Wkino

Hvordan hjelpe en katt føder


Enten du er avl renrasede katter for en levende eller du er ansvarlig for en katt som har blitt gravid i din omsorg, er det viktig å vite hva du skal gjøre når katten går inn i arbeid og begynner å føde sitt (teknisk referert til som "queening"). Det er viktig å få forsyninger sammen, for å ha en sterilisert område for henne og å være til stede for å hjelpe hvis nødvendig. Her er hvordan du kan gjøre litt for å gjøre det lettere for henne.

Trinn

Hvordan hjelpe en katt føder. Godta at for det meste, vil katten din ikke trenger deg, men det vil trolig berolige deg til å sveve rundt i bakgrunnen og være forberedt på komplikasjoner.
Hvordan hjelpe en katt føder. Godta at for det meste, vil katten din ikke trenger deg, men det vil trolig berolige deg til å sveve rundt i bakgrunnen og være forberedt på komplikasjoner.
 1. 1
  Godta at for det meste, vil katten din ikke trenger deg, men det vil trolig berolige deg til å sveve rundt i bakgrunnen og være forberedt på komplikasjoner.
 2. 2
  Ta den gravide katten til en lisensiert veterinær for å få sjekket ut, hvis du kan.
 3. 3
  Sett opp et reir. Vanligvis vil hun vise hekkende skilter dager før fødselen er nært forestående, og dette er en perfekt mulighet til å henvise henne til den stille, mørkt hjørne som du allerede har forberedt for henne. Kutt ned en stor pappeske med høye kanter og fyll med gamle, myke tepper, aviser osv., i utgangspunktet noen gamle myke ting som du kan avse og ikke tankene å få skitne. Det bør ikke ha noen sterke dufter, siden mor og gjenkjenne hverandre ved lukt. Tøyet eller et bad er gode steder å oppmuntre henne til å forbli, bare sørge for at ingen eller er rushing gjennom denne sted når som helst. Moren må føle deg trygg og avslappet i hennes hekkeområde. Hun bør ha lett tilgang til friskt vann, litt mat og søppel boksen (som bør være ca to meter unna - å sette den for nær kan øke sjansen for sykdom).
 4. 4
  Sett opp et holdingselskap boksen for å plassere i mens deres søsken blir født. Det bør være nær eller ved siden av reiret. Plasser varmt vann flasker på bunnen med noen over det å beskytte den fra å bli brent og også for å holde varmen i boksen. Ikke bruk en oppvarming pad fordi selv om det er på lav og det er tepper som dekker det, er det fortsatt risiko for kattungene å bli brent.
 5. 5
  Forbered katten.
  • Hvis du har en langhåret katt, kan det være lurt å vurdere å klippe håret bort fra hele vulval regionen på forhånd (noen dager eller en uke før fødselen). Noen mennesker også råde klipping lange håret borte fra brystvortene for å hjelpe kattungene i fôring. Hvis du ikke kan gjøre det på forhånd, men ikke gjør det i det hele tatt, da det kan forstyrre med kattungene erkjenner morens naturlige lukt. Dette er ikke nødvendig, men det kan hjelpe deg i å se å se om det er spennende riktig under fødselen.
  • Fortsett å mate sin høye kvalitet til hun viser en reduksjon i appetitt, som er en vanlig tegn rett før fødsel starter.
 6. 6
  Kjenne tegn som sannsynligvis vil bli vist når dronningen kommer inn i arbeid. Dette er vanligvis kjent som Stage 1, og vil vare mellom 12 og 24 timer:
  • Hun blir slapp og rastløs, på jakt etter et sted å gjemme seg (vise henne reiret)
  • Hun brudgom overdrevet, inkludert slikke hennes vulva
  • Hun skritt mye og bukse
  • Hun vil male og gråte høylytt
  • Hennes temperaturen vil vanligvis slippe et poeng eller to fra det normale 102 º F/38.9 º C.
  • Hun vil trolig slutte å spise.
  • Hun kan.
  • Hun kan avskjedige blod.
 7. 7
  Holde rolig. Når moren kommer hennes hekkende boksen og arbeidskraft begynner, er det beste du kan gjøre for å holde ro og være forberedt. Hvis det er noen forstyrrelser eller dyr i området rundt, eller om hun er flyttet til et fremmed sted, vil hun utsette arbeidskraft. Ellers er prosessen med fødsel i ferd med å følge, kjent som Stage 2:
  • Placenta pluggen vil bli utvist noen timer før levering. Dette beskyttet livmor regionen fra infeksjon under svangerskapet.
  • Livmorhalsen begynner å slappe av og dronningen begynner livmor sammentrekninger.
  • Det er en opphopning i sammentrekninger som den første kattungen kommer inn i fødselskanalen. Sammentrekninger bør være på 2 - 3 minutters intervaller og moren vil trolig være i en sammenkrøpet stilling. Hun kan rope ut og bukse.
