Wkino

Hvordan lage røde bringebær syltetøy

Lage deilig syltetøy kan være relativt enkelt hvis du forberede det med denne strømlinjeformet metode. er spesielt mottagelig for hermetisering på grunn av den syre som det inneholder. Legge til sukker i høy konsentrasjon vil også hjelpe til med bevaring. Mange oppskrifter ringe for utvidet koking for å redusere volumet (dvs. reduksjon), men hvis sukkeret er lagt opp foran, det reduserer kokende trinnet og bevarer mer smak.

Ingredienser

 • 2 kopper (en halvliter, 500 ml) helt modne bær, renset og sortert
 • 2 kopper sukker
 • En klapp på smør eller margarin (valgfritt)

Trinn

Hvordan lage røde bringebær syltetøy. Plukk en halvliter fullt modnet friske bær.
Hvordan lage røde bringebær syltetøy. Plukk en halvliter fullt modnet friske bær.
 1. 1
  Plukk en halvliter fullt modnet friske bær.
 2. 2
  Plukk gjennom bær som du plukket friskt å fjerne eventuelle tørket opp bær og rusk. Alle bær bør skylles i kaldt vann.
 3. 3
  Plasser murer krukker med lokk og felger i en gallon potten. Legg en tomme av vann til bunnen, dekker godt, la det koke i 10 minutter.
 4. 4
  Plasser bær i en Quart potten. Måle et likt volum av granulert sukker til bærene du har (en pint i dette tilfelle).
 5. 5
  Hell sukker over bærene.
 6. 6
  Bruk en stiv visp til grundig blande sukker i bærene. Rør inn i hjørnene av potten for å fukte noen lommer av sukker gjemmer seg der.
 7. 7
  Bland inntil saftene er trukket ut, slik at hele blandingen er blitt våt.
 8. 8
  Plasser omrørt blanding av sukker og bær på ovnen, legg et termometer og bruke middels varme under omrøring.
 9. 9
  Ta blandingen til en byll. Reduser varmen og varme til "fet" flytende stiger til nær toppen av potten. Vær oppmerksom og ikke la blandingen koke over.
 10. 10
  Se å se at temperaturen stabiliserer seg på 104 C (219 F) dersom andelen av sukker og bær var korrekt. Hvis temperaturen er lavere, tilsett sukker ved spiseskje før det blir til riktig temperatur. Vær oppmerksom på at kokende sukker løsninger vil brenne deg raskt og seriøst!
 11. 11
  Vær ytterst forsiktig og hell den kokende varme blandingen inn i steriliserte glass. La omtrent en kvart tomme av takhøyde. En hermetisering trakt (ikke brukt her) gir mindre søl. Tørk glasset rim med et rent håndkle, hvis det er noen jam på glasset felgen. Felgen må være ren for å ha en god tetning.
  • Den skummende skum vist på bildet er spiselig, men det er ikke den mest attraktive eller velsmakende del. Du kan skumme den av med en, hvis du ønsker det. En klapp på smør eller margarin tilsatt som syltetøy koker hjelper også å holde så mye skum fra forming.
 12. 12
  Umiddelbart dekke kokende varmt jam med en steril lokk og sikre lett med et rim.
 13. 13
  Senk glassene på rist i en vannbad canner eller stor lager potten. Hvis du bruker et stort lager potten, plasserer et stativ eller annen spacer på bunnen slik at glassene ikke hvile direkte på bunnen av potten. Legg nok varmt vann til å dekke dem med 1-2 inches. Du kan måle det til første knoke, som vist.
 14. 14
  Dekk canner og bringe vannet til en mild koke. Kok i 10 minutter, og legger til 5 minutter til saksbehandlingstiden for hver 3000-fots økning i høyde.
 15. 15
  Ta glassene fra det kokende vannet. Jar tang er en sikker og trygg måte å gjøre dette, eller du kan være i stand til å heve hele rack i et vannbad canner. Sett glassene på et rent håndkle for å kjøle.
 16. 16
  La de fulle glassene avkjøles i 24 timer på et sted fritt for trekk. Du kan høre metallokk lage en høy "plink" lyd. Det er fordi innholdet er kjøling, noe som skaper et delvis vakuum i glasset.
 17. 17
  Sjekk for å være sikker på at glassene har beseglet. Vakuumet som skapes når innholdet avkjølt burde ha trukket på "kuppel" lokket ned veldig tett. Hvis du kan trykke på midten av lokket ned, gjorde det ikke forsegle. Det bør ikke våren tilbake. Hvis noen krukker ikke har forseglet, kan du plassere en frisk lokk på dem og behandle dem igjen, eller du kan kjøle disse glassene og bruke innholdet snart.
 18. 18
  Vask glassene i kjølig, såpevann for å fjerne eventuelle limrester på utsidene. Du kan fjerne ringene på dette punktet, siden selene skal holde seg på sikker måte. La ringene og krukker å tørke grundig før du setter ringene, for å hindre rust.

