Wkino

Hvordan lede en hest


Din hest eller ponni kan være veldig vanskelig å komme inn og ut av et felt ledet av deg eller noen andre. Her er noen praktiske skritt for å hjelpe deg ut.

Trinn

Hvordan lede en hest. Begynn med en hest haltered og stående stille.
Hvordan lede en hest. Begynn med en hest haltered og stående stille.
 1. 1
  Begynn med en hest haltered og stående stille. Sørg for at grimen passer hesten din godt, og at det ikke vil gni på ansiktet hans.
 2. 2
  Clip leietauet til sentrum ringen under haken. Klippet skal vende bakover for å unngå å klemme den myke huden på snuten.
 3. 3
  Hold leietauet ca 2-3 ft. Fra hodet krage med høyre hånd og hold resten brettet i venstre hånd. Ikke surr tauet rundt hånden din, ellers hvis hesten begynner å gå, kan du bli dratt og alvorlig skadet.
 4. 4
  Å be hesten til å gå fremover, møte den måten du ønsker å gå, ta med din høyre hånd litt fremover (uten å trekke) og be om å 'walk-on "og / eller klikk på tungen. Begynn å gå fremover, og når hesten begynner å vandre, slipper noe press på leietauet.
  • Hvis hesten nå begynner prøver å trekke foran deg og føre, ta venstre hånd med restene av leietauet, og spinne tauet raskt foran hestene hodet. Dette vil også fungere hvis du prøver å fange en hest, og alle hestene kom løpende.
 5. 5
  Å be hesten å bremse eller stoppe, be om 'Jøss', korte ned lengden mellom hånden og hester hodet, og deretter bringe din høyre hånd opp av sine ører med tauet stramt.
 6. 6
  Krappe svinger er vanskelig for en stor, firbente dyr, så alltid planlegge fremover for å gi masse plass og gå bredt. Unngå også å lede hesten forbi noe potensielt farlig hvis hesten spøkelser, for eksempel en høygaffel og trillebår, en traktor, etc.
 7. 7
  Å be hesten å slå, møte den måten du ønsker å gå og ta deg høyre hånd litt i den retningen.
 8. 8
  Hvis hesten er treg til å svare, har sin oppmerksomhet sikkert lurt. Bringe den tilbake til deg ved å si navnet hans, klikke på tungen eller gjøre noen støy egentlig.
 9. 9
  Hvis hesten lektere (med vilje går eller lener seg inn i deg, eller hopper rundt), løper gjennom porter, etc. Stoppe ham, om nødvendig ved å trå foran ham eller slår ham i en tett sirkel. Be ham om å 'stå' og rette ham ut. Gjør dette rolig, uten å heve stemmen. Da han og du er rolig, og når du er klar, be ham om å gå-på igjen.
 10. 10
  Hvis hesten prøver å dra leietauet bort ved å kaste hodet om, la ham få det, du kommer ikke til å vinne noen konkurranse av styrke med en hest. En leietau er vanligvis ca 2 meter lang, så en hest kan ha en fair bit av rommet mens du fortsatt har fatt i enden av tauet. Når en hest har noen plass, vil han vanligvis slå seg ned, og du kan re-samle hesten.
 11. 11
  Hvis hesten tar leietauet i munnen, ta det ut av munnen hans og korrigere ham med en fast "nei". Hvis han fortsetter, stoppe og vente til hesten blir lei. Hver gang hesten tar leietauet i munnen, stoppe og vente.
 12. 12
  Oppdrett er når hesten står opp på bakbeina. Dette er en svært skremmende og farlig situasjon. Skritt tilbake, gi lengden på leietauet til hesten, og holde tak i slutten bare hvis du føler deg trygg gjør dette. Stå på siden og så langt unna som mulig. Må ikke komme foran eller bak, og være klar over at stell hester noen ganger falle over.
 13. 13
  Bolting er når en hest går av plutselig. Det er meget vanskelig å stoppe en bolting hest, selv for en person dyktig hest. Hvis du henge på enden av tauet, kan rykk på hodet krage være nok til å snu hesten og sinke ham. Hvis ikke, la det gå. Du ønsker ikke å bli dratt. Forhåpentligvis vil hesten være i et felt eller inngjerdet tun bort fra biler.