  • Fostervannet (vann boble) kommer gjennom først, etterfulgt av kattungen (enten med hodet først eller bak poter først).
  • Når trinn 2 av arbeidskraft begynner, vil det vare ca 30 minutter til en time og deretter første kattunge skulle bli født. Hver påfølgende kattunge vil være omtrent en halv time fra hverandre, noen ganger opptil en time.
 8. 8
  Sørg for at mor fjerner amniotic sac fra hver. Denne membranen er vanligvis fjernet av moren gjennom slikking. Kattungen skal puste og bevege løpet av sekunder som resultat. Hvis hun ikke hjelpe raskt, bryte membranen med hendene (hansker) rundt ansiktet for å sikre at kattungen kan puste. Tørk ansiktet rent med et gasbind klut.
 9. 9
  Sjekk for morkaken. Det er en morkake per, og det må fjernes etter fødselen av hver. Merk hver morkaken fordi en morkake som er igjen inne i en mor blir smittet og vil mest sannsynlig føre til døden av mor med mindre du søke legehjelp. Ikke forsøk å trekke ut en morkake selv - hvis du napp på navlestrengen og det fører til at livmoren til å rippe, moren kunne dø.
  • Legg merke til at mor vanligvis spiser morkaken. Den er full av hormoner og næringsstoffer som må returneres til kroppen hennes så ikke blande seg inn i denne prosessen - bare være sikker på at hun ikke prøver å spise kattungen med det ut av mangel på erfaring.
  • Det kan være lurt å la henne spise de første to eller tre placentas og deretter ta bort resten, som for mange av de næringsstoffene kan føre til diaré eller oppkast.
 10. 10
  Klippe navlestrengen for hver bare hvis mor ikke rive den av seg selv. Vent i fem minutter etter fødselen av kattungen før de festes i ledningen. <VIKTIG: IKKE klippe ledningen hvis en del av det er fortsatt inne i mors-Fordi ledningen er festet til morkaken, kan morkaken blir fanget inni henne og ikke utvist noe som vil resultere i en infeksjon og død av mor-The ledningen er festet til morkaken, så vente på at morkaken å komme ut, så hvis mor ikke tygge det av seg selv, bør du klippe den>-Bruk pinsett til å klemme og deretter bruke saks til å klippe det. Lag en taggete kutt snarere enn en rett en, siden en rett snitt fører til mer blod outpour, og dermed forlater mer rom for komplikasjon. La ca 1 cm / 2,5 cm festet til kattungen. Er du i tvil, feile på lengre enn kortere, men husk at hvis navlestreng floker og tørker rundt noen av kattungens kroppsdeler, kan det miste et lem eller dø. Vask enden av kuttet ledning i antiseptisk løsning for å forhindre infeksjon. Etter at du har kuttet ledningen, hvis det fortsetter å blø, kan du binde den opp med unwaxed.
 11. 11
  Hjelp ved å plassere kattunger inn i den andre boksen. Mens hun er faktisk fødselen, kan du hjelpe til ved å plassere kattunger som allerede er født inn i den andre boksen med oppvarmet pad. Dette er valgfritt, og tjener til å beskytte kattungene hvis mor beveger seg mye. Husk at mor (som kan være veldig beskyttende av hennes kattunger) kan innvende sterkt til denne handlingen. Hvis du er komfortabel med å flytte dem i det hele tatt, bare forsikre deg selv om at katter har vært administrerende uten vår inngripen i svært lang tid.
  • Aldri gjør dette uten hansker på. Du ønsker ikke å overføre menneskelige duft til dem, da dette kan forstyrre bonding prosessen.
  • Hvis de har nettopp blitt født, hold dem forsiktig med hodet ned slik at væsken renne ut av lungene.
  • Returnere kattungene omgående.
 12. 12
  Sørg for at kattungene sykepleier så snart som mulig. Den tidlige melk inneholder verdifull råmelk med antistoffer for kattungene. Vær oppmerksom på at kattungene er både blind og døv når de blir født, slik at de vil være å oppsøke morens brystvorter ved lukt og berøring. Noen ganger kan de gjøre det med en gang, og noen ganger de vente flere minutter mens de komme fra fødselen. Hvis det er et problem med melken som kommer inn, kan dette bli angitt med kattungene prøver å sykepleier og meowing stedet. Moren kan vente til alle kattungene er født før tillater dem å suge. Noen ganger, men ikke ei dronning melken ikke kommer i. Se veterinæren, som kan være i stand til å stimulere den.
 13. 13
  Registrere hver fødsel. Registrere tidspunktet for fødselen, kjønn, vekt (bruk kjøkkenvekt) og når morkaken ble levert.

