Wkino

Hvordan å vokse et epletre fra et frø

Her er en steg for steg artikkel om hvordan å dyrke din egen epletre. Epletrær vokst fra et frø gi både barn og voksne med en svært tilfredsstillende hagearbeid aktivitet som vil gi glede til alle.

Trinn

Hvordan å vokse et epletre fra et frø. Spar noen frø når du spiser et eple eller bare kjøpe noe fra butikken.
Hvordan å vokse et epletre fra et frø. Spar noen frø når du spiser et eple eller bare kjøpe noe fra butikken.
 1. 1
  Spar noen frø når du spiser et eple eller bare kjøpe noe fra butikken.
 2. 2
  Ta frøene og legg dem til tørk til det ikke er fukt på utsiden skallet.
 3. 3
  Dekk frøene med en fuktig papir håndkle og legg dem i kjøleskapet. Sjekke hver så ofte for å være sikker på håndkleet forblir fuktig. Når frøene har vært i kjøleskapet i ca en måned, bør frøene har spiret.
 4. 4
  Sett frøene i en liten kopp med potting jord og husk å vanne frøene å sørge for at jorda er fuktig, men ikke våt (eller annet jorda blir tørket ut og smuldrete). Nå bare vente noen vekst!
 5. 5
  Transplantere nylig spiret frøplante til en større pott og holde vanning daglig. Hvis du vil "alle naturlige epler 'ikke legge butikken kjøpte gjødsel (du kan bruke blad mulch eller kompost).
 6. 6
  Velg en plassering for treet. Velg en planting område som får full sol, er praktisk og har en stor nok plass til å vokse (med andre ord, ingen råtne epler i naboens hage). Med beskjæring, forventer treet til slutt nå en høyde på 20 fot eller så).
 7. 7
  Transplantere din frøplante til utendørs. Når din lille spire har fått stor nok til at ingen vil gå på det eller tror det er et ugress, nøye transplantere det uten å kutte av noen røtter. Beste tiden av året å plante avhenger av plassering - i sone 8 eller så, og varmere fall planting kan fungere godt, ellers plante i våren, når trusselen om harde frost er over. Dig plantehullet mye bredere enn røttene for å tillate dem å vokse lett. Vann treet i tillegg til å eliminere luftlommer, deretter spre en mulch av løvtre chips eller hay noen få inches tykke, i en 3 ft sirkel rundt treet. Dette vil bidra til å holde på fuktigheten og holde gresset i å vokse og utkonkurrere din unge treets røtter for vann og næringsstoffer. Apropos, ikke legge til noen nitrogenkilder (gjødsel, un-alderen kompost) når planting. Vente en måned eller to før man vurderer å legge en slow-release nitrogen kilde.
 8. 8
  La naturen ta seg av resten. Etter det første året, kan du slutte å vanne det, med mindre du bor i et ekstremt tørt område, i så fall bør du fortsette til vann, minst under den tørre sesongen. Det tilsvarer en tomme eller to av vann en uke er ideelt for det første året, sørg for at du gir den en god soaking ikke bare et dryss.
 9. 9
  Vær oppmerksom på hjort! Hvis du bor i et område med hjort, vil du trenger for å beskytte unge treet. Deer absolutt elsker å bla knopper på epletrærne, i noen tilfeller vil de også skade stammen selv. Netting gjerde litt større enn treet, festet til innleggene vil fungere i de fleste tilfeller, i lav-pressområdene sprøyting treet med en kjøpt eller hjemme-brygg spray kan også være effektivt.
 10. 10
  Beskjær så lite som mulig de første årene, slik at du ikke forsinke fruktbærende. Et epletre ønsker å bygge mye av veksten før den bestemmer seg for å lage frukt - det er måte å reprodusere seg - så la det vokse til det begynner å bære.
 11. 11
  Vente tålmodig på treet å bære frukter. Til slutt (forhåpentligvis) treet vil bære frukter. Epler er normalt spredd av pode fordi de ikke reprodusere ekte fra frø, slik at frøplante treet er et eksperiment! Det kan produsere frukt som smaker herlig, eller ikke, men uansett frukten er usannsynlig å ligne eplet frøet kom fra.
 12. 12
  Ta vare på epletreet. Fruktdyrking vil ta beskjæring, tynning, og holde insekter og sykdommer i sjakk, blant annet. Det finnes mange gode bøker og ressurser for å veilede deg. Et flott sted å starte er din tilstand skolen forlengelse, de kan ha nyttige sammendrag bulletiner. Husk at eple er det som kalles en frøplante, standard, eller full-size treet; følge anbefalingene for denne typen. Gode ​​epler kan være en utfordring å vokse, avhengig av ditt område, så les deg opp på skadedyr og sykdommer i ditt område.

Tips

 • Før du spiser frukten, se etter feil og blåmerker på eple.
 • Oppbevar den i en gryte til det er ca 1,3 - 2 meter høye (40-60 cm).
 • Bare sette ett frø i en pott, slik at de slipper å konkurrere om næringsstoffer og sollys.
 • Sjekk med din lokale forlengelse for bulletinene generell vare på epler, eller pick-up en av de mange gode bøker tilgjengelig fra et lokalt bibliotek.
 • Prøv å ha noen hjelpe sin morsomt og trygt for alle!
 • Beskjær epletrærne når de begynner å bære, etter råd fra forlengelse bulletiner eller en beskjæring bok. Den sentrale lederen skjemaet vil være best for folk flest.

Advarsler

 • Du ønsker kanskje å holde et øye med nedbør i ditt område skjønt, og se på treet. Hvis bladene begynner å visne, og det er ikke ment å regne for en stund, bør du strø den med slangen.
 • Over vanning kan føre til rot råtne.
 • Ikke ta det fra potten for tidlig eller det kan bli tråkket på, eller noen kan trekke den tro at det er en luke.

Ting du trenger

 • En kopp
 • En pott
 • Apple frø
 • Pottejord
 • Tilstrekkelig lys
 • Papirhåndklær
 • vann