Wkino

Hvordan ta vare på et føll

Omsorg for et føll er vanligvis venstre opp til moren, men noen ganger må du gi henne en hjelpende hånd.

Trinn

Hvordan ta vare på et føll. Du bør sørge for at paddock er trygt for en ny født.
Hvordan ta vare på et føll. Du bør sørge for at paddock er trygt for en ny født.
  1. 1
    Du bør sørge for at paddock er trygt for en ny født. Sørg for at det er noen hull i gjerder som føllet kan få sin hov fast i. Til syvende og sist, bør du enten ha en innhegning med liten hønsenetting, eller med post og jernbane. Føllet bør ikke gå for nær gjerdet, men de gjør dumme ting!
  2. 2
    Pass på at det er et ly fra rådende vær. En enkel ly med en dør ville være tilstrekkelig, men til syvende og sist en stabil ville være langt varmere, og beskytte føllet fra sol, regn, vind eller kulde.
  3. 3
    Området skal være stor nok til at føllet kan løpe og leke som dette hjelper føllet øke sine muskler og gjør det mulig å finne sine ben. Hvis du ser på en ny født, de er leggy og ser ut som sine på stylter. Tenk om de var begrenset til en liten paddock uten rom for å kjøre......... hvor ville du foretrekke??
  4. 4
    Nå, på dette notatet, sørg for at du har en liten paddock at du har tilgang til, i tilfelle du trenger å behandle hoppa eller føllet. Føllet kan trenge vaksiner eller hoppa kan trenge behandling, betyr en mindre paddock du trenger ikke å løpe etter mare whist arrdannelse føllet.
  5. 5
    Gjerdet bør være høy nok til at hoppa ikke kan hoppe over gjerdet, føll og weanlings ofte hoppe gjerder for å være sammen med andre hester, så det må være minst 150 cm høye eller en og en halv meter.
  6. 6
    Kontroller at fôrrenner er trygge og har ingen skarpe eller spisse biter. Vanligvis en gummi tallerken eller et dekk mater er stor. Du kan også bruke et badekar, slik at den ikke har noen skarpe kanter.
  7. 7
    Vann bør også være tilgjengelig. Jo større anlegget bedre, bør hoppa og føllet har tilstrekkelig vann, og være ubegrenset tilgang til den. Vann gjør at melk som skal produseres og vann er en annen væske føllet vil drikke. Selv om føllet ikke vil drikke det som hoppa, vil føllet leke med den med snuten, og vil introdusere vann til ham, og da er det på tide å avvenne, vil han vite hva det er.
  8. 8
    Ok, nå som området er egnet, kan du begynne å ta vare på føllet.
  9. 9
    Når fôre hoppa og føllet. du trenger å redusere visse feeds og øke andre feeds. Avhengig av gjeldende vekten av mare, rase og alder, så vel som om du viser hoppa og og føll eller hvis hoppen er en avlshoppe, vil foreslå hva mater for å mate. Følgende feeds er en grunnleggende anbefaling for en grunnleggende fôring ratio. Bare oppmerksom på at noen fôret ikke ville passe visse hester og at det avhenger av tilgang og tilgjengelighet.
      • Lucurn agner eller alfalfa: Dette gir hoppa og føllet med riktig mengde kalsium, noe som gjør melk og hjelper føllet utvikler seg.
      • Oaten eller wheaten agner: Dette er rett og slett en bulking fôr, som vanligvis brukes som fyllstoff. Det gir lite eller ingen viktige vitaminer eller mineraler. Og kan gis uten noen restriksjoner. Det er ikke-støtende.
      • Flak av korn etc-Dette er i utgangspunktet din hvete bix eller frokostblanding som vi spiser for brecky. Men, det har ingen frukt osv. Du kan kjøpe dette produktet i Australia fra de fleste fôrselskapene. I Europa er jeg ikke sikker på om du kan kjøpe det, spør din feed-forhandler, og de kan være i stand til å hjelpe.