Tips

 • Ikke bli skremt hvis en av kattungene er dødfødt (død). Sørg for at han eller hun virkelig er død om før du kaster ham eller henne på riktig måte. Prøv å gjenopplive en slapp kattunge ved å gni ham eller henne raskt å stimulere ham eller henne. Bruk en varm, fuktig facecloth å gni med. Andre ting du kan prøve er å heve og senke hans eller hennes ben og blåser inn i hans eller hennes ansikt og munn.
 • Hvis en kattunge gjør kvelende eller gurgling lyder, det har væske i sine luftveier. Hold kattunge mellom hendene med hodet på fingertuppene (tenke på å lage en slynge fra hendene). Svinge forsiktig kattungen nedover. Dette vil bidra til å tvinge væske ut av kattungens lungene. Bruk en kompress til å tørke ansiktet. Pass på å bruke hansker, men vær forsiktig, som en nyfødt kattunge er svært glatte.
 • En varm vaske tøy, litt varmere enn kroppstemperatur, er en stor trøst for birthing katt. Plasser varm våt klut på vulva, og området rundt, mellom kattunger. Dette er en stor trøst for moren katt. Vær oppmerksom på å bruke mer enn en vask klut for hygieniske årsaker og for ikke å sjanse infeksjon.
 • Vær tålmodig under fødsler for hver kattunge. Det er viktig å ta tiden dem, men alt fra 30 minutter til 60 minutter er normalt og ingenting å bekymre seg for. Se "Advarsler" for når man skal bli bekymret. Dronningen vil hvile mellom fødsler og la kattungene som er født til å suge. Hun kan også forlate henne boksen og gå om for litt.
 • En kattunge som er kjølig å berøre kan plasseres på et varmt vann flaske.
 • Når fødselen nærmer seg, vurdere å sette mørke ark og tepper på sengen, fordi til tross for nøye gjort birthing boks, kan hun bestemme at det perfekte stedet å føde er din seng, fordi den sitter godt under din dekker.
 • Holde masse god mat og friskt vann umiddelbart ved siden av reiret. Katten skal ikke behøve å flytte langt for å spise og hun trenger å spise mye. For første dag eller så, kan hun ikke stå opp i det hele tatt, holde maten ved sengen hennes hvis mulig.
 • Hvis mor katt synes uinteressert i kattungene sine, prøv å gni hennes lukt på dem. Hvis hun fortsetter med å ikke være interessert, må du ta vare på kattungene selv. Dette vil innebære konstant fôring og en inkubator. Det er også involvert for å forklare som en del av denne artikkelen. Oppsøk veterinær råd.
 • Hvis katten føder når hun har sin reir i vanlig syn, være nøye med å ikke la andre katter i nærheten henne.
 • Med mindre du er bevisst avl katter, bør du vurdere sterilisering katten din, både av hensyn til eventuelle fremtidige kattunger (mange uventede kattunger ender opp med feral, sultne, eller avlives) og av hensyn til katten din (sterilisering reduserer risikoen for å få livmorbetennelse senere på nedover veien - en livmorbetennelse er når livmoren fylles med puss etter en varme syklus, som fører til infeksjon og snarlige død hvis din kvinnelige ikke sett).
 • Ikke kom nær katten. Hun kan endup bite deg eller angripe. Komme til henne hvis hun trenger hjelp under fødselen.

Advarsler

 • Være forberedt fordi noen ganger akkurat som menneskelig fødsel, kunne kattungen dø mens inni i arbeid katt.
 • Hvis katten din er i arbeid, og hvis hun ikke har sin første kattunge innen to timer med aktivt arbeid begynner, bør du se en veterinær umiddelbart! Det kan være noe galt. Dette gjelder også dersom det er mer enn en times forsinkelse mellom hver kattunge. Ikke få panikk, men som det beste du kan gjøre er å forbli rolig på grunn av moren og ungene hennes. Innse også at det er registrert tilfeller av det tar flere dager å fødselen alle kattungene!
 • Andre problemområder tegn til å være oppmerksom på og å se en veterinær for umiddelbart inkluderer:
  • en første kattunge som ikke kommer ut etter en time med harde sammentrekninger
  • delvis levering av en kattunge som fortsetter ikke lenger
  • tap av lyse rødt blod fra skjeden

Ting du trenger

 • Antiseptisk løsning (for eksempel Betadine) - du trenger dette for å sterilisere alt du bruker i nærheten av katt eller på henne, slik som sakser og pinsetter, og for navlestrengen når det er kuttet
 • Små tang (se en veterinær for råd eller en hederlig katt butikken)
 • Saks (kjedelig)
 • Gasbind pads
 • Varmeflaske eller oppvarming pad - disse vil bidra til å holde kattungene varm
 • Tynne gummihansker
 • Gamle, rene håndklær, ark eller tepper for lagdeling i reiret boksen
 • 10 + rene kluter, for moren katt. (Disse vil være de varme våte kluter til i mellom birthing kattungene, å pakke vulva og området rundt)
 • Pappesker - en så stor som du kan få det, kuttet ned til størrelsen av en koselig seng med høye kanter for mor og et lite ekstra rom med varme pad for å plassere kattungene på
 • Kitten formel (hvis mor ikke har melk) og flasker.