Tips

 • Hvis en gruppe med syltetøy eller gelé gjør mer enn du kan bruke i 1-3 år, gi noe av det bort som gaver. Hermetikk holde godt, men deres sokkel liv er ikke uendelig.
 • For et tykkere syltetøy, inkluderer noen bær som er mindre moden, eller noen mindre moden eple. Disse fruktene inneholder mer pektin. Alternativt, for en lavere sukker, tykkere syltetøy, brukte boxed pektin.
 • Etiketter kan gjøres med vanlig printer papir (laser utskrift fungerer best, har en tendens inkjet blekk til å kjøre), pensle en liten mengde melk på baksiden av etiketten, og det vil holde seg rett til en glasskrukke (sørg for at det er kult først).
 • Lagre lukkede glassene på en hylle, unngå overdreven eksponering for varme eller lys. Kjøle etter åpning.
 • Etiketten hermetikk med året, minst. Også vurdere å skrive ut innholdet, siden eple og fersken kan være vanskelig å skille fra hverandre en måned senere. Skriv navnet ditt, også, hvis du gir glassene som gaver. Du kan bruke et klistremerke eller en permanent markør. Uansett, sørg for at overflaten er helt tørr. Marker dine glassene på selene hvis du ønsker å gjenbruke glassene lett
 • Ringer og krukker kan gjenbrukes. Tetnings lokkene må erstattes, ettersom den myke tetningen deformeres forbindelsen med bruk.
  • Kast alle ringene som er bulkete eller altfor rusten.
  • Hvis du er gjenbruk eldre krukker, visuelt inspisere dem for sprekker eller chips. Kjør en finger forsiktig rundt kanten for å sørge for at det er glatt og uskadet.
 • Prøv jam på, søt rask brød, lette kaker, scones og bagels (med eller uten kremost), i tillegg til klassikere som toast og peanøttsmør.
 • Jam kan være laget av frossen frukt, også. Tine den før du begynner.
 • Konsultere de nyeste USDA retningslinjer eller ball eller Kerr bøker for prosess ganger i henhold til jar innhold og størrelse, spesielt hvis du bruker en gammel oppskrift. Saksbehandlingstid har endret seg gjennom årene, fordi vi har lært mer om sikkerhet og, i noen tilfeller, fordi matvarer blir avlet annerledes.
 • Hvis du foretrekker steinfrie bringebær syltetøy, kan du mos bærene og press dem gjennom en middels mesh sil før start, men du vil trenge for å øke mengden av bær du bruker med ca 25% for å være sikker på at du har riktig forhold av sukker og bær.
 • Hold krukker sterile før de er fylt ved å plassere dem i en 300F ovnen på en stekeplate kledd med en frotté-klut håndkle. Ta ut en av gangen etter behov.
 • Hvis du sitter igjen med en delvis krukke på slutten av en batch, kan du enten legge den til neste batch (legg den inn med frukt i begynnelsen), plasser den i en mindre krukke, eller kjøle den delen og bruke den umiddelbart. Det er en flott mulighet til å prøve dine hardt arbeid.
 • Hvis du ikke dyrke din egen hage, se etter gode tilbud på frukt i sesongen på lokale råvarer står eller bøndenes markeder. Hvis du vet at du trenger mye, besøke eller ringe på forhånd for å bestille en ekstra mengde. Mens du er i gang, spør om du kan få en rabatt for å kjøpe i bulk.
 • Canning er en klissete jobb, og det vil gjøre et rot. Jam oppløses i varmt såpevann. La deg selv litt tid og energi på slutten for å rydde opp.

Advarsler

 • "Open-vannkoker hermetisering," en gang så populære metoden for tetting krukker ved å snu dem slik at de varme innholdet skape forseglingen, anses ikke trygt. Parafin metoder er også tvilsom. Det er best å bruke metall lokk og behandle glassene for den anbefalte mengden av tid i et kokende vannbad.
 • Hjemmelaget hermetisert mat kan havnen dødelige sykdommer hvis de ødelegge eller er brukt feil. Alltid behandler mat for den anbefalte varighet, rense og sterilisere glassene skikkelig før bruk, og kast krukke med mat som ikke er forseglet. Også forkaste ethvert krukke med innhold som lukter galt eller vises mugne eller misfarget.
 • Unngå å plassere kaldt glass i varmt vann eller vice versa. Plutselige temperaturendringer kan knuse glass.
 • Ikke forsøk å doble oppskriften for syltetøy eller gelé. Hvis du har flere partier å gjøre, gjøre dem separat. Doblet partier kan ikke riktig innstilt.
 • Mens du kan spare krukker fra innkjøpte produkter som passer en hermetisering jar ring, ekte sylteglassene er best. De er designet med tykk nok glass til å tåle gjentatt behandling og hånd hermetisering. Bruk de lagrede krukker å lagre tørre varer eller din penny samling, i stedet.
 • Sjekk instruksjonene på pakken med dome lokk. Mange er ikke ment å bli sterilisert på et høyt koke så lenge og kan bli skadet.

Ting du trenger

 • Målebeger
 • Stor gryte med lokk
 • To halvliter murer krukker med lokk
 • Klype
 • 1/2 gallon rustfritt stål potten
 • Visp
 • Termometer, leser 120-240 F (-10 til 110 C)
 • Canning trakt
 • Forkle