og (eventuelt) død. Dette kan legge en masse informasjon til treet og gjøre det interessant for dine venner og andre familiemedlemmer.
  • Legg mer biografisk informasjon for hver person, for eksempel fødested, pikenavn, mellomnavn, og så videre.

Tips

 • En enkel måte å tegne slektstreet ditt er å bruke en gratis.