Wkino

Hvordan gi en katt medisin

Det er virkelig ingen enkel måte å administrere medisiner til katten din. Katter er raske, og kan lett skli vekk fra deg, og skjule. Prøve ulike metoder, avhengig av størrelsen på katten din, til du finner en som fungerer for deg.

Trinn

Hvordan gi en katt medisin. Forbered medisinen du har å administrere og legg på toppen av et papirhåndkle, på en nærliggende overflate, slik at du kan ta det raskt så snart kattens munn åpnes.
Hvordan gi en katt medisin. Forbered medisinen du har å administrere og legg på toppen av et papirhåndkle, på en nærliggende overflate, slik at du kan ta det raskt så snart kattens munn åpnes.
 1. 1
  Forbered medisinen du har å administrere og legg på toppen av et papirhåndkle, på en nærliggende overflate, slik at du kan ta det raskt så snart kattens munn åpnes.

 2. En pille pusher er litt som en sprøyte for piller. Den gummi spissen holder pillen og et stempel presser den ut når den tid kommer.
En sprøyte full av vann kan bidra til å sikre at katten faktisk svelger medisinen.
2
Løft katten og holder det med én arm rundt den, mens du bruker hånden for å åpne sin munn. Plassere katten på et håndkle eller teppe på en opphøyd overflate (for eksempel en kommode eller en benk) kan hjelpe.
3
Åpne kattens munn. Bruk tommelen og langfingeren, og trykk inn i hjørnet av munnen sin Bruk langfingeren og pekefingeren til å løfte kattens nese, ikke blokkerer selve nesen med fingrene. Fingrene bør være på hver sin side av nesen
4
Sett medisinering i kattens munn, og følge opp med litt vann hvis det ser ut til å hjelpe med å svelge.
Dersom gi katten en pille, putte den i munnen deres raskt.
IKKE sprute væske medisiner inn kattens hals eller tunge. Væsker er sannsynlig å gå ned en katt luftrøret, noe som gjør katten choke. For flytende medisiner, setter du dropper mellom kattens kinn og tenner.
5
Stroke kattens hals eller blåse kraftig på nesen sin for å oppmuntre katten til å svelge.
6
Følg opp med en pus godbit. Dette vil bidra til å oppmuntre svelge og gjør hele prosessen minst en litt mindre krevende.

Alternative metoder

 1. 1
  Administrer tykk gel som medisiner fra et rør (som for hårball forebygging) med en av disse metodene eller en kombinasjon:
  • Plasser den nødvendige dosen på fingeren din, og stikk fingeren inn i munnen deres. De slikke den av lett.
  • Hvis de gjør motstand, eller la noen på fingeren, bare tørke fingeren med gel på potene eller utenfor munnen. De vil vaske sine poter og munn, og fordøye gel.
 2. 2
  Å gi katten din en pille, knuse pillen og bland det med med kremost. Tørk av blandingen på kattens forfoten. Han vil umiddelbart slikke den, og bruker derfor sin medisinering.
 3. 3
  Pill lommer er stor for å få kattene til å svelge piller uten å vite det.

Tips

 • Å immobilisere en katt samtidig gi medisiner: Spread ut et håndkle, satte katten i midten av et håndkle og pakk katten som en burrito, forlater hodet stikker ut.
 • Katter har et gap på baksiden av tennene. Med dropper medisin, kan du peke tuppen av dropper inn i dette gapet å umiddelbart åpne munnen og tok raskt administrere medisin.
 • Når kattene panikk, har de en tendens til å sikkerhetskopiere. Bruk dette til din fordel ved å knele på gulvet med katten mellom knærne, vendt bort fra deg. Å gjøre dette vil gjøre det lettere å åpne munnen på noen katter eller få dråper i deres øyne og ører.
 • Om nødvendig medisin kan være spesielt forsterket til å bli absorbert gjennom huden. Den kan anvendes til det indre øret. Pass på å bruke hansker for ikke å absorbere det inn i systemet ditt.
 • Dersom gi flytende medisin, for å holde den fra å bli hele kattens pels lage et hull i det ene hjørnet av et papirhåndkle og sette kattens hode gjennom hullet, ved hjelp av tørkepapir som en smekke.
 • Når du gir en katt en tablett, kan det være lettere å først dyppe tabletten i margarin. Denne praksis vil holde pillen fra å bli sittende fast i halsen. Det vil også oppfordre katten til å svelge tabletten, og kan bidra til å dekke opp noe ubehagelig smak.
 • Hvis katten får gjentatte ganger bort fra deg før du kan dosen den (eller bremse den med håndkle metoden ovenfor), friste eller lure den til et mye mindre rom uten gjemmesteder, som en tur i skap eller bad, og lukket døren. Medisinen prosessen vil gå mye raskere hvis du ikke trenger å søke huset sporing katten ned hver gang den klarer å komme seg bort fra deg.
 • Hastighet og at målet hjelp får p-piller eller dropper inn i munnen før det er tid for stress eller en kamp. Det er derfor det er best å forberede medisiner før du selv plukke opp katten.
 • Hvis du trenger å sette inn medisiner gjennom andre åpninger, hjelper det å få katten til opphold fortsatt til du er sikker på at det ikke vil renne ut
 • Hvis katten din kan ha cottage cheese, knuse pillen / noe med. legge til cottage cheese, alt gjort. Fungerer veldig bra for hunder! Noen meds kan ikke knuses, knusing gjør dem ikke fungerer godt, så spør veterinæren. før du gjør det. Kjæledyr ikke lukte meds i cottage cheese eller de bare liker det så mye at de ikke bryr seg om det har meds i den. Bare bruk nok til å blande meds. i den.

Advarsler

 • Vær ekstra forsiktig når du setter øye-dråper inn i katter øyne. De krymper og er raske, og spissen av pipetten lett kan strekke seg inn i øyet, forårsaker skade og smerte. Det er best å ha en annen person med deg, når du søker øyedråper, eller ta katten til veterinær og be om deres hjelp.
 • Ikke gi katten din humanmedisin. Det kan være skadelig eller dødelig!