Wkino

Hvordan lese en pet food etikett

Finne den beste maten er avgjørende for kjæledyret helse og lang levetid. Men tyde etiketter kan være forvirrende. Følg disse trinnene for å kunne forstå pet food etiketter og kunne sammenligne pet produkter med tillit.

Trinn

Hvordan lese en pet food etikett. Lær å se utover markedsføring hevder medfølgende pet food.
Hvordan lese en pet food etikett. Lær å se utover markedsføring hevder medfølgende pet food.
 1. 1
  Lær å se utover markedsføring hevder medfølgende pet food. I Europa er pet food merking reguleres på en føderal (FDA) og state-by-state basis, med veiledning fra Association of European fôrkontroll Tjenestemenn (AAFCO). Imidlertid gir AAFCO bare minimumskrav. Realiteten er at pet food produsenter ofte bruker termer som er udefinert av regelverket, for å kommunisere mer effektivt med forbrukerne og forbedre produktets image i markedet. Den AAFCO advarer på deres hjemmeside at "det er ikke sjelden i det hele tatt at merking og markedsføring informasjon er designet for å appellere til den nyeste trenden i markedsføring menneskelige produkter." Med andre ord, har en tendens fokuset være mer på å appellere til våre preferanser enn om hvorvidt maten er egnet for ditt kjæledyr. Av denne grunn, lære å se bak markedsføringen hype og for å finne den virkelige substansen i ernæring status i pet food.
  • Det er viktig å alltid sjekke ingredienslisten fordi en navngitt mat er ikke alltid nødvendigvis den viktigste ingrediensen.
 2. 2
  Lokaliser "garantert analyse" på pet food etikett. Se eksempel under "Tips" nedenfor. Merk at prosentsatsen som er angitt for protein, fett og fiber er målinger av mat i sin nåværende tilstand. Men fordi ulike hundefôr har ulike nivåer av fuktighet, kan du bare logisk sammenligne hundefôr på tørrstoff basis. Fuktnivået i hundefôr kan variere fra cirka 6 prosent til så mye som 80 prosent. Hermetikk inneholder selvsagt mer fuktighet enn tørt tørrfor. Men det kan ikke nødvendigvis inneholde så mye protein, f.eks. Du kan ikke fortelle hvilke matvarer inneholder mest protein, fett eller fiber før du har konvertert begge etikettene til et tørrstoff basis.
  • Bestemme mengden av tørrstoff først, ved å trekke prosentandelen gitt for fuktighet fra 100 prosent. Ved å bruke eksempelet nedenfor, fuktigheten står for 10 prosent av pet food. Derfor er tørrstoffinnholdet (100% - 10% =) 90% av pet food.
  • Konverter protein, fett og fiber prosenter til tørrstoffbasis ved å dividere prosenter angis på etiketten ved mengden av tørrstoff (fra det foregående trinn). I vårt eksempel, konverterer 26 prosent protein på etiketten til 28 prosent på en tørrstoff basis ved å dele 26% av 90%. (Legg merke til at i dette eksempelet tørrstoffet beregningen er bare litt annerledes enn den merkede prosentandel. Dette skyldes at fuktighetsnivået var bare 10 prosent pr etiketten. Hvis fuktighetsnivået hadde vært, si, 40 prosent, deretter med tørrstoffinnholdet ville bare ha vært 60 prosent og protein på tørrstoffbasis ville ha blitt beregnet som (26% dividert med 60% =) 43%.)
  • Sammenligne den nye protein nivå på 28 prosent på en tørrstoff basis til andre hundefôr (når du har konvertert de andre kjæledyr mat etiketter på samme måte). Gjøre lignende sammenligninger for fett og fiber etter konvertering til et tørrstoff basis beregningen.
 3. 3
  Vær oppmerksom på at prosenter alene ikke forteller hele historien. Du kan ha 28 prosent protein på en tørrstoff basis, men hva er kilden til at protein? Du kan få proteiner fra kylling nebb og føtter som ikke er gode kilder til ernæring for ditt kjæledyr! Dette betyr at du må se neste på listen over ingredienser. Hundefôr må liste ingrediensene i rekkefølgen av vekt. Vanligvis vil de fem første ingrediensene utgjør flertallet av kjæledyr matvare. Ideelt se etter kjøtt ikke> som en av de første ingrediensene på en pet food etikett. Korn, slik som mais, maismel, hel hvete, bygg, ris brukes til å gi nødvendig energi for kjæledyr og tiltalende tekstur til tørrfor.
  • Selv AAFCO nettstedet innrømmer at "økonomi spiller en rolle i noen ingrediens selection" og "protein er ikke bare protein. Ingredienser som gir protein har spesifikke aminosyrer som kan eller ikke kan matche den aminosyre profilen som kreves av en katt eller en hund." Produsenter rutinemessig kombinere flere proteinkilder for å sørge for alle aminosyrene som er nødvendige for et sunt liv.
 4. 4
  Vær oppmerksom på at pet food produsenter kan manipulere denne informasjonen. For eksempel ved å bryte en ingrediens ned i komponenter og så liste dem enkeltvis, slik at du ikke legger merke til en lett gjenkjent uønsket ingrediens for nær toppen av listen, kan denne informasjonen bli effektivt endret nok til å få deg til å lese etiketten annerledes.
 5. 5
  Noen kjæledyr eiere søk etter hundefôr som bruker menneskelige karakter ingredienser uten animalske biprodukter og unngå hundefôr som bruker kunstige farger, smaker, sukker og kjemiske konserveringsmidler (spesielt BHA og BHT). Men noen animalske biprodukter som lever og andre indre organer er gode kilder til aminosyrer og andre næringsstoffer som hunder og katter trenger. I tillegg tørre hundefôr trenger konserveringsmidler for å hindre svinn og degradering av essensielle næringsstoffer.
  • Kontakt produsenten direkte for å finne ut hva "biprodukter" oppført i deres produkter faktisk består av. Vær oppmerksom på at dette kan endres uten advarsel. Noen ganger kjæledyret reaksjon vil være nok til å gjøre dette klart!
 6. 6
  Gjør en kostnad per vekt-analyse for å bestemme vekten verdien av pet food produkt. Tettheten av tørre produkter kan endres gjennom puffing opp maten, mens ulike våte matvarer merkes med pounds eller unser (eller andre målinger), slik at vekten sammenligning hardere. Sjekk prisen sammenligning for å få den virkelige verdien.
 7. 7
  Sjekk etiketten for "ernæringsmessig dekkende". Dette er en av de viktigste aspektene ved et kjæledyr mat etiketten fordi det kan påvirke en kjæledyret helse hvis krav er gjort om å være ernæringsmessig komplett når produktet ikke er i stand til å møte alle næringsstoffer krav for ditt kjæledyr. Å bli beroliget på denne tellingen, se etter:
  • Ordene: "(navn på produkt) er formulert for å møte de ernæringsmessige nivåer fastsatt av AAFCO (Hund / katt) Mat Nutrient Profiles."
  • Eller se etter ordene: "dyrefôr tester ved hjelp AAFCO prosedyrer sannsynliggjøre at (navn på produkt) gir komplett og balansert ernæring."
  • Pass på å velge riktig livssyklus scenen for kjæledyret ditt - dette bør være på etiketten også (for eksempel kattunge / valp). Pet mat som trengs for kjæledyr som vokser, reprodusere eller arbeider hardt bør velges med omhu at det kan dekke alle de næringsstoffer krav for at kjæledyret. Størrelse, rase eller senior merking krav må oppfylle kriteriene for tilstrekkelig voksen pet ernæringsmessige behov, i virkeligheten, de mer presise krav er vanskeligere å fastslå.
 8. 8
  Les fôring instruksjoner. Selv om du tror du vet hvordan du mate kjæledyret bestemt produkt, skje endringer eller har du kanskje har overført fôring instruksjoner fra ett produkt til en ny. Alltid lese disse med forsiktighet for å sikre at du mater ditt kjæledyr tilstrekkelig. Men selv om produsentene prøver å dekke alle eventualiteter, du fortsatt trenger å overvåke din egen kjæledyret behov, preferanser og miljøforhold. Snakk med veterinæren din hvis du er usikker, spesielt med hensyn til vekst og reproduksjon kjæledyr.
  • Som en del av fôring, også lese kalorier levert av produktet. Mengden kalorier som tilbys kan variere betydelig mellom produkter og mellom tørre og våte matvarer. Hvis kjæledyret ditt vokser, overvektig eller undervektig eller har en sykdom, kalorier er av særlig interesse.
  • Kalori utsagn er gjort på en "kilokalorier per kilo" basis. Kilokalorier er de samme som de "kalorier", mens en "kilogram" er en enhet av metrisk måling lik til 2,2 pounds. Det kan også oppgis som "per kopp" eller "per kan", sammen med de nødvendige kilokalorier per kilo uttalelse.
 9. 9
  Være kunnskapsrike om markedsføring påstander som naturlig, organisk, premium, etc. Disse er markedsføring ord uten offisielle definisjoner å sikkerhetskopiere dem. Selv om det er sikkert å håpe at all pet food er "naturlig", refererer dette vanligvis til en mangel på kunstige tilsetningsstoffer, farger eller smaker. Ordene "premium" og "gourmet" og lignende er markedsføring snakke og betyr ikke noe mer enn hva den samlede emballasjen antyder til forbruker. Økologisk fôr bør være fri for syntetiske tilsetningsstoffer, men retningslinjene er fortsatt under utvikling de offisielle betydninger.

Tips

 • Vær oppmerksom på at selve kjøttet ikke kan ha for å bli lagt til en pet food å produsere en "smak". For eksempel kan en kylling smak kan produseres av en "kylling digest" (slik som varmebehandling eller tilsetning av enzymer eller syrer), mens en fast kylling ikke har vært i nærheten av det resulterende produkt. Også være oppmerksom på at påstander om "ingen kunstige smaker" er ofte markedsføring hype så få hundefôr inkludere slike smakstilsetning.
 • Crude Fat, ikke mindre enn................... 16,0%
 • Her er et eksempel på den garantert analyse delen av et kjæledyr mat etiketten:
 • Crude Protein, ikke mindre enn.............. 26,0%
 • Crude Fiber, ikke mer enn.................. 4,0%
 • GARANTERT ANALYSE:
 • Fuktighet, ikke mer enn 10,0%...................

Advarsler

 • Ikke mate katten mat til hunder og vice versa. Hver art har forskjellige ernæringsmessige behov, som de pet food produsenter faller for.

Ting du trenger

 • Etiketter
 • Noe å forstørre print hvis nødvendig (utskriften kan være ekstremt fine)