      • Korn er ofte en strøm som reduseres. Men, det setter vekten tilbake på hoppene, og føll ofte er mye bedre og få vekt raskere.
      • Vitamin suppliments: Dette bidrar til å forbedre melk og hjelper når avvenning føllet.
  10. 10
    Ok, de er grunnleggende feeds, kan du også kjøpe ferdigblandet hoppa og føllet feeds, som er utmerket, avhengig av dere ønsker å blande din egen eller til enkel scoop og fôr.
  11. 11
    Ved mating, gi hoppa og føllet med nok til å fylle to små bøtter. Du kan fukte mat eller fukte det, noe som gjør det mer paletable. Sørge skjønt, at du fjerner noen venstre over fôr ved neste mating tid, som når det er vått fôret med å bli sur og kan forårsake kolikk.
  12. 12
    Ved å bruke en dollip av melasse, oppfordrer deg til føllet til å bite på fôret. Dette gjør det enklere når avvenning også.
  13. 13
    Vi kjenner alle ordtaket "det som går opp må komme ned", vel, i hester, "hva som går på kommer ut igjen" vokst hester vanligvis avføring ca 12 ganger om dagen, avhengig av klima, fôr og arbeidsmengde. Føll bare avføring ca 6 til 12 ganger om dagen, noen ganger de neppe gjøre sitt fornødne i det hele tatt. Se føllet, og hvis den har gjødsel rundt bunnen, og ser ut til å være forstoppet, kontakt veterinær råd. Ok, tilbake til avføring, bør du fjerne møkk hver dag, da dette vil fjerne ormen befolkningen. Føll ofte vil spise hoppa gjødsel-selv om brutto, det er helt normalt. Når de spiser det imidlertid ormer gått inn på føllet. Så fjerning av gjødsel stopper syklusen av ormer.
  14. 14
    Nå er du sannsynligvis tenker, hvis jeg orm hoppa, vil ormer bli borte? TRUE! Men pass på at du får en wormer lim som er egnet for føll, selv om du ikke er ormekur føllet, vil wormer være bestått på føllet gjennom melk og gjødsel. En wormer som ikke har noen boticide er best. Men søke råd fra veterinæren eller erfarne oppdrettere som wormers differenciate avhengig eller land.
  15. 15
    Du er nå satt til å ta vare på et føll. Bare sørg for å holde et øye med føllet og hoppa. Hvis du tror at noe er galt, gå med gut instinkt.
  16. 16
    Også, må du fjerne eventuelle hindringer som tepper, (på eller av hest) som føll kan bli viklet inn. Samt grabber med håndtak, wire eller tau.
  17. 17
    Mange kaster en ball eller noe for føllet å leke med, er dette bra, som føllet vil være mindre sannsynlig å crib eller windsuck, selv i så ung alder.

Tips

  • Oppmuntre kontakt fra føllet, når fôring gå sakte og oppmuntre føllet å snuse på deg, ikke skremme det og ikke presse for en touch. Han vil komme til deg når han er klar!
  • Snakk med føllet, vil dette tillate at føllet skal kunne høre deg når du kommer, og han vil svare ved nickering eller kneggende.

Advarsler

  • Er føll søte, men de er også farlig, Beina er høyden på magen din, og et spark er raskere og ofte ikke å bli sett.
  • Se deres boms, kan de slå uten mening og kan sparke ut av spenning.
  • Ikke la små barn i nærheten føllet, er barnets hode på samme nivå som kick.
  • Hvis føllet biter, ikke smellkyss, men flick føllet i munnen. Føll vaner kan lett bli til dårlige vokst opp hest vaner.
  • Aldri sette et føll og en vallak eller hingst med hverandre. Hingster tror ikke og noen vallaker få misunnelig. TRUE! ==

Ting du trenger

  • Gummi bøtter (mer enn én)
  • En trygg og håndterlig paddock