Tips

 • Være treg når du stopper og la hesten vite før du begynner å stoppe ved å si "Jøss" eller bremse tempoet.
 • Hvis du slår en hest mot deg (til venstre hvis du går fra venstre side), gjør det bare med en pålitelig, balansert hest og holde ham og armlengdes avstand for å prøve å unngå ødelagte tær. Du kan bli tråkket på uansett om!
 • Bruk beskyttelse klær, hjelm, hansker, lange ermer og solid boot. Bruk klær som ikke vil lage bråk og skremme hesten. Zippe jakker og slips tilbake håret.
 • Hold deg avslappet når du går ved siden av en hest eller ponni. Hvis du ikke handler redd, vil dyret trolig gjøre det samme.
 • En hest skal kunne bli ført fra begge sider, men for en ukjent hest er det best å lede fra (offisiell) venstre side.
 • Dette er "etter boka". Mange hester blir håndtert litt annerledes. Snakke med eieren og håndtere hesten hvor han er bruk for.
 • Sørg for at du alltid fører på venstre side.
 • Ha alltid med en avling i høyre hånd når ledende en hest. En hest som folkemengder du er respektløst og farlig. Hvis han ikke hedre din personlige plass når du fører ham, hold baken av avlingen ut på skulderen hans, slik at han smeller inn i den hvis han kommer for nær deg. Du må kanskje dytte ham på skulderen med det å få ham til å flytte tilbake bort fra deg. Hvis du ikke har en avling med deg, bruker albuen.
  Ikke vær sjenert, og aldri gi etter for en trengsel hest eller du skal lære ham å være sjef!
 • Hold tauet ca 4 tommer fra hestens hake og hold resten brettes i den andre hånden. Gå med formål og tillit, og vet hvor du skal. Hold hesten på armlengdes avstand, og ikke vær redd for å ouch dem bort hvis de fortrenge deg. Trengsel, kan selvsikre hester være farlig. Ikke la dem stoppe på sin egen konto.
 • Bruk en shank, eller bly fra en bit, for bedre håndtering - det er mye mer effektivt, hvis du kommer inn i en dårlig situasjon. Men noen mennesker anser det unødvendig, harde, eller umenneskelig å bruke et skaft. En erfaren og sympatisk handler bør bare bruke dette på en energisk hest.

Advarsler

 • Håndtering hester er potensielt farlig uansett hvilke forholdsregler er tatt.
 • Det finnes ulike typer headstall og utstyr for å holde kontroll over en hest. Deres bruk er vanligvis et tegn på at hesten kan være vanskelig å håndtere. Kun erfarne hest folk bør bruke denne type utstyr som det har potensial til å skade og / eller skremme hesten.
 • Aldri koble en finger over hodet krage å kontrollere hesten. Bruk en leietau. Hvis du ikke har en leder tar tak i hestens nese i begge hender.
 • Aldri vikle noen leietau eller tøyler rundt hånden din, fordi hvis hesten trekker seg unna du kan bryte deg hånd, om hesten bolter du kan dras.
 • Hvis du ikke føler deg trygg lede en hest, spør eieren eller føreren å ta kontroll. Utsett ikke deg selv i en situasjon som du ikke kan håndtere.
 • Være forsiktig, sørg for at føttene er borte fra hesten. Eller du kan bli tråkket på.
 • Ikke la hesten stoppe og spise ting langs siden av veien. Gi ham en slepebåt og bære på.

Ting du trenger

 • Hode krage
 • Bly tau
 • Hansker
 • Hjelm
 • Boot
 • Lange